Scheidegger Opleidingen

MBO Beveiliger niveau 2

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Wil jij graag als beveiliger aan de slag? Of ben je daar net mee begonnen? Er bestaat een zeer grote vraag naar goed opgeleide en gediplomeerde beveiligingsmedewerkers. Zij zijn namelijk breed inzetbaar en worden niet alleen ingezet bij het bewaken van gebouwen, maar zorgen ook voor de orde en veiligheid bij evenementen, controles op luchthavens en het begeleiden van transporten. Als beveiliger heb je een boeiende en afwisselende baan. Met de MBO-opleiding Beveiliger niveau 2 heb je het vereiste diploma, dankzij praktijkgerichte lessen die worden verzorgd door docenten uit de beveiligingsbranche. Bovendien ben je tijdens je stage al volop aan het werk als beveiliger. Als je de opleiding hebt afgerond, dan ben je in het bezit van het diploma 'MBO Beveiliger niveau 2' en het branchediploma van de SVPB. Hiermee ben je bevoegd om als beveiliger aan het werk te gaan.


Subsidie


Volledige, erkende MBO-opleidingen worden sterk gestimuleerd door de overheid. Als je deelneemt aan dit programma, komt je werkgever waarschijnlijk in aanmerking voor subsidie. Voor deze regeling gelden bepaalde voorwaarden. Kijk voor deze voorwaarden op onze website of bel met een van onze opleidingsadviseurs.


Voor wie?


Deze opleiding is bestemd voor iedereen die op zoek is naar een uitdagende en afwisselende baan in de beveiliging. Je neemt graag verantwoordelijkheid, wilt zelfstandig werken en vindt het leuk om veel contact met mensen te hebben. De opleiding is ook bedoeld voor mensen die net in de beveiliging werken en het vereiste diploma moeten behalen.


Vooropleiding


Voor de landelijk erkende MBO-opleidingen van Scheidegger gelden beperkte instroomeisen. Bij je inschrijving wordt bekeken of je aan deze eisen voldoet. Is dat niet het geval, dan word je uitgenodigd voor een persoonlijke intake. Tijdens het intakegesprek worden je motivatie en voorkennis besproken. In de meeste gevallen kun je dan alsnog instromen.


Aanpak


Je gaat aan de slag met theorie waar je ook echt iets mee kunt in de praktijk. In deze opleiding staat het ontwikkelen van vaardigheden die je als beveiliger nodig hebt centraal. Tijdens de opleiding leer je op praktische wijze hoe je beveiligingswerkzaamheden coŲrdineert. Daarnaast komt het plannen en organiseren van de dienstuitvoering uitgebreid aan bod. In de lessen en tijdens je stage zal je ook daadwerkelijk bezig zijn met het coŲrdineren van de dagelijkse werkzaamheden.


Opzet van de opleiding


We beginnen de opleiding met een kick-offbijeenkomst. De opleiding bestaat uit een aantal beroepsmodules, een stage, een algemene beroepsmodule en een begeleidingsprogramma. In de beroepsmodules leer je theorie en beroepsvaardigheden van ervaren docenten die met beide benen in de praktijk staan. Tijdens je stage leer je de theorie toepassen in de praktijk en oefen je jouw beroepsvaardigheden. Zo krijg je waardevolle praktijkervaring in het beroep. In de algemene beroepsmodule ontwikkel je aanvullende kennis en vaardigheden die jou als werknemer op de arbeidsmarkt aantrekkelijk maken. Het begeleidingsprogramma helpt je om je opleiding met goed gevolg af te ronden. Je staat er niet alleen voor! Daarnaast heb je tijdens de opleiding een persoonlijke mentor die je begeleidt naar het erkende diploma.

Bij erkende MBO-opleidingen is het wettelijk verplicht om talen en rekenen te toetsen. Hier zijn examenkosten aan verbonden. Zie onze website voor meer informatie.


