MBO Medewerker ICT niveau 2

MBO-opleiding
C12051545
6-12 maanden
€ 1.590,00

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Met deze opleiding legt u een uitstekende basis voor een mooie toekomst in de ICT. In de opleiding wordt uitgebreid aandacht besteed aan zowel hardware- als softwarebeheer, de basis voor iedere medewerker ICT. De opleiding wordt afgesloten met een erkend MBO-diploma, dat u kunt inbrengen in een verkort programma naar MBO-opleidingen niveau 3 en 4 voor ICT-beheerder en Netwerkbeheerder van het MBO College van NCOI.

Gestimuleerd door de overheid

Erkende opleidingen worden sterk gestimuleerd door de overheid. Dit betekent dat de netto-opleidingskosten voor uw werkgever vaak aanzienlijk minder tot vrijwel nihil zijn. Zie website voor meer informatie over de fiscale voordelen en overige regelingen.

Studeren zonder (geschikte) baan

Als u geen geschikte werkomgeving heeft of (tijdelijk) niet werkt, dan kunt u deze opleiding toch volgen. U krijgt dan een aangepast programma, waarin u de praktijkopdrachten toepast op cases en algemene praktijksituaties. Daarnaast dient u een stage te volgen. Zie ook website.

Doelgroep

Deze opleiding is uitermate geschikt voor (aankomend) ICT-medewerkers die een officieel erkend MBO-diploma willen behalen.

Doel en opzet

De combinatie van inspirerende bijeenkomsten, een zeer moderne online leeromgeving en uw eigen werkomgeving maakt deze opleiding uniek. U ontwikkelt de kennis en vaardigheden die u nodig heeft als ICT-medeweker. De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten, die uw dagelijkse beroepspraktijk uitstekend begrijpen. Tijdens de opleiding voert u verschillende praktijkopdrachten uit, waarin u alles wat u leert toepast. Dit maakt u meteen succesvol in uw werk.

Vooropleiding

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen die 21 jaar of ouder is. Specifieke voorkennis is niet noodzakelijk.

Voorbereiding en studiebelasting

Ca. 3 - 5 uur per week.

Praktijkprogramma

Dit programma is afgestemd op uw opleiding en bestaat uit een aantal opdrachten. U plaatst de uitwerking van deze opdrachten in het portfolio in de online leeromgeving. Daarnaast traint u tijdens de bijeenkomsten en in de praktijk uw vaardigheden. De resultaten hiervan legt u ook vast in het portfolio. U wordt hierbij ondersteund door het NCOI-portfoliobureau. Zo verbetert u uw kennis en vaardigheden en ontwikkelt u tegelijkertijd de competenties die u helpen hiermee in de praktijk succesvol te zijn. Het praktijkprogramma wordt afgesloten met een eindgesprek. De opleiding duurt 6-12 maanden, afhankelijk van hoe snel u het praktijkprogramma afrondt.

Taalkennis en rekenvaardigheden

Er zijn wettelijke vereisten ten aanzien van taalkennis en rekenvaardigheden. Hieraan zijn de reguliere examenkosten verbonden. Zie voor meer informatie website.

Online leeromgeving

U krijgt de beschikking over een speciaal voor deze opleiding ingerichte online leeromgeving, waarin u aanvullende informatie, praktijkopdrachten en studietips vindt.

MBO College | 6-12 maanden | Opleiding MBO Medewerker ICT, niveau 2

Opleidingsinhoud

Studieprogramma

De opleiding bestaat uit 2 modules van elk 6 bijeenkomsten en een praktijkprogramma. Hierin komen de volgende onderwerpen aan bod:

Hardwarebeheer

(6 bijeenkomsten)
 • Soorten configuraties
 • Kenmerken en keuze van elementen
 • Assembleren en installeren
 • Besturingssoftware
 • Bekabelingsinfrastructuur
 • Storingen opsporen en oplossen

Softwarebeheer

(6 bijeenkomsten)
 • Installeren en configureren
 • Onderhoud en de-installeren
 • Risico's en veiligheid
 • Versiebeheer en updates
 • Gebruikersdocumentatie
 • Klachtafhandeling en klachtenadministratie

Diploma

De opleiding bestaat uit twee modules, die beide worden afgerond met een schriftelijk examen. Bij een voldoende beoordeling van beide examens en het praktijkprogramma ontvangt u het officieel erkende diploma 'MBO Medewerker ICT niveau 2', zoals ingeschreven in het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO). Vanuit deze opleiding kunt u doorstuderen richting de MBO-opleiding Medewerker Beheer ICT niveau 3 of MBO ICT Beheerder niveau 4 van het MBO College van NCOI.

Kosten

1590 euro
Excl BTW, arrangementskosten en trainingsmateriaal.

Bijzonderheden

Aantal lesdagen: 14

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen