Start2Move

Sport - Video Analist Voetbal - 4 KNVB licentiepunten

Algemene informatie over de cursus

Start2move zet je carrière in beweging!
Opleidingscentrum Start2move is op dit moment het grootst en snelst groeiende Fit!vak erkende opleidingscentrum van Nederland. Het docententeam van Start2move heeft zich als doel gesteld de cursist letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen op weg naar (nog meer) succes op de arbeidsmarkt!

Waarom Start2move?
Diverse erkende opleidingen
Deskundige, persoonlijke begeleiding
Digitale leermiddelen
Flexibele instroom
Opleidingslocaties in heel Nederland

Inhoud van de cursus

In het betaalde voetbal werkt elke club al met één of meerdere video analisten. Maar ook in het amateurvoetbal is de video analist in opkomst. Ook zijn er in het amateurvoetbal genoeg trainers die zichzelf willen bijscholen op het gebied van video analyse.

Deze cursus is onder andere geschikt voor voetbaltrainers, assistent-trainers en stafleden die zich willen ontwikkelen op het gebied van video analyse. De cursus is zowel geschikt voor trainers die in het amateur- als in het profvoetbal werkzaam (willen) zijn.

De cursus zal worden verzorgd door Hans van Dijkhuizen. Hij is, na jaren hoofdtrainer te zijn geweest in de top van het amateurvoetbal, nu in dienst van de KNVB als docent UEFA A Youth.

Inhoud
Aan de hand van het video analyse-programma Nacsport (Basic Plus licentie) gaat de cursist actief aan de slag met beelden. Bij de cursusprijs zit inbegrepen dat de cursist een half jaar (6 maanden) gebruik mag maken van het programma. Daarna kan de cursist (of de club) het programma met korting aanschaffen.

Tijdens de cursus Video Analist Voetbal komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

 • Het maken van een sjabloon om een wedstrijd te coderen (achteraf of live)
 • Het coderen van een wedstrijd (achteraf of live)
 • Het werken met een matrix om snel naar de gewenste clipjes te zoeken
 • Het korter of langer maken van clipjes
 • Het maken van een presentatie van de clipjes die je wilt nabespreken. Dat kan op team niveau, linie niveau en individueel niveau.
 • Het bewerken van clipjes m.b.v. tekeningen en tekst
 • Het vergelijken van 2 of meerdere clipjes (bijvoorbeeld 4 corners aanvallend, genomen vanaf de rechterkant)
 • Het maken van een filmpje (mp4) van je presentatie, zodat je deze ook naar spelers toe kunt sturen

docent
Hans van Dijkhuizen is al ruim 20 jaar actief in de voetballerij. Hij was trainer van DOS Kampen, vv Nunspeet, vv Staphorst, Excelsior’31 en SC Genemuiden. Met name bij die 2 laatste clubs heeft hij ruime ervaring opgedaan op het gebied van video-analyse.

Op dit moment is hij coördinator scouting senioren bij Cambuur Leeuwarden en tevens is hij docent UEFA A Youth bij de KNVB.
Verder is hij in Noord-Oost-Nederland de contactpersoon van Nacsport, één van de toonaangevende programma’s op het gebied van video-analyse.

Duur van de cursus

4 lesavonden (19:00 - 21:30)

Kosten van de cursus

345,-

Plaatsen / leslocaties

Zwolle

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.