NHA Thuisstudies

Supply Chain Management

Algemene informatie over de cursus

Systematisch processen verbeteren? Volg de cursus Supply Chain Management op HBO-niveau

Succesvolle bedrijven verbeteren processen systematisch. Met supply chain management optimaliseer je de integrale keten. Je verbetert interne processen n de samenwerking met klanten en leveranciers.

Met de opleiding Supply Chain Management word je in twee maanden allround expert. Je leert hoe je een end-to-end supplychainsysteem invoert in organisaties.

Wanneer testte voor het eerst een pizzaria drones om bestellingen vliegend af te leveren bij klanten? Bij de pizza’s gaat het om n stap in de supply chain. Bij supply chain management gaat het om grip op alle stappen.

Universele kennis supply chain

Op zoek naar kennis, inzicht en toepassingen voor een succesvolle supply chain? In de cursus Supply Chain Management doe je kennis op die je overal kunt toepassen. Zowel in de profit- als de non-profitsector.

Belangrijke onderwerpen zijn:

 • merchandising (chainstroom plannen en management);
 • logistiek (chain-infrastructuur creren en kosteneffectief werken);
 • informatietechnologie (samenwerken met partners in een netwerk).


Na de Supply Chain Management opleiding kun je deze onderdelen met elkaar verbinden. Je speelt goed in op veranderingen in een bedrijf.

Bedrijfseconomische processen

De dagelijkse uitvoering en besturing van de logistiek kan altijd beter. Dat is de achterliggende gedachte van supply chain management.

Door continu te zoeken naar verbeteringsmogelijkheden, groeit je inzicht in bedrijfseconomische processen en productielogistiek.

Plannen, organiseren, leiden en beheren

Kun je gestructureerd plannen, organiseren, leiden en beheren? Dan sta je aan de basis van een systematische kwaliteits- en prestatieverbetering.

Het uiteindelijke doel: optimaal resultaat voor klant en bedrijf.

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Supply Chain Management
Om succesvol te zijn als bedrijf, is het belangrijk om te blijven optimaliseren. In de cursus Supply Chain Management krijg je bouwstenen aangereikt die noodzakelijk zijn voor het ontwikkelen en implementeren van het zogenaamde end-to-end supply-chain-systeem.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Merchandising

In dit onderdeel behandelen we de ontwikkeling van een end-to-end chain-management-strategie. Ook leer je hoe de chainstroom moet worden gepland en gemanaged.

Logistiek

Je leert hoe de noodzakelijke chain infrastructuur gecreerd moet worden. Door middel van planning en controle leer je hoe je kosteneffectief werkt.

Informatietechnologie

In dit deel behandelen we hoe de samenwerking tussen partners in het netwerk werkt.

Aan het eind van deze cursus kun je de drie bovengenoemde delen met elkaar verbinden en kun je inspelen op veranderingen in het bedrijf.

Diploma Supply Chain Management

Bij NHA rond jij je cursus af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf f en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze cursus kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken zodra je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.


Aanmelding
De cursus is opgebouwd rond contact- en inzendmomenten met jouw vakdocent (inclusief gratis oefenexamen). Aanmelden voor het examen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 125,-. Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

100% examengarantie

Mocht je onverhoopt niet slagen voor een afsluitend examen, dan leiden wij je kosteloos op voor het herexamen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze cursus is geen specifieke vooropleiding nodig.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhevig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.


Meer kwaliteitsgaranties


Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursus

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Supply Chain Management uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het complete lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving of per post) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Wanneer je start met deze opleiding Supply Chain Management, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.
Studieduur Opleiding Supply Chain Management

Voor de opleiding Supply Chain Management staat een studieduur van 2 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] of stuur ons een e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf 399.00 euro

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.