Summa College

Bijscholing voor sterilisatiemedewerkers

Algemene informatie over de cursus

Het Summa College en Steriak hebben in nauwe samenwerking met de SVN een scholing ontwikkeld voor medewerkers van sterilisatiebedrijven die zich (opnieuw) willen bekwamen in microbiologie, het reinigen/desinfecteren en het steriliseren van medische hulpmiddelen.

Deze scholing is voor alle professionals die patiŽntveiligheid belangrijk vinden en is erop gericht om de actuele kennis in het dagelijks werk toe te passen.
Na afronding ontvangt u een verklaring die recht geeft op accreditatiepunten bij de SVN.

De scholing is opgebouwd uit een digitaal leertraject in combinatie met drie workshops bij Summa Zorg.

SVN
ROC Leiden
Deltion Zwolle
Heart consultancy

Inhoud van de cursus

Cursusinhoud
Deze scholing richt zich op de patiŽntveiligheid en de huidige, snel veranderende eisen en richtlijnen van het vakgebied. We gaan in op de nieuwste (wetenschappelijke) inzichten met betrekking tot:

microbiologie en hygiŽne
reinigen/desinfecteren van medische hulpmiddelen
sterilisatie van medische hulpmiddelen
Er is een duidelijke samenhang tussen de onderdelen. Het eerste deel geeft een inleiding in de microbiologie en gaat verder met de hygiŽnevoorschriften volgens de huidige richtlijnen. Het doel van dit onderdeel is inzicht te krijgen in de besmettingsketen en weten waar uw aandeel ligt. Het tweede deel behandelt de verschillende aspecten van reinigen en desinfectie van medische hulpmiddelen, met als doel kennis op te frissen en te actualiseren. In het derde en laatste deel wordt het sterilisatieproces van medische hulpmiddelen uiteengezet.

Lesmateriaal
U krijgt toegang tot een digitaal leerpakket. Het lesmateriaal is gebaseerd op het boek 'Sterilisatie van medische hulpmiddelen met stoom' van de auteur Jan Huys. De scholing is zo opgezet dat u de leerstof in eigen tempo tot u kunt nemen. Ook zijn er oefentoetsen in het programma opgenomen.

Workshops

In november is er een bijeenkomst bij Summa Zorg in Eindhoven. Met medecursisten volgt u 3 workshops. De inhoud van deze workshops is een praktijkgerichte verdieping van de bovenstaande onderwerpen. De workshops worden gegeven door ervaren docenten, onder wie Jan Huys.

Kortom: een scholing die zowel theoretisch als praktisch een goed vervolg biedt om op een zelfstandige, maar vooral verantwoorde wijze te kunnen reinigen, desinfecteren en steriliseren.

Duur van de cursus

3 Dagdelen

Kosten van de cursus

De kostprijs voor het totale pakket is Ä 250,-. Dit is inclusief 1 jaar toegang tot de lesstof via de digitale leeromgeving Steriak.

Plaatsen / leslocaties

Eindhoven

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.