Onderwijsinstelling

MBO Logistiek Medewerker, niveau 2

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

In deze MBO-opleiding word je opgeleid voor het officieel erkende diploma 'MBO Logistiek Medewerker, niveau 2'. Een uitstekende start van een succesvolle toekomst in de logistiek. Als logistiek medewerker heb je veel taken en verantwoordelijkheden. Je houdt je bezig met ondersteunende taken om de logistieke organisatie goed te laten draaien. Je bent bezig met voorraden, het magazijn, transport en de administratieve afhandeling van logistieke zaken. Zie jij jezelf al in zo'n baan, maar heb je nog weinig ervaring in de logistiek? Wil je je omscholen of herintreden? Of heb je al een baan in de logistiek, maar wil je nu ook een erkend diploma behalen en je kennis verder ontwikkelen? Kies dan voor de officiŽle MBO-opleiding Logistiek Medewerker, niveau 2 van onderwijsinstelling.


Subsidie


Volledige, erkende MBO-opleidingen worden sterk gestimuleerd door de overheid. Als je deelneemt aan dit programma, komt je werkgever waarschijnlijk in aanmerking voor subsidie. Voor deze regeling gelden bepaalde voorwaarden. Kijk voor deze voorwaarden op onze website of bel met een van onze opleidingsadviseurs.


Voor wie?


Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor iedereen die zich wil ontwikkelen tot professioneel logistiek medewerker en een officieel erkend MBO-diploma wil behalen.


Vooropleiding


Voor de landelijk erkende MBO-opleidingen van onderwijsinstelling gelden beperkte instroomeisen. Bij je inschrijving wordt bekeken of je aan deze eisen voldoet. Is dat niet het geval, dan word je uitgenodigd voor een persoonlijke intake. Tijdens het intakegesprek worden je motivatie en voorkennis besproken. In de meeste gevallen kun je dan alsnog instromen.


Aanpak


Je gaat aan de slag met theorie waar je ook echt iets mee kunt in de praktijk. In deze opleiding staat het ontwikkelen van vaardigheden die je als logistiek medewerker nodig hebt centraal. Tijdens de opleiding leer je op praktische wijze hoe je goederen/producten ontvangt en opslaat. Daarnaast komt het verzamelen van orders uitgebreid aan bod. In de lessen en tijdens je stage zul je ook daadwerkelijk bezig zijn met het verzenden van opdrachten/goederen.


Opzet van de opleiding


We beginnen de opleiding met een kick-offbijeenkomst. De opleiding bestaat uit een aantal modules, een stage, een algemene beroepsmodule en een begeleidingsprogramma. In de modules leer je theorie en beroepsvaardigheden van ervaren docenten die met beide benen in de praktijk staan.

Tijdens je stage leer je de theorie toepassen in de praktijk en oefen je jouw beroepsvaardigheden. Zo krijg je waardevolle praktijkervaring in het beroep. In de algemene beroepsmodule ontwikkel je aanvullende kennis en vaardigheden die jou als werknemer op de arbeidsmarkt aantrekkelijk maken. Het begeleidingsprogramma helpt je om je opleiding met goed gevolg af te ronden. Je staat er niet alleen voor! Daarnaast heb je tijdens de opleiding een persoonlijke mentor die je begeleidt naar het erkende diploma.

Bij erkende MBO-opleidingen is het wettelijk verplicht om talen en rekenen te toetsen. Hier zijn examenkosten aan verbonden. Zie onze website voor meer informatie.


Stage


Leren doe je in de praktijk. Dit doe je tijdens de stage. We noemen dat de beroepspraktijkvorming (BPV). Heb je op dit moment een baan die past bij deze opleiding? En is het bedrijf waarbij je werkt een erkend leerbedrijf voor deze opleiding? Dan kom je in aanmerking voor de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL). Je huidige werkplek geldt dan als stageplek. Heb je op dit moment geen baan die past bij deze opleiding? Dan kom je in aanmerking voor de Beroepsopleidende Leerweg (deeltijd BOL). Je loopt dan stage bij een erkend leerbedrijf dat je zelf zoekt. Ons Stage Instituut kan je mogelijk daarbij helpen. Zie onze website voor meer informatie. Je volgt bij deze leerweg extra bijeenkomsten ter ondersteuning van je opleiding.


StudieprogrammaBBL


De BBL-opleiding bestaat uit 1 klassikale beroepsmodule (6 avonden of 3 dagen), 1 algemene beroepsmodule (e-Learning), een begeleidingsprogramma (6 lesen van 3 uur), een stage en een programma rondom taalkennis en rekenvaardigheden.


Goederenstroom en expeditie


(6 lessen)

Bevat onder andere:

  • Logistiek, goederen en expeditie
  • Geautomatiseerde voorraadsystemen en orderverwerking
  • Interne en externe expeditie


BOL


Bij de BOL-opleiding volg je hetzelfde programma als BBL met de volgende aanvullende klassikale beroepsmodule (6 avonden of 3 dagen):


Magazijn- en voorraadbeheer


(6 lessen)

Bevat onder andere:

  • Voorraadinventarisatie
  • Magazijntechniek en -apparatuur
  • Systemen en automatisering


Begeleidingsprogramma


Om jou zo goed mogelijk te begeleiden bij je opleiding, verzorgt onderwijsinstelling begeleidingsbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten kun je terecht met al je vragen. Daarnaast komen onderwerpen aan bod die je helpen je studie zo goed mogelijk aan te pakken. Denk aan het maken van een planning, het voorbereiden van een bijeenkomst, het goed uitvoeren van je stage en het schrijven van een verslag. Er worden ook vragen beantwoord als: hoe rond je de opleiding zo goed mogelijk af en hoe bereid je je voor op het praktijkexamen? Met andere woorden: wij helpen jou het landelijk erkend diploma daadwerkelijk te behalen.


Afronding en diploma


Elke module rond je af met een praktijkgericht examen. De algemene beroepsmodule rond je af met een praktijkgerichte online toets. Op je stageplek maak je praktijkopdrachten en je rondt je opleiding uiteindelijk af met een praktijkexamen. Heb je voor alle onderdelen een voldoende behaald, dan ontvang je het landelijk erkende diploma 'MBO Logistiek Medewerker, niveau 2'. onderwijsinstelling is als rechtspersoon bevoegd om in het kader van de Wet educatie en beroepsonderwijs (WEB) MBO-opleidingen te verzorgen. Dit betekent dat onderwijsinstelling erkende MBO-diploma's mag uitgeven.


Examengarantie


Mocht je onverhoopt niet slagen voor een examen, en je hebt wel alle bijeenkomsten gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom, onderwijsinstelling begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Maximaal 22 deelnemers

Kosten

1490 euro
prijs is vrij van hoog BTW en exclusief overige kosten zoals inschrijfgeld, examens, materiaalkosten etc.

Bijzonderheden

Crebocode: 25371

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.