International Management Forum

SAFe 5.0 Release Train Engineer (RTE) training en certificering

Algemene informatie over de cursus

De Release Train Engineer (RTE) is een nieuwe, belangrijke rol in het Scaled Lean-Agile domein en brengt specifieke verantwoordelijkheden en uitdagingen met zich mee. Tijdens deze 3-daagse SAFe 5.0 Release Train Engineer (RTE) training wordt u opgeleid tot een volwaardige - gecertificeerde - Release Train Engineer (RTE).

Inhoud van de cursus

U leert o.m.:
 • wat de rol en verantwoordelijkheden van een Release Train Engineer (RTE) in een SAFe organisatie inhouden;
 • uw Agile en Lean kennis te gebruiken om waarde te creëren d.m.v. Agile Release Trains (ARTs) en waardestromen (Value Streams);
 • de waarde uitvoering te ondersteunen in grote en complexe waardestromen;
 • activiteiten te faciliteren ter bevordering van de Agile Release Trains (ARTs);
 • goed presterende Agile Release Trains (ARTs) te bouwen;
 • hoe u van begin tot eind waardestromen kunt faciliteren en opleveren d.m.v. Agile Release Trains (ARTs); en
 • hoe u high-performing Agile Release Trains (ARTs) kunt bouwen door als coach en dienend leider op te treden.

Ook gaat u aan de slag om een Program Increment (PI) te plannen en uit te voeren. Het daarbij behorende Program Increment (PI) planning evenement is de beste manier om iedereen bekend te maken met dezelfde context en business visie. Al met al een boeiende training waarin u tevens kennis en ervaring kunt delen met uw collega Release Train Engineers (RTEs) over deze nieuwe rol binnen de SAFe enterprise.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Wanneer u aan het SAFe 5.0 Release Train Engineer (RTE) examen wilt deelnemen, dient u ten minste één jaar in het bezit te zijn van een SAFe certificering en moet u ten minste in één Agile Release Train (ART) deelgenomen hebben of deze opgezet hebben en in één Program Increment (PI).

Duur van de cursus

3 dagen

Kosten van de cursus

De kosten van de 3-daagse SAFe 5.0 Release Train Engineer (RTE) training bedragen € 2.695,- (excl. BTW) per persoon. In dit bedrag zijn de kosten van alle lunches, koffie/thee, officiële documentatie en het officiële SAFe Release Train Engineer (RTE) examen van Scaled Agile inbegrepen. U heeft na afronding van de RTE training 30 dagen de gelegenheid examen te doen.

Bijzonderheden

De 3-daagse RTE training wordt in het Engels gegeven en op verzoek in het Nederlands, Frans en Duits. Het documentatiemateriaal en het SAFe 5.0 Release Train Engineer (RTE) examen zijn in het Engels.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Eindhoven

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.