Scheidegger Opleidingen

MBO Co÷rdinator Beveiliging, niveau 3

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Werk jij al in de beveiliging en wil je nu graag hogerop? Als co÷rdinator beveiliging heb je de operationele leiding over de beveiliging en controle van bijvoorbeeld een gebouw of een cluster van gebouwen, een terrein of een alarmcentrale. Je organiseert de dagelijkse gang van zaken, plant de diensten in, lost problemen op en bent aanspreekpunt voor medewerkers en opdrachtgevers. Als je deze opleiding hebt afgerond, dan ben je in het bezit van het diploma 'MBO Co÷rdinator Beveiling, niveau 3' en het branchediploma van de SVPB.


Subsidie


Volledige, erkende MBO-opleidingen worden sterk gestimuleerd door de overheid. Als je deelneemt aan dit programma, komt je werkgever waarschijnlijk in aanmerking voor subsidie. Voor deze regeling gelden bepaalde voorwaarden. Kijk voor deze voorwaarden op onze website of bel met een van onze opleidingsadviseurs.


Voor wie?


Heb je het diploma 'MBO Beveiliger niveau 2' in je bezit en ambieer je een leidinggevende functie in de beveiliging? Dan is dit de opleiding voor jou.


Vooropleiding


Voor de opleiding dien je in het bezit te zijn van het diploma 'MBO Beveiliger niveau 2', het bijbehorende certificaat van de SVPB en 18 jaar of ouder te zijn. Je dient een bewijs van goed gedrag te kunnen overhandigen en hebt een geldige groene pas nodig.


Aanpak


Je gaat aan de slag met theorie waar je ook echt iets mee kunt in de praktijk. In deze opleiding staat het ontwikkelen van vaardigheden die je als co÷rdinator beveiliging nodig hebt centraal. Tijdens de opleiding leer je op praktische wijze hoe je beveiligingswerkzaamheden coordineert. Daarnaast komen de juridische aspecten van het beveiligingswerk uitgebreid aan bod. In de lessen en tijdens je stage zal je daadwerkelijk bezig zijn met het toepassen van de theorie.


Opzet van de opleiding


We beginnen de opleiding met een kick-offbijeenkomst. De opleiding bestaat uit een aantal beroepsmodules, een stage, een algemene beroepsmodule en een begeleidingsprogramma. In de beroepsmodules leer je theorie en beroepsvaardigheden van ervaren docenten die met beide benen in de praktijk staan. Tijdens je stage leer je de theorie toepassen in de praktijk en oefen je jouw beroepsvaardigheden. Zo krijg je waardevolle praktijkervaring in het beroep. In de algemene beroepsmodule ontwikkel je aanvullende kennis en vaardigheden die jou als werknemer op de arbeidsmarkt aantrekkelijk maken. Het begeleidingsprogramma helpt je om je opleiding met goed gevolg af te ronden. Je staat er niet alleen voor! Daarnaast heb je tijdens de opleiding een persoonlijke mentor die je begeleidt naar het erkende diploma.

Bij erkende MBO-opleidingen is het wettelijk verplicht om talen en rekenen te toetsen. Hier zijn examenkosten aan verbonden. Zie onze website voor meer informatie.


Stage


Leren doe je in de praktijk. Dit doe je tijdens de stage. We noemen dat de beroepspraktijkvorming (BPV). Heb je op dit moment een baan die past bij deze opleiding? En is het bedrijf waarbij je werkt een erkend leerbedrijf voor deze opleiding? Dan kom je in aanmerking voor de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL). Je huidige werkplek geldt dan als stageplek. Heb je op dit moment geen baan die past bij deze opleiding? Dan kom je in aanmerking voor de Beroepsopleidende Leerweg (deeltijd BOL). Je loopt dan stage bij een erkend leerbedrijf dat je zelf zoekt. Ons Stage Instituut kan je daarbij mogelijk helpen. Zie onze website voor meer informatie. Je volgt bij deze leerweg extra bijeenkomsten ter ondersteuning van je opleiding.


