ROC Midden Nederland

Operator A

Algemene informatie over de cursus

Voor wie is deze opleiding bedoeld
De opleiding operator A richt zich mensen die verder willen als operator en bijvoorbeeld al beschikken over een diploma Basisoperator.

Lestijden
De lestijden zijn in overleg.

Locatie
De opleiding wordt gegeven op de locatie van ROC Midden Nederland in Nieuwegein (het Tech College) of in-company.

Certificaten / Diploma
Na een succesvolle afsluiting van de opleiding operator A ontvangen deelnemers het diploma Operator A en het branchediploma VAPRO.

Inhoud van de cursus

Deelnemers volgen de beroepsbegeleidende leerweg (bbl): tegelijk werken en leren. Deelnemers worden voor het grootste deel - tenminste 60% - opgeleid in het bedrijf of de instelling waar de deelnemer een leer/arbeidsovereenkomst hebt. De lesstof op school wordt aangeboden in modulen. Elke module wordt direct na afloop getoetst.

Onder begeleiding van de docent en praktijkbegeleider werken deelnemers zelfstandig aan opdrachten. De opleiding is praktijkgericht. Ook de lesboeken gaan uit van praktijksituaties.

Tijdens de opleiding leren deelnemers een (deel)productieproces te beheersen. Dit houdt in dat deelnemers het productieproces voorbereiden, starten en bedienen, het proces bewaken en kwaliteitscontroles uitvoeren aan het proces en product.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Om deel te kunnen nemen aan de opleiding moet de deelnemer een afgeronde opleiding basisberoepsgerichte leerweg hebben. Om een bbl-opleiding te kunnen volgen moet de deelnemer een baan hebben bij een erkend leerbedrijf.

Duur van de cursus

*De opleiding operator A duurt 2 jaar, dit is afhankelijk van de vooropleiding.

Kosten van de cursus

2750,- per jaar

Bijzonderheden

Vervolgmogelijkheden
Na het succesvol afsluiten van de opleiding kunnen deelnemers aan de slag in vrijwel ieder productiebedrijf, o.a. in de levensmiddelen- en in de chemische industrie. Men kan ook een vervolgopleiding doen, bijvoorbeeld de opleiding Operator B.

Plaatsen / leslocaties

Nieuwegein

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.