ROC van Flevoland

Visagist Artist

Algemene informatie over de cursus

Onze opleiding biedt sterke uitbreidingsmogelijkheden voor schoonheidsspecialisten, kappers, nagelstylisten en imageconsultants. De opleiding is zeer breed opgezet. Zo wordt er ook aandacht besteed aan styling, grimeren en make-up voor theater. Kortom, met deze opleiding vergroot je je vakkennis.

Deze cursus is ook zeer goed te combineren met fotografie. We besteden namelijk veel aandacht aan modereportages, cover-make-up en belichtingstechnieken. Ook zaken als productkennis en verkoopverhogende visagietechnieken worden uitgebreid besproken. Met deze ervaring kun je bijvoorbeeld op beurzen promotioneel werk doen voor bekende cosmeticamerken.

Inhoud van de cursus

Wat leer je?
Tijdens de opleiding krijg je les van ervaren docenten en ga je werken met modellen en klanten. Wanneer je gediplomeerd of gecertificeerd bent, b--beheers je de volgende vaardigheden:
-Klanten ontvangen en communicatieve vaardigheden
-Dag-make-up
-Avond-make-up
-(Multiculturele) make-up voor bruiloften
-Gala-make-up (black tie, white tie)
-Catwalk-make-up (afstandsmake-up)
-Make-up voor getinte huid
-Tweede en derde generatie huid-make-up
-Make-up voor fotografie
-Make-up voor tv
-Thema-make-up (mannen-make-up)
-Correctie en camouflagetechnieken bij huidproblemen
-Werken met BIO-cosmetica (plantaardige cosmetica)
-Make-up voor theater en ballet (retrostijlen)
-HygiŽneregels (Arbo en Milieu)
-Ondernemerschap

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig. Wat we wel vragen is een denk- en werkniveau van minimaal vmbo-tl/mavo-4 of havo-3. Een intakegesprek of toets kan deel uitmaken van de toelatingsprocedure.

Duur van de cursus

De opleiding duurt 3 maanden. Je kunt alle examens afnemen via het erkende exameninstituut TCI of je ontvangt een bewijs van deelname in de vorm van een certificaat van ons mbo-college. De examens worden afgesloten met een theorie-examen en een proeve van bekwaamheid.

Bijzonderheden

Kwaliteit en kansen
Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Aanmelden / meer informatie
De opleiding start bij voldoende aanmeldingen. Voor meer informatie over de avondopleidingen kun je contact opnemen met de afdeling Hair & Beauty care van ROC van Flevoland via telefoonnummer [klik hier voor het telefoonnummer] . Of stuur een e-mail naar [stuur een e-mail]

Plaatsen / leslocaties

ROC van Flevoland

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.