StudieprogrammaBBL


De BBL-opleiding bestaat uit 2 klassikale beroepsmodules (6 avonden of 3 dagen), 1 algemene beroepsmodule (e-Learning), een begeleidingsprogramma (6 lessen van 3 uur), een stage en een programma rondom taalkennis en rekenvaardigheden.


Co÷rdineren en rapporteren van beveiligingswerkzaamheden


(6 lessen)

Bevat onder andere:

 • Informatie en communicatie
 • Screeningsprocedure
 • Draaiboeken


Juridische aspecten in de beveiliging


(6 lessen)

Bevat onder andere:

 • Wetboek van Strafrecht en Wetboek van Strafvordering
 • Bijzondere wetten
 • Beveiligingswerkzaamheden en calamiteiten


BOL


Bij de BOL-opleiding volg je hetzelfde programma als BBL met de volgende 2 aanvullende klassikale beroepsmodules (6 avonden of 3 dagen):


Communicatieve vaardigheden


(6 lessen)

Bevat onder andere:

 • Assertief communiceren
 • Feedback geven en ontvangen
 • Succesvol communiceren per telefoon en e-mail


Managementvaardigheden


(6 lessen)

Bevat onder andere:

 • Leidingggeven, instrueren, delegeren en motiveren
 • Onderhandelen en conflicten
 • Vergaderen en besluitvorming


Begeleidingsprogramma


Om jou zo goed mogelijk te begeleiden bij je opleiding, verzorgt Scheidegger begeleidingsbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten kun je terecht met al je vragen. Daarnaast komen onderwerpen aan bod die je helpen je studie zo goed mogelijk aan te pakken. Denk aan het maken van een planning, het voorbereiden van een bijeenkomst, het goed uitvoeren van je stage en het schrijven van een verslag. Er worden ook vragen beantwoord als: hoe rond je de opleiding zo goed mogelijk af en hoe bereid je je voor op het praktijkexamen? Met andere woorden: wij helpen jou het landelijk erkend diploma daadwerkelijk te behalen.


Afronding en diploma


Je rondt de modules Co÷rdineren en rapporteren van beveiligingswerkzaamheden en Juridische aspecten in de beveiliging af met externe examens bij SVPB. Bij de SVPB leg je 5 examens af. Ook lever je een rapportage in die als examen geldt (zie http://www.svpb.nl). Deze examens worden meerdere keren per jaar afgenomen. Je schrijft je zelf in voor deze examens. De overige modules rond je af met praktijkgerichte examens. Aan het eind van de opleiding heb je een eindgesprek over je complete praktijkportfolio. Als je de examens, het begeleidingsprogramma en je praktijkportfolio met een voldoende afrondt, ontvang je het officiŰle diploma 'MBO Particuliere Beveiliging niveau 3, uitstroom Co÷rdinator beveiliging'.


Examengarantie


Mocht je onverhoopt niet slagen voor een examen, en je hebt wel alle bijeenkomsten gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom, Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Om deze opleiding te mogen volgen, dien je te beschikken over een diploma MBO Beveiliger niveau 2. Zonder dit diploma kun je niet deelnemen aan de externe examens bij SVPB.

Kosten

Specificatie van de kosten per opleidingsvariant.

Opleidingsvariant Zaterdag
Korting bij betaling ineens: EUR150
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 625
Examenkosten: EUR1630
Cursusgeld: EUR2690

Opleidingsvariant Dag
Korting bij betaling ineens: EUR150
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 625
Examenkosten: EUR1630
Cursusgeld: EUR2690

Opleidingsvariant Avond
Korting bij betaling ineens: EUR150
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 625
Examenkosten: EUR1630
Cursusgeld: EUR2690

Opleidingsvariant E-learning
Korting bij betaling ineens: EUR150
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 625
Examenkosten: EUR1630
Cursusgeld: EUR2690

Bijzonderheden

Crebocode: 25408

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.