ROC Midden Nederland

Basiscursus elektrotechniek

Algemene informatie over de cursus

Voor wie is deze opleiding bedoeld
De basiscursus elektrotechniek is bedoeld voor mensen met een mechanisch-technische achtergrond die (in)direct geconfronteerd worden met elektrische installaties en machines. De cursus is tevens geschikt voor mensen zonder technische achtergrond maar die wel een vooropleiding op LBO-niveau hebben.

Lestijden
De lessen vinden plaats van 18.30 uur tot 21.30 uur.

Locatie
De lessen worden gegeven op de locatie van ROC Midden Nederland aan de Harmonielaan 2 in Nieuwegein.

Certificaten / Diploma
Na een succesvolle afsluiting van de cursus ontvangen deelnemers een ROC Midden Nederland certificaat Basiscursus Elektrotechniek. Zonder examen ontvangen deelnemers een bewijs van deelname.

Inhoud van de cursus

Na deze basiscursus elektrotechniek beheerst u de basisprincipes en –begrippen van de elektrotechniek en kunt u schema’s lezen, bestaande installaties uitbreiden, storingen in elektrotechnische installaties in de woning en utiliteitsbouw lokaliseren en metingen verrichten.

De theorie wordt behandeld aan de hand van veel praktische oefeningen. Zo kan de theorie ‘inslijten’. Aan bod komen onder andere de volgende onderwerpen: grondbeginselen elektriciteitsbeheer, wisselstroom, weerstand, spanning, wisselspanning, Wet van Ohm, relais, etcetera.

Ook trainingen maken deel uit van de opleiding. Zo worden praktische vaardigheden opgedaan met betrekking tot het zelfstandig en systematisch lokaliseren en verhelpen van storingen, gericht op de dagelijkse praktijk. Tijdens de cursus is er veel aandacht voor individuele begeleiding. Wij werken met kleine groepen.

Duur van de cursus

De basiscursus elektrotechniek bestaat uit 15 lesavonden.

Kosten van de cursus

De kosten bedragen € 1.495,- per persoon. Dit inclusief lesmateriaal, en koffie- en theevoorziening. De kosten voor het examen bedragen € 195,-.

Plaatsen / leslocaties

Nieuwegein

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.