ROC Midden Nederland

Gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie (GVP)

Algemene informatie over de cursus

Voor wie is deze opleiding bedoeld
De opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie richt zich op verzorgenden die werkzaam zijn in de ouderenzorg, zowel intra- als extramuraal.

Inhoud van de cursus

De opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP) is een door de branche erkende vervolgopleiding voor verzorgenden. De opleiding biedt een verdieping in de ouderenzorg en is gericht op de cliŽnt met psychiatrische en/of psychogeriatrische problematiek. De verzorgende leert in deze opleiding specifieke vaardigheden om deze doelgroep optimaal te kunnen ondersteunen. Daarnaast kan een GVP een consultatieve rol vervullen binnen het team en het multidisciplinair overleg. Het competentie- en kwalificatieprofiel van de opleiding is in juni 2009 vastgesteld door de Stichting Arbeidsmarkt- en Opleidingsbeleid Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg.

De opleiding is gericht op de drie kerntaken van een GVP

het behartigen van de kwaliteit van leven van de cliŽnt met psychiatrische/psychogeriatrische problematiek.
Het begeleiden, adviseren en professionalisering van collegaís en vrijwilligers.
Het ondersteunen, adviseren en begeleiden van mantelzorgers van cliŽnten met psychiatrische/psychogeriatrische problematiek.
De opleiding is competentiegericht en bestaat uit studie- en praktijkopdrachten die op school, thuis en in de praktijk worden uitgevoerd. De opleiding bestaat uit de volgende themaís:

Thema 1: de cliŽnt centraal.
Thema 2: samenwerking.
Thema 3: professionalisering en zorgvernieuwing.

In de opleiding is intervisie (in kleine groepen) opgenomen.

Lesdagen zijn van 09.00 tot 16.00 uur op dinsdag:
8 en 22 november 2016
26 decmeber 2016
10 en 24 januari 2017
7 en 21 februari 2017
7 en 21 maart 2017
4 en 18 april 2017
9 en 23 mei 2017
6 juni 2017

De opleiding wordt ook incompany aangeboden.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Om deel te kunnen nemen aan de opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP) moet de deelnemer werkzaam zijn als (zieken)verzorgende niveau 3 of vergelijkbaar met minimaal ťťn jaar werkervaring bij een organisatie die erkend is als leerbedrijf voor verzorgende niveau 3 (verpleeg- en verzorgingshuis of thuiszorg of in een organisatie waarin de verschillende soorten zorginstellingen worden gecombineerd).

Duur van de cursus

De opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP) bestaat uit vijftien lesdagen, met daarnaast gemiddeld twaalf dagen voor zelfstudie en praktijkopdrachten.

Kosten van de cursus

De opleidingskosten zijn Ä 1.995,-

Bijzonderheden

Na het succesvol afsluiten van de opleiding ontvangt de deelnemer het door de branche erkende diploma Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie en de bijbehorende speld. ROC Midden Nederland is opgenomen in het kwaliteitsregister van V&V. Dit houdt in dat door ROC Midden Nederland georganiseerde scholingen en trainingen accreditatiepunten opleveren voor de beroepsgroep verpleegkundigen en verzorgenden. Zij dienen dan wel in het kwaliteitsregister van V&V ingeschreven te zijn.

Plaatsen / leslocaties

Utrecht

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.