Kronenburgh Business College

Praktijkdiploma Loonadministratie PDL (Bedrijfsopleiding - Den Haag / Online)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De basis is gelegd, maar nu is het tijd om verder te verdiepen in de salarisadministratie. Na afronding van PDL ben je behoorlijk allround. Naast de module Loonheffingen en de module Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid maakt ook de module Personeel, Organisatie en Communicatie onderdeel uit van de opleiding. Dus de salarisadministratie binnen de context van een organisatie: net even wat breder kijken! Meld je daarom aan !

Loonadministratie is een specialisme dat vraagt om vakmensen. Wil je investeren in je kennis en professional worden binnen dit vakgebied? Haal dan het Praktijkdiploma Loonadministratie. Je kunt zelfstandig een loonadministratie voeren, loonberekeningen maken, vragen hierover beantwoorden en wetswijzigingen op de juiste manier toepassen. Het bedrijfsleven waardeert PDL zeer. PDL is een veelgevraagd diploma binnen het midden- en kleinbedrijf!

Opleidingsinhoud

Collegeprogramma

Loonheffingen Ieder bedrijf dat personeel in dienst heeft, doet een aangifte loonheffingen en betaalt loonheffingen. Denk bijvoorbeeld aan loonbelasting, premies werknemersverzekeringen en inkomstafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet. Met het behalen van deze heeft u alle kennis in huis om dit belangrijke onderdeel van Loonadministratie uit te kunnen voeren. Arbeidsrecht Arbeidsverhoudingen, arbeidsovereenkomst, sociale zekerheid, werkloosheid en arbeidsongeschiktheid. Allemaal onderwerpen die een personeelsconsulent of loonadministrateur moet kennen en moet kunnen toepassen in zijn / haar werk. Personeel, Organisatie en Communicatie Voor een personeelsfunctionaris of loonadministrateur is het van belang brede kennis te hebben op meerdere vakgebieden. Denk bijvoorbeeld aan functieomschrijvingen opstellen en een personeelsbeleid formuleren. Of kennis van organisaties zoals de belangrijkste begrippen met betrekking tot de administratie en de rol van automatisering. Ook communicatie is een belangrijk onderdeel van het vak. Het kennen van verschillende gespreksvormen bijvoorbeeld of de richtlijnen voor conflictbehandeling kunnen nuttig zijn voor het goed uitvoeren van de werkzaamheden. Met het succesvol afronden van deze module komt u beslagen ten ijs.

Opleidingsduur

11 dag

Kosten

Lesgeld/cursuskosten: EUR 1465
Studiemateriaal: EUR 2435

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.