ROC A12

Booglassen met beklede elektroden NIL niveau 4 pijp

Algemene informatie over de cursus

Ben jij een booglasser die op hoog niveau laswerk moet verrichten dat aan niet-destructief onderzoek wordt onderworpen? Dan is deze praktijkgerichte opleiding geschikt voor jou. Deze opleiding zorgt voor een goede aansluiting voor de vervolgopleiding Meesterlasser (IWP). Booglassen met beklede elektrode is een lasproces dat behoort tot het elektrisch booglassen. Bij booglassen met beklede elektrode wordt een elektrische boog getrokken tussen het werkstuk en de elektrode. Deze boog zorgt voor de warmte die nodig is om het werkstuk en de elektrode te laten smelten. De opleiding wordt gegeven volgens de reglementen van het NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek).

Inhoud van de cursus

De opleiding bestaat uit maximaal 27 weken waarin 60 uur praktijklessen en 21 uur theorielessen wordt gegeven. De cursus omvat pijp/pijp en pijp/plaat lassen in wanddiktes 6,3, 5,6 en 10 mm bij een pijpdiameter 101,6 en 114,3 mm. De plaatdikte is 10 mm. De lasnaden worden röntgentechnisch beoordeeld. Deze beoordeling dient positief te zijn voor het behalen van het diploma op niveau 4 pijp. In de theorie wordt behandeld:

  • Processen en apparatuur;
  • Materiaalgedrag bij het lassen;
  • Constructies en ontwerp;
  • Fabricage en toepassingen.

De opleiding wordt afgesloten met een NIL-examen. Slaag je voor het theorie- en praktijkexamen, dan ontvang je het diploma BMBE niveau 4 pijp. Het NIL diploma is een Europees erkend diploma.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Om de opleiding met goed gevolg af te leggen is het echter wel noodzakelijk dat je beschikt over het NIL niveau 3.

Duur van de cursus

27 weken

Kosten van de cursus

€ 3.980,- (incl. lesmateriaal en examenkosten)

Bijzonderheden

Startdata:
Oktober 2021. Wil je eigenlijk eerder starten? Neem dan contact met ons op over eventuele instroom in de huidige lesgroepen.

Plaatsen / leslocaties

Ede, Huissen

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.