NHA Thuisstudies

Beroepsfotograaf

Algemene informatie over de cursus

Fotograferen als de beste? Volg de cursus Beroepsfotograaf

Van sfeervolle stillevens tot dynamische sportfoto’s: krijg je vaak complimenten over de foto’s die je maakt? Heb je een scherp oog voor detail en gevoel voor compositie? En heb je er plezier in om foto’s te maken? Dan is de cursus Beroepsfotograaf je op het lijf geschreven.

Je bepaalt zelf hoe je het beroep als fotograaf uitoefent. Zo maak je als huwelijksfotograaf foto’s van pasgetrouwde stellen, als bedrijfsfotograaf fotoreportages van zakelijke evenementen en prominenten in het zakenleven en wie weet breng je als sportfotograaf op een goede dag de Olympische Spelen in beeld.

Goed fotomateriaal

Hoewel bewegend beeld steeds belangrijker wordt, is er altijd vraag naar goede foto’s. Kranten en tijdschriften hebben fotomateriaal nodig. Ook bedrijven hebben beeld nodig voor folders en brochures. Ook websites kunnen niet zonder goede foto’s.

In de cursus leer je hoe je beroepsmatig kwalitatief goede foto’s maakt zodat je reclamebureaus en vaktijdschriften kunt benaderen met je fotomateriaal. Bied je mooiste vakantiefoto’s aan reisbureaus aan. Of verkoop je fotowerk voor ansichtkaarten en kalenders.

Professioneel fotograferen

Van kaderen tot op de juiste manier belichten en foto’s bewerken: natuurlijk hebben de foto’s die je maakt een professionele ‘look’. Je leert wat professionele foto’s onderscheidt van amateurfoto’s zodat je structureel goede foto’s maakt.

Freelance fotograaf

Heb je ondernemersambitie? Beroepsfotografie is meer dan alleen goede foto’s maken.

Hoe start je als freelance fotograaf? In de cursus Beroepsfotograaf leer je hoe je een professional wordt die eigen opdrachten binnenhaalt, administratie voert en een goede prijs bedingt voor het geleverde werk.

Met een verrassend lage investering, beperkt adverteren en het aanspreken van bestaande relaties kun je al snel werken als beroepsfotograaf.

Na de cursus

Ga na deze cursus als fulltime fotograaf aan de slag. Laat je droom om freelance fotograaf te worden uitkomen en krijg betaald voor iets wat je leuk vindt: kwalitatief hoogwaardige foto’s maken.

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek[img] www.nha.nl/static/upload/Nederland/5%20Beroep/logo_icons/handboek%20eigen%20zaak_153x200.jpg

''in tien stappen naar je eigen bedrijf''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Beroepsfotograaf

Fotografie als broodwinning

Je wordt een beroepsfotograaf. Je leert hoe je dit bereikt, wat je nodig hebt om te starten. Je hebt minder nodig dan je denkt. We leren je hoe je met heel weinig opstartkosten jouw eigen bedrijf opzet!

Hoe maak je professionele foto's?

Wat onderscheidt professionele foto's van amateurfoto's? Hoe krijgen jouw foto's een professionele "look"? Met behulp van deze module wordt je een professional.

Hoe kun je geld verdienen met jouw vakantiefoto's?

Op vakantie worden vaak de mooiste beelden gemaakt. Prachtige zonsondergangen, pittoreske dorpjes, sprookjesachtige landschappen. We leren je hoe je geld kunt verdienen met jouw mooiste vakantiefoto's.

Portretten - waarom mensen ervan houden en hoe je er geld mee kunt verdienen

Mooie portretten blijven altijd een geliefd item en zullen altijd een belangrijke bron van inkomsten zijn voor een professioneel fotograaf.

Freelance fotograaf

Maak foto's van beroemdheden en gebeurtenissen. Verkoop de foto's daarna wereldwijd. We leren je hoe je kunt inschatten dat er iets gaat gebeuren. Tips van een paparazzi.

Het bewerken van digitale foto's

Hoe je met kleine aanpassingen een totaal ander beeld creŽert.

Buiten fotograferen

Het fotograferen van dieren in het wild, landschapsfotografie, macrofotografie, enz.

Huwelijksfotografie deel 1


Huwelijksfotografie deel 2Huwelijksfotografie deel 3


Hoe haal je opdrachten binnen? De huwelijksmarkt. De essentiŽle voorbereidingen, prijslijsten, brochures en omgaan met potentiŽle klanten. Jouw foto's presenteren en extra orders binnenhalen.

Lichaamsfotografie

Professionele lichaamsfotografie wordt steeds populairder.

Foto's nemen voor locale kranten en magazines. Research doen

De mooiste nieuwsfoto's staan vaak in lokale en regionale kranten.

Schoolfotografie en sociale fotografie

Hoe vind je werk? Hoe stel je mensen op hun gemak?

Apparatuur voor de gespecialiseerde fotograaf

Soms heb je extra apparatuur nodig. Hoe kun je geld besparen?

De advertentiefotografie

Neem foto's van producten en diensten en zie deze terugkomen in brochures en op websites.

Bedrijfsfotografie

Foto's van kantoren, gebouwen en evenementen worden goed betaald. Hoe vind je werk? Hoe maak je de juiste foto's?

Sportfotografie

De belangrijkste sportmomenten gebeuren meestal in een flits. Zorg dat je deze momenten vastlegt.

Modefotografie

De glitter en glamour van de catwalk. Londen, Parijs, Milaan, New York. Hoe kom je binnen in deze boeiende tak van de fotografie.

Je eigen fotobedrijf beginnen

Marketing, verkopen aan foto-archieven, kalenders, ansichtkaarten en screensavers. Tips van professionals. We leren je bijvoorbeeld hoe je met verbazingwekkend weinig geld kunt adverteren en heel veel succes kunt hebben.

Hoe krijg je een baan in de fotografie

Veel tips voor het vinden van een goed betaalde baan.

Eigen bedrijf starten

In deze tien lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen bedrijf. Zoals tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en ondernemingsplan. Ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten, zijn dit onderwerpen die jouw kennis, inzicht en visie op het ondernemen vergroten.
 • Kortom, in deze unieke cursus vind je informatie en tips die je in geen enkele andere cursus zult vinden. We leren je hoe je jouw talent voor fotograferen commercieel kunt benutten.

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

Diploma Beroepsfotograaf

Aan het einde van de opleiding Beroepsfotograaf ben je de trotse bezitter van dit waardevolle diploma. Je bent klaar om jouw eigen bedrijf te starten! Jouw diploma hangt straks op jouw eigen kantoor. En dat geeft vertrouwen bij je klanten.

Samen met jouw docent werk je naar jouw diploma toe. Met de bekwame hulp van NHA en een stuk inzet van jouw kant kun je met een gerust hart de uitreiking van het diploma tegemoet

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursus

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt


Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Beroepsfotograaf uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Wanneer je start met deze opleiding Beroepsfotograaf, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.
Studieduur:
 • 9 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuis-studie.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] of stuur ons een e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf 569.00 euro

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.