International Management Forum

Master in Cyber Security

Algemene informatie over de cursus

Groot tekort aan hoogopgeleide Cybersecurity professionals!
Uit tal van onderzoeken blijkt dat er een groot tekort is aan hoogopgeleide Cybersecurity experts. Dit tekort zal alleen nog maar toenemen. (ISC)2 voorspelt voor 2020 zelfs een tekort van 1,5 miljoen Cyber Security experts wereldwijd. Alle reden dus om n uw Master in Cybersecurity te behalen!

Master in Cyber Security unieke, internationale academische titel, nu in Nederland te behalen
In samenwerking met een van de meest vooraanstaande Amerikaanse universiteiten kunt u zich nu inschrijven voor de academische Master in Cyber Security opleiding. Nederland is het eerste land in Europa, waar u deze internationale titel kunt behalen. De Master in Cyber Security is een 2-jarige academische deeltijdopleiding die tegemoetkomt aan de sterk toenemende behoefte aan vakkundige Cyber Security Professionals met een internationale blik. U studeert aan een Amerikaanse universiteit, de enige universiteit die een campus heeft in Nederland.

Inhoud van de cursus

De Master in Cyber Security opleiding duurt 2 jaar en bestaat uit 14 vakken. Elk vak bestaat uit 9 colleges die in totaal 2 maanden in beslag nemen. U volgt n avond per week college, afwisselend in Amsterdam en in Leiden. De lestijden zijn van 18.00 uur tot 22.00 uur. Voor zelfstudie moet u rekenen op 8 tot 12 uur per week. Deze door de universiteit gestelde tijd voor zelfstudie is zeker reel en noodzakelijk. E.e.a. is evenwel sterk afhankelijk van uzelf en van het te volgen college.

Gezien de modulaire opzet van de Master in Cyber Security is het mogelijk om elke 2 maanden in te stappen. De groep bestaat uit max. 15 personen. De ervaring leert dat plm. 75% hiervan de volledige Master opleiding volgt. De overige 25% betreft parttime cursisten die het Certificate in Cyber Security - Threat Detection willen behalen en/of n of meerdere vakken volgen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Toelating vindt plaats op grond van een voltooide academische of HBO/Bachelor opleiding in een relevante richting en ten minste 2 jaar relevante werkervaring. Voldoende beheersing van de Engelse taal is een must.

Duur van de cursus

2 jaar

Kosten van de cursus

De volledige e-learning opleiding Master in Cyber Security bestaat uit 13 vakken. De totale kosten van deze universitaire deeltijdopleiding Master in Cyber Security bedragen 28.800,- (BTW vrij) per persoon. Alle boeken en overig lesmateriaal zijn in dit bedrag inbegrepen evenals de online leeromgeving. Per vak, dat 9 weken beslaat, zijn de kosten 2.400,- (BTW vrij) per persoon. De kosten van het Certificate in Cyber Security - Threat Detection, dat bestaat uit 4 vakken, bedragen 9.600,-. Houd er rekening mee dat u, om te worden toegelaten, moet kunnen aantonen dat u de Engelse taal voldoende beheerst. Dit kan door bijv. een TOEFL test die wij voor u kunnen faciliteren (kosten: 60,-).

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Leiden

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.