ROC A12

Booglassen MIG MAG NIL niveau 4 plaat

Algemene informatie over de cursus

Als jij als MIG/MAG lasser op hoog niveau laswerk moet verrichten dat aan niet-destructief onderzoek wordt onderworpen, dan kan je je aanmelden voor deze opleiding. Deze opleiding zorgt voor een goede aansluiting voor de vervolgopleiding Meesterlasser (IWP). MIG/MAG staat voor Metal Inert Gas en Metal Active Gas en is tegenwoordig het meest gebruikte lasproces door zijn veelzijdigheid en snelheid. Het is zo populair wegens de mogelijkheid tot mechanisatie en robotisatie, hoge flexibiliteit en hoge neersmelt. De opleiding wordt afgenomen volgens de reglementen van het NIL.

Inhoud van de cursus

De opleiding bestaat uit 27 weken waarin 60 uur praktijklessen en 21 uur theorielessen wordt gegeven. De cursus omvat hoek-, V- en K-lassen in plaatdiktes 10,12 en 20 mm. De V- en K-naden worden ultrasoon en/of röntgentechnisch beoordeeld. Deze beoordeling dient positief te zijn voor het behalen van het diploma op niveau 4 plaat. In de theorie wordt behandeld:

  • Processen en apparatuur;
  • Materiaalgedrag bij het lassen;
  • Constructies en ontwerp;
  • Fabricage en toepassingen.

De opleiding wordt afgesloten met een NIL-examen. Slaag je voor het theorie- en praktijkexamen, dan ontvang je het diploma Booglasser niveau 4 plaat. Het NIL diploma is een Europees erkend diploma.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Voor deze opleiding geldt als toelatingsvoorwaarde het diploma NIL niveau 3.

Duur van de cursus

27 weken

Kosten van de cursus

€ 3.980,- (incl. lesmateriaal en examenkosten)

Bijzonderheden

Startdata:
Oktober 2021. Wil je eigenlijk eerder starten? Neem dan contact met ons op over eventuele instroom in de huidige lesgroepen.

Plaatsen / leslocaties

Ede, Huissen

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.