IPD Opleidingen

Praktijktoets Bedrijfsmatig Vastgoed (SVM NIVO)

Algemene informatie over de cursus

Praktijktoets Bedrijfsmatig Vastgoed.........bereik de vastgoedtop!
Specialiseer uzelf in het taxeren van bedrijfspanden of grote wooncomplexen! Met het behalen van de Praktijktoets bereikt u de vastgoedtop. Het diploma is het bewijs van bekwaamheid, betrouwbaarheid en onafhankelijkheid en geeft u de mogelijkheid tot inschrijving bij de Kamer BV van Stichting VastgoedCert. Deze inschrijving biedt u het voordeel dat u zich in kwaliteit kunt onderscheiden van makelaars zonder certificering.

Certificering door VastgoedCert
VastgoedCert stelt hoge eisen aan haar leden. De opleiding Praktijktoets Bedrijfsmatig Vastgoed van IPD sluit volledig aan op deze eisen en bereidt u grondig voor op het examen. Het is dus vooral een praktijkgerichte opleiding, waar u leert taxeren en veel inzichten opdoet over de regio waar u werkt of wilt gaan werken.

Lessen
Tijdens de lessen komen theorie, begrippen en oefenopgaven aan bod. Natuurlijk is er ook alle ruimte om vragen te stellen naar aanleiding van de theorie en kan de docent deze in de praktijk plaatsen. Thuis bestudeert u de leerstof en maakt u opdrachten. De lessen zijn ook bedoeld om contact te leggen met de docent en uw medeleerlingen. Daardoor zijn de lessen inspirerend en zorgen ze ervoor dat u gemakkelijker en met meer plezier naar uw diploma toewerkt. Met uw medeleerlingen bouwt u een mooi netwerk op.

Onderwerpen
Tijdens de opleiding staan de volgende onderwerpen centraal:

Taxatierapport maken
Berekeningen maken: BAR-NAR en DCF
Kritische analyse opstellen
Facultatieve waarde onderbouwen
Examen
U wordt opgeleid tot het examen van het examenbureau SVM NIVO. Het examen vindt plaats op twee dagen en bestaat uit het maken van 2 taxatierapporten van 2 verschillende bedrijfsobjecten.

Na het behalen van het examen, ontvangt u het diploma en mag u zich aanmelden bij VastgoedCert. U kunt zich nu laten registreren als Register Taxateur BV.

Vooropleiding
Om aan de examens van de Praktijktoets Bedrijfsmatig Vastgoed deel te kunnen nemen, is het noodzakelijk dat u de opleidingen Basistheorie taxateur o.z. en de Specialistatie Aanvullende Theorie Bedrijfsmatig Vastgoed succesvol heeft doorlopen. Indien u over een vergelijkbaar diploma beschikt, raadpleeg in dat geval SVM NIVO.

Duur van de cursus

10 weken

Kosten van de cursus

Bel met onze studieadviseurs voor gratis studieadvies en de meest actuele prijzen.

Bijzonderheden

Vrijgesteld van BTW, exclusief lesmateriaal en examenkosten.

Plaatsen / leslocaties

Utrecht

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.