ROC Midden Nederland

Leidinggevende XXL, mbo niveau 4, één jaar

Algemene informatie over de cursus

Voor wie is deze opleiding bedoeld
De opleiding Leidinggevende XXL is bedoeld voor iedereen met een aantal jaren werkervaring. Van uw werkgever heeft u de mogelijkheid gekregen om u op de werkvloer verder te ontwikkelen in alle facetten op het gebied van leidinggeven. U kunt werkzaam zijn in verschillende sectoren. De context waarbinnen u leidinggevende taken vervult, kan o.a. projectleiderschap/management of het leiden van een afdeling of vestiging binnen een sector of organisatie zijn.

Lestijden
De lessen vinden één dag per week plaats van 15.00 uur tot 21.00 uur.

Locatie
De opleiding wordt gegeven op een van de locaties van ROC Midden Nederland in Utrecht of incompany.

Certificaten / Diploma
Na afronding van de opleiding Leidinggevende XXL ontvangt u het wettelijk erkende diploma ‘Leidinggeven op basis van vakmanschap mbo 4’.

Inhoud van de cursus

Als leidinggevende heeft u een dynamische en verantwoordelijke functie. U geeft richting, motiveert, inspireert en weet u het beste uit medewerkers naar boven te halen. Tegenwoordig vraagt leidinggeven meer dan ooit om uw flexibiliteit, creativiteit en ondernemendheid om passende oplossingen te bedenken voor knelpunten of problemen die zich voordoen in de werkuitvoering en/of in de samenwerking met uw team. U houdt zich bezig met regelen en organiseren, durft beslissingen te nemen en draagt daarvoor verantwoordelijkheid, handelt op eigen initiatief en delegeert taken. Voor u is het elke dag een uitdaging om een veilige, optimale werkomgeving te creëren met de juiste randvoorwaarden voor het team, de afdeling, het project, etc., zodat doelstellingen zo efficiënt mogelijk behaald worden.

De opleiding Leidinggevende XXL geeft u net dat beetje meer bagage om in uw dagelijkse praktijk als leidinggevende succesvol te zijn. Door het unieke opleidingsconcept wordt een brug geslagen tussen de theorie en de praktijk bij u op de werkvloer. Tijdens de opleiding wordt u op de werkvloer regelmatig gecoacht door een professional.

Uw persoonlijke ontwikkeling als leidinggevende is de rode draad van de opleiding.
De bijeenkomsten zijn gericht op uw dagelijkse praktijk, interactieve vaardigheden en kennis. Tijdens de bijeenkomsten wordt steeds de vertaalslag gemaakt naar uw dagelijkse praktijk als leidinggevende. In de praktijk gaat u actief aan de slag en krijgt daarbij coaching van een professional.

De opleiding bestaat uit de modules:

Leidinggeven
Projectmanagement
Personeelsmanagement
Nederlands
Engels
Rekenen
Loopbaan en Burgerschap
De opleiding Leidinggevende XXL is een BBL-opleiding. Dit betekent dat u praktijkgericht onderwijs volgt en daarnaast minimaal zestien uur werkzaam bent bij een erkend leerbedrijf. Op werkplek wordt u begeleid door een praktijkopleider van uw organisatie.

De studiebelasting is afhankelijk van uw vooropleiding en ervaring. Gemiddeld heeft u naast de bijeenkomsten vier tot acht uur per week extra studiebelasting.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Om deel te kunnen nemen aan de opleiding moet u minimaal zestien uur per week werkzaam zijn als leidinggevende. Ook heeft u toestemming van uw werkgever die bereid is zich aan te melden als erkend leerbedrijf bij SBB. U beschikt over mbo 3-niveau of havo en hebt een positief opleidingsadvies gekregen.

Duur van de cursus

De opleiding Leidinggevende XXL is een specialistenopleiding en duurt één jaar.

Kosten van de cursus

Cursusgeld OC&W € 570,-
Lesmateriaal € 300,-
Opleidingskosten € 750,-

De overheid stimuleert werkgevers als zij medewerkers laten deelnemen aan een officiële mbo-opleiding: in dit geval is dat de subsidieregeling praktijkleren. Meer informatie hierover vindt u op http://www.rvo.nl.

Bijzonderheden

Vervolgmogelijkheden
Wilt u verder leren? Dan heeft u met de opleiding een stevig fundament voor een hbo-opleiding. U kunt daarbij denken aan hbo Management, hbo Management, Economie en Recht of hbo Small Business Management.

Plaatsen / leslocaties

Utrecht

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.