ROC van Amsterdam

Basisvaardigheden Banketbakken (voor volwassenen)

Algemene informatie over de cursus

De cursus Banketbakken voor volwassenen wordt gegeven aan passionele thuisbakkers, vakspecialisten die hun kennis willen opfrissen en aan iedereen die zich (verder) wil verdiepen in patisserievak.
De cursus wordt aangeboden op mbo-niveau. Je krijgt les van toppatissiers die het vak optimaal beheersen. Hidde de Brabander, Peter Remelzwaal, en Bart de Gans zijn op dit moment de meest toonaangevende banketbakkers van Nederland. Vakspecialisten die hun ervaring en kennis kunnen overbrengen.  

Inhoud van de cursus

Tijdens deze cursus leer je de basistechnieken en -vaardigheden die je nodig hebt om als banketbakker te werken. Je kunt deze technieken vaak gelijk toepassen bij het maken van creatieve en ambachtelijke werkstukken.
Je leert de eigenschappen van bloemsoorten kennen. Je leert het bereiden van diverse deegsoorten (zet-, roer- en wrijf- en korstdeeg) en het maken van beslag. Hoe maak ik crème patisserie, bavaroise, mousse of een overheerlijke pudding? Na deze cursus heeft deze receptuur geen geheimen meer voor je. Maar ook het werken met marsepein en chocolade staan op het lesprogramma.

Duur van de cursus

19 weken

Kosten van de cursus

Kosten € 2.195
Lesmateriaal: uniform ca. € 60 (buis, pantalon, muts). Een setje spuitjes, krabbertjes en boetseerstaafjes kost € 37,25.

Bijzonderheden

Aanmelden

Ga naar de website van het ROC van Amsterdam en zie: Cursussen & Trainingen.

Houd er rekening mee dat ongeveer een maand voor aanvang van de eerste cursusdag wordt besloten of de cursus wel of niet doorgaat.

Plaatsen / leslocaties

Elandsstraat 175, Amsterdam

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.