Stage


Heb je op dit moment een baan die past bij deze opleiding? En is het bedrijf waarbij je werkt een erkend leerbedrijf voor deze opleiding? Dan geldt je huidige werkplek als stageplek. Heb je op dit moment geen baan die past bij deze opleiding? Dan kun je stage lopen bij een erkend leerbedrijf dat je zelf zoekt. Ons Stage Instituut kan je daarbij mogelijk helpen. Zie onze website voor meer informatie. Voor deze opleiding dien je een groene pas aan te vragen. De pas is 1 jaar geldig en verloopt daarna. Verlenging is niet mogelijk, dus raden we aan je grijze pas aan te vragen vlak voor de start van de stage.


StudieprogrammaBBL en BOL


De opleiding bestaat uit 2 klassikale beroepsmodules (6 avonden of 3 dagen), 1 algemene beroepsmodule (e-Learning), een begeleidingsprogramma (6 lessen van 3 uur), een stage (BOL) of een eigen werkplek (BBL) en een programma rondom taalkennis en rekenvaardigheden.


Toezicht houden en optreden


(6 lessen)

Bevat onder andere:

  • Beveiligen van gebouwen
  • Basiscommunicatie
  • Brandpreventie en -repressie


Werken binnen de wettelijke kaders


(6 lessen)

Bevat onder andere:

  • Recht in het algemeen
  • Wetboek van Strafrecht en Wetboek van Strafvordering
  • Diverse wetten, zoals Wet wapens en munitie, Wet Bescherming persoonsgegevens, Arbowet en Wet vervoer gevaarlijke stoffen


Begeleidingsprogramma


Om jou zo goed mogelijk te begeleiden bij je opleiding, verzorgt Scheidegger begeleidingsbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten kun je terecht met al je vragen. Daarnaast komen onderwerpen aan bod die je helpen je studie zo goed mogelijk aan te pakken. Denk aan het maken van een planning, het voorbereiden van een bijeenkomst, het goed uitvoeren van je stage en het schrijven van een verslag. Er worden ook vragen beantwoord als: hoe rond je de opleiding zo goed mogelijk af en hoe bereid je je voor op het praktijkexamen? Met andere woorden: wij helpen jou het landelijk erkend diploma daadwerkelijk te behalen.


Afronding en diploma


De modules rond je af met externe examens bij de SVPB. Deze examens worden meerdere keren per jaar aangeboden. Aan het eind van de opleiding heb je een gesprek over je complete praktijkportfolio. Als je alle examens, het begeleidingsprogramma en je praktijkportfolio met een voldoende afrondt, dan ontvang je het officiŽle diploma 'MBO Beveiliger niveau 2'.


Examengarantie


Mocht je onverhoopt niet slagen voor een examen, en je hebt wel alle bijeenkomsten gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom, Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Je kunt deelnemen aan deze opleiding als je minimaal beschikt over een diploma LBO, VMBO basis beroepsgericht of het diploma van een MBO-assistentenopleiding (MBO-niveau 1).
Heb je niet de juiste vooropleiding? Dan kun je als je beschikt over een goede motivatie en ruime werkervaring een toelatingstoets maken. Met een goed resultaat kun je zo alsnog tot de opleiding toegelaten worden. Als je gebruik wilt maken van deze vorm van toelating, dan wordt tijdens de intake uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat.

Kosten

Specificatie van de kosten per opleidingsvariant.

Opleidingsvariant Zaterdag
Korting bij betaling ineens: EUR125
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 450
Examenkosten: EUR1240
Cursusgeld: EUR1790

Opleidingsvariant Dag
Korting bij betaling ineens: EUR125
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 450
Examenkosten: EUR1240
Cursusgeld: EUR1790

Opleidingsvariant Avond
Korting bij betaling ineens: EUR125
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 450
Examenkosten: EUR1240
Cursusgeld: EUR1790

Opleidingsvariant E-learning
Korting bij betaling ineens: EUR125
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 450
Examenkosten: EUR1240
Cursusgeld: EUR1790

Bijzonderheden

Crebocode: 25407

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.