ROC Midden Nederland

Vier VVE

Algemene informatie over de cursus

Deze training is ontwikkeld door de makers van de vier grote VVE-programma’s: CED (Uk & PUK), Cito (Piramide), de Activiteit (Startblokken) en het NJI (kaleidoscoop). Met de basistraining krijgen de pedagogisch medewerkers dezelfde stevige basis die ze nodig hebben om het leren en de ontwikkeling te begeleiden. Dit doen ze door goed naar de kinderen te kijken en aansluitend boeiende en uitdagende (spel)activiteiten aan te bieden.

Inhoud van de cursus

Met de training verwerven pedagogisch medewerkers een sterke en brede basis voor het handelen in de praktijk en een brede kijk op de ontwikkeling van jonge kinderen. Er is veel aandacht voor interactie- en begeleidingsvaardigheden. De training biedt een uitstekende basis voor beginnende pedagogisch medewerkers.

De training bestaat uit twee modules van elk zes bijeenkomsten van drie uur en vijf uur individuele coaching on the job (drie uur door de werkbegeleider en twee uur door de docent/trainer). De deelnemers geven hun ontwikkeling weer in een portfolio.
Module 1: zes dagdelen, de basis van de VVE
Module 2: zes dagdelen, verdieping op de VVE.

Leerdoelen
  • Kennis van de meest recente inzichten op het gebied van de ontwikkeling van jonge kinderen;
  • Verbeteren van de pedagogische- didactische kwaliteiten;
  • Verbeteren van de interactievaardigheden met jonge kinderen
  • Stimuleren van hun ontwikkeling door hen passende activiteiten aan te bieden.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Diploma Pedagogisch Medewerker Kinderopvang of Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker of vergelijkbaar

Duur van de cursus

6 maanden

Kosten van de cursus

In overleg

Bijzonderheden

Certificering
Pedagogisch medewerkers die beide trainingen goed hebben doorlopen ontvangen een landelijk erkend Vier VVE-certificaat. Daarmee hebben ze toegang tot een verkorte VVE programmatraining van een van de vier methodes.

Maatwerkopleiding
Wilt u een groep van minimaal zestien medewerkers de mogelijkheid bieden om deze opleiding te volgen? We kunnen de opleiding op uw eigen locatie uitvoeren, de lestijden afstemmen en het onderwijsprogramma op maat samenstellen.

Plaatsen / leslocaties

In overleg

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.