NHA Thuisstudies

Interieurstylist

Algemene informatie over de cursus

Opleiding interieurstylist: Creëer droominterieurs
Welke kleuren passen goed bij elkaar? Welke materialen combineren goed? Hoe kun je de wensen van klanten verwerken in een uniek droominterieur? Laat je creativiteit de vrije loop en ontwikkel je interieurstyling skills met de opleiding interieurstylist. Jij leert hoe je verschillende stijlen tot uiting kunt laten komen, hoe je een ruimte optimaal kunt gebruiken en hoe je sfeer in een inrichting legt.Praktijkgericht mét erkend diploma

De interieurstyling opleiding van NHA is ontzettend praktijkgericht. Je gaat aan de slag met de theoretische basis om algemene kennis op te doen, maar deze ga je al vanaf de eerste les in de praktijk brengen middels creatieve opdrachten. Je maakt moodboards, levert complete stylingplannen op en tekent gedetailleerde plattegronden. Alle vaardigheden die je nodig hebt als interieurstylist, ontwikkel je in deze cursus. Tevens ga je in op specifieke onderwerpen zoals kleuren, verf, raamdecoratie, verlichting en textiel.

Na afloop van de interieurstylist opleiding kun je een theoretisch en mondeling examen afleggen. Je ontvangt dan een erkend EHCB diploma.

Carrièremogelijkheden na deze interieur opleiding

Na de interieurstyling opleiding van NHA kun je aan de slag als zelfstandig interieurstylist. Je kunt voor je eigen klanten aan de slag met het geven van advies en het maken van een styling plan. Ook zakelijke klanten kun je bedienen: denk aan hotels, restaurants, kantoren en scholen. Overal weet jij de juiste sfeer neer te zetten middels interieurstyling. Liever in loondienst? Nadat je deze interieur opleiding hebt afgerond, ben je een aanwinst voor (grote) woonwinkels, waar je klanten kunt adviseren bij de aanschaf van hun meubels en accessoires.

Na de opleiding tot interieurstylist weet straks als geen ander hoe je de specifieke wensen en behoeften van klanten kunt vertalen naar een uniek en passend interieur.

Creatief advies geven

Een groot onderdeel van je toekomstige werkzaamheden is het geven van interieurstyling advies. Tijdens de opleiding Interieurstylist leer je dan ook hoe je een passend advies opstelt en overbrengt. Je gaat aan de slag met alle aspecten van het interieur, van vloeren tot wanden en van grote meubels tot accessoires. Alles moet optimaal op elkaar aansluiten en één geheel vormen. Uiteraard hou je bij alles rekening met het budget van je klant. Tenslotte giet je je advies in een visueel aantrekkelijk plan, zodat de klant een goede basis heeft voor de praktische uitvoering ervan.

Voor wie is de opleiding Interieurstylist geschikt?

Ben jij creatief ingesteld en heb je de ambitie om als interieurstylist aan de slag te gaan? Of heb je persoonlijke interesse in interieurstyling en wil je je kennis op dit gebied uitbreiden? Dan is de Interieurstylist opleiding geschikt voor jou. Na afronding van deze interieur opleiding kun jij aan de slag als gediplomeerd stylist en kun jij woon- en werkruimtes mooi, functioneel en stijlvol inrichten op basis van je eigen creativiteit én de wensen van je klanten.

Inhoud van de cursus

Studieprogramma opleiding Interieurstylist

Deze interieur opleiding is ontzettend praktijkgericht opgezet. Dit betekent dat je niet alleen met de theoretische basis aan de slag gaat, maar ook meteen de praktische toepassing ervan. Zo komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod.

 • Je leert een mindmap maken en leert een woonstijl visueel maken middels een moodboard.
 • Je leert hoe kleuren overkomen op mensen, hoe je kleuren het beste kunt combineren (hoofdkleuren en accentkleuren), en hoe je een colorkey maakt;
 • Je leert de praktische eigenschappen én effecten van diverse soorten vloeren, wandbekledingen en raambekledingen;
 • Je leert alles over verlichting, wat voor effect het heeft op het interieur, en hoe je een lichtplan maakt;
 • Je leert over accessoires en wat ze toevoegen aan een ruimte;
 • Je ontwikkelt complete concepten, leert ruimtes inrichten en hoe je dit allemaal visueel kunt maken;
 • Je gaat aan de slag met het maken van plattegronden, en gaat deze vervolgens uitwerken in kleur;
 • Je begint met het maken en vullen van een portfolio.

Projectopdrachten

Nadat je het gestructureerde lesprogramma hebt gevolgd, krijg je twee projecten. Je gaat dan aan de slag met het maken van een compleet interieuradvies voor zowel een particuliere als een zakelijke klant.

Diploma Interieurstylist
Je kunt de opleiding Interieurstylist afsluiten met een diploma van het examenbureau EHCB of met een NHA-getuigschrift. EHCB is een erkend, onafhankelijk en landelijk opererend examenbureau dat examens afneemt en diploma’s uitreikt op het gebied van de creatieve beroepen.


Diploma EHCB


Het examen van examenbureau EHCB bestaat uit een mondeling en een schriftelijk deel.


Het mondelinge deel


De eindopdracht omvat het uitwerken van twee stylingplannen. In het mondelinge deel presenteer je deze stylingplannen.


Het schriftelijke deel


Het schriftelijke deel bestaat uit meerkeuzevragen en open vragen.

Je kunt je voor dit examen aanmelden bij:
EHCB
Postbus 422
7000 AK Doetinchem
Telefoon: [klik hier voor het telefoonnummer]
E-mail: [stuur een e-mail]
Internet: www.ehcb.nl

Een NHA getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhevig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.


Meer kwaliteitsgaranties


Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursus

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Interieurstylist uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het complete lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Wanneer je start met deze opleiding Interieurstylist, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.
Studieduur

6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] of stuur ons een e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf 279,00 euro

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.