ROC A12

Booglassen TIG NIL niveau 3 (RVS)

Algemene informatie over de cursus

Ben jij een TIG-lasser die laswerk moet verrichten dat aan niet-destructief onderzoek wordt onderworpen? Dan is deze opleiding geschikt voor jou. Deze opleiding zorgt voor een goede aansluiting voor de vervolgopleiding Booglassen TIG NIL niveau 4. TIG staat voor Tungsten Inert Gas en kenmerkt zich door verhitting onder een gasbescherming door de boog van een niet- afsmeltende elektrode. Het toevoegmateriaal wordt met de hand toegediend waardoor er doorlopend met 2 handen gewerkt moet worden. De opleiding wordt afgenomen volgens de reglementen van het NIL.

Inhoud van de cursus

De opleiding bestaat uit maximaal 27 weken waarin 60 uur praktijklessen en 21 uur theorielessen gegeven wordt. De opleiding wordt uitgevoerd in roestvast staal. Pijp en plaat worden in alle lasstanden gelast. De Vlas verticaal (3Gu) wordt röntgentechnisch beoordeeld. Deze beoordeling dient positief te zijn voor het behalen van het diploma op niveau 3. In de theorie wordt behandeld:

  • Processen en apparatuur;
  • Materiaalgedrag bij het lassen;
  • Constructies;
  • Fabricage en toepassingen.

De opleiding wordt afgesloten met een NIL-examen. Slaag je voor het theorie- en praktijkexamen, dan ontvang je het diploma Booglasser TIG niveau 3 RVS. Het NIL diploma is een Europees erkend diploma.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Deze opleiding staat open voor iedereen. Om de opleiding met goed gevolg af te leggen is het echter wel noodzakelijk dat je beschikt over het niveau van NIL niveau 2. Mocht blijken dat dit niveau niet bij jou past, dan krijg je van ons na enkele lessen een opleidingsadvies en de mogelijkheid om van niveau te wisselen.

Duur van de cursus

27 weken

Kosten van de cursus

€ 3.770,- (incl. lesmateriaal en examenkosten)

Bijzonderheden

Startdata:
Oktober 2021. Wil je eigenlijk eerder starten? Neem dan contact met ons op over eventuele instroom in de huidige lesgroepen.

Plaatsen / leslocaties

Ede, Huissen

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.