Capabel Onderwijs

MBO-Verpleegkundige Gehandicaptenzorg

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

JIJ ALS MBO-VERPLEEGKUNDIGE GEHANDICAPTENZORG
Wil jij MBO-Verpleegkundige Gehandicaptenzorg worden? Dan heb je een belangrijke en verantwoordelijke functie in de begeleiding en ondersteuning van mensen in de gehandicaptenzorg. Je controleert of de voorgeschreven medicijnen van de patiŽnten werken en helpt, ondersteunt en verpleegt patiŽnten met lichamelijke beperkingen, zintuiglijke beperkingen en/of verstandelijke beperkingen. Soms moet je ook ingrijpen bij een crisissituatie. Je werkt samen met andere hulpverleners en deskundigen. Jij kent de achtergrond en persoonlijke situatie van de patiŽnt door en door en hebt contact met vrienden en familie over de ontwikkeling van de patiŽnt. Ook rapporteer je de ontwikkeling van de patiŽnt aan je collega?s.
Na het behalen van je diploma MBO-Verpleegkundige Gehandicaptenzorg kun je gaan werken als ambulant verpleegkundige in de gehandicaptenzorg of in een instelling voor mensen met een beperking(en).
KORTE MBO OPLEIDING
Uniek aan de erkende opleiding MBO-Verpleegkundige Gehandicaptenzorg van Capabel is de korte studieduur! Je kunt in ruim anderhalf jaar (75 lesweken) je diploma halen en hierna direct als MBO-Verpleegkundige aan de slag. Met 4 startmomenten per jaar ťn 8 locaties verspreid door het land kun jij starten waar en wanneer het jou uitkomt.
Wij zijn ons ervan bewust dat je opleiding een investering in je toekomst is. Daarom zijn onze MBO opleidingen erkend door het Ministerie van OCW. Dit maakt je diploma waardevast en herkenbaar op de arbeidsmarkt.
Er is 1 vaste lesdag per week op school. De overige tijd besteed je aan online lessen (webinars), zelfstudie en BPV (stage). De vaste schooldag is erg handig voor je eigen weekindeling. Omdat de BOL opleidingen van Capabel aan alle kwaliteitseisen voldoen waar een ROC ook aan voldoet kan je bij Capabel ook studiefinanciering aanvragen!
GeÔnteresseerd in de BBL variant van de opleiding? Klik dan hier voor meer informatie.

Opleidingsinhoud

Je korte MBO opleiding bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en de keuzedelen. Deze onderdelen zijn opgedeeld in 7 overzichtelijke blokken van elk tien weken. Het basisdeel en het profieldeel bevatten alle kennis en vaardigheden voor de beroepsgroep in het algemeen en het beroep van MBO-verpleegkundige Gehandicaptenzorg in het bijzonder. Met de keuzedelen kun je je specialiseren en onderscheiden.
FLEXIBEL STUDEREN
Je gaat 1 dag per week naar school. De lessen worden gegeven door betrokken docenten die de praktijk goed kennen, omdat ze meestal zelf ook in het werkveld werkzaam zijn. Zo zijn de lessen levendig en actueel. Op school krijg je theorielessen die volledig aansluiten bij de praktijk en praktijklessen die weer helemaal aansluiten bij de theorie. Wat je hebt geleerd kun je dus meteen toepassen.
Bij Capabel volg je een verkorte MBO opleiding, intensieve begeleiding door een docent is bij ons vanzelfsprekend. Niet alleen tijdens je wekelijkse klassikale en online les, maar ook tijdens je zelfstudie word je actief begeleid door onze docenten. De online leeromgeving is interactief, met duidelijke uitleg en voorbeelden en diverse webinars per onderwerp.
BEROEPSGERICHTE VAKKEN
Als MBO-verpleegkundige Gehandicaptenzorg heb je een belangrijke en veelzijdige functie. Je leert in de opleiding MBO-verpleegkundige Gehandicaptenzorg over de volgende onderwerpen:

Anatomie
Gezondheidskunde
Ziekteleer
Huishoudkunde
EHBO
Communicatie en Interactie

GENERIEKE VAKKEN
Naast de beroepsgerichte vakken zijn ook de generieke vakken onderdeel van je MBO diploma. Dit zijn de vakken Nederlands, Engels, Rekenen, Loopbaan en Burgerschap. De generieke vakken worden online aangeboden door middel van colleges (webinars) en er is een vakdocent online beschikbaar (e-docent) waaraan je interactief vragen kunt stellen per mail, telefonisch, chat of via het forum.
KEUZEDELEN
Bovenop het basis- en profieldeel kies je een pakket keuzedelen waarmee je je kunt specialiseren en onderscheiden, of waarmee je makkelijker kunt doorstromen naar het HBO onderwijs. Jouw keuzedelen geven je een voorsprong op de arbeidsmarkt. Voor de opleiding MBO-verpleegkundige Gehandicaptenzorg bieden wij de volgende pakketten keuzedelen aan:

VPK-1:Diversiteit, Ondernemerschap mbo
VPK-2:Diversiteit, Wijkgericht werken, Ondernemend gedrag

STAGE
Wat is er nou leuker dan je opgedane kennis en vaardigheden meteen kunnen toepassen in de praktijk? Zo zie je meteen wat je allemaal al kunt en doe je al meteen werkervaring op. Een ervaren praktijkbegeleider van Capabel Onderwijs Groep begeleidt je hierbij. En dingen die minder goed gaan, kun je dezelfde week nog in de klas bespreken en verbeteren.
Onze opleiding heeft twee varianten: je volgt de BOL opleiding of de BBL opleiding. Het verschil tussen die twee is dat je bij de BOL variant stage loopt en in de BBL variant werkt. Heb je al werk bij een erkend leerbedrijf, dan kun je de BBL variant volgen. Je stage duurt dan 1656 uur. Als je geen werk hebt bij een erkend leerbedrijf en aanspraak wilt maken op studiefinanciering, dan volg je de BOL variant. Je zoekt zelf een stageplek bij een erkend leerbedrijf, waarbij Capabel Onderwijs Groep je waar nodig zal ondersteunen. Je stage duurt dan 1284 uur.
TOETSING EN EXAMINERING
Tijdens je opleiding beoordelen we regelmatig je studievoortgang met studieloopbaangesprekken, voortgangstoetsen en met opdrachten. Zo weet je steeds waar je al goed in bent en waar je nog aan moet werken. Zo kun je je gericht voorbereiden op je examens. Het onderwijs en de examens bij Capabel Onderwijs Groep worden uitgevoerd volgens de kaders van het officiŽle kwalificatiedossier MBO-Verpleegkundige met crebonummer 25480.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Diploma Verzorgende-IG, 2 jaar werkervaring en Engels minimaal vmbo-t

Opleidingsduur

21 maanden

Kosten

363,- per termijn

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Leeuwarden, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.