International Management Forum

Strategische Personeelsplanning

Algemene informatie over de cursus

Strategische personeelsplanning is een stuurinstrument om uw medewerkers nu en op de lang(e)(re) termijn effectief te kunnen inzetten voor de realisatie van de organisatiestrategie. Met strategische personeelsplanning kunt u tijdig gerichte maatregelen treffen voor de juiste in-, door- en uitstroom van uw personeel, niet alleen in kwantitatieve maar ook in kwalitatieve zin door een analyse van competenties, mobiliteit, kwaliteit, vaardigheden, talenten en loonkosten te maken. Strategische personeelsplanning betekent voortdurend en systematisch bijsturen en anticiperen terwijl uw organisatie en omgeving volop in beweging zijn.

In deze 4-daagse training over personeelsplanning doet u de benodigde kennis op en ontwikkelt u de juiste vaardigheden om strategische personeelsplanning structureel toe te passen. U beschikt over een concreet stappenplan en een toepasbaar model om strategische personeelsplanning te implementeren en te professionaliseren.

Na deze training bent u in staat een heldere analyse te maken van de kwaliteit van uw personeelsbestand. U heeft inzicht in de strategische doelstellingen van uw organisatie en u kunt invulling geven aan of adviseren over strategische personeelsplanning binnen uw organisatie op middellange en lange termijn.

Inhoud van de cursus

Tijdens de training wordt een concreet en toepasbaar model voor strategische personeelsplanning behandeld. Dit model helpt u met het doorlopen van het hele strategische planningsproces. Vervolgens gaat u aan de slag met cases en praktische oefeningen en geven de trainers een aanzet voor uw eigen strategische personeelsplanning. Onder meer de volgende onderwerpen komen aan bod:
* Wat is personeelsplanning en wat is het belang voor uw organisatie?
* Het strategische personeelsplanning model
* Stappen in strategische personeelsplanning
* Size, shape, skills, place and costs
* Cases en praktijkoefeningen

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Vrijwel elke organisatie en in het bijzonder ook overheidsorganisaties, zorginstellingen en andere not-for-profit organisaties hebben belang en baat bij strategische personeelsplanning. Deze zeer intensieve training is van strategisch belang voor HR-professionals, HR-adviseurs, lijnmanagers, directieleden, inleen- en flexmanagers en recruitmentmanagers in alle soorten organisaties.

Duur van de cursus

4 dagen

Kosten van de cursus

De kosten van de 4-daagse training Strategische Personeelsplanning bedragen 2.980,- (excl. BTW) per persoon. Dit bedrag is incl. koffie, thee, lunches en het studiemateriaal.

Plaatsen / leslocaties

Utrecht of in-company

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.