International Management Forum

ISO 27701 Lead Implementer Privacy Informatie Management

Algemene informatie over de cursus

De risico's die u loopt wanneer u persoonsgegevens verzamelt, bewaart en verwerkt zijn - mede op basis van de nieuwe AVG/GDPR - enorm toegenomen. Eind 2019 is de eerste internationale norm die betrekking heeft op privacy informatie management gepubliceerd. Deze nieuwe ISO 27701 norm is een -privacy informatie management - uitbreiding op de ISO 27001 standaard voor informatiebeveiliging en helpt organisaties bij het opzetten, implementeren, onderhouden en continu verbeteren van een Privacy Information Management System (PIMS). Dit door het bestaande Information Security Management System (ISMS) te verbeteren op basis van de vereisten van ISO 27001 en de richtlijnen van ISO 27002. ISO 27701 kan door elke organisatie gebruikt worden, ongeacht de omvang, complexiteit of het land waarin deze opereert.

Inhoud van de cursus

In deze ISO 27701 Lead Implementer training leert u hoe u een Privacy Information Management System (PIMS) implementeert en beheert. Bovendien krijgt u een uitgebreid inzicht in de best practices van privacy informatie management en leert u hoe u gegevens kunt beheren en verwerken in overeenstemming met de huidige privacy wet- en regelgeving zoals de AVG/GDPR. Na afloop van deze training:
  • beheerst u de concepten, methodes en technieken die gebruikt worden voor de implementatie en het effectieve beheer van een Privacy Information Management System (PIMS)
  • kunt u het verband tussen ISO 27701, ISO 27002 en andere relevante standaarden en raamwerken uitleggen en toepassen
  • kunt u de werking van een Privacy Information Management System (PIMS) toepassen op basis van ISO 27701
  • kunt u de vereisten van ISO 27701 interpreteren en toepassen in de specifieke context van uw organisatie
  • beschikt u over de expertise om uw organisatie te ondersteunen bij het effectief plannen, implementeren, managen, bewaken en onderhouden van een Privacy Information Management System (PIMS)

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Wij gaan ervan uit dat u gebruikmaakt van een Information Security Management System (ISMS) gebaseerd op ISO 27001 en dat u enige kennis heeft van implementatie principes.

Duur van de cursus

5 dagen

Kosten van de cursus

De kosten van de ISO 27701 Lead Implementer training bedragen Ä 3.780,- (excl. BTW) per persoon. Dit bedrag is incl. koffie/thee, alle lunches, documentatie en het ISO 27701 Lead Implementer examen. Mocht u onverhoopt de eerste keer niet slagen, dan mag u zowel de training als het examen nog een keer op onze kosten volgen/afleggen.

Bijzonderheden

International Management Forum (IMF) is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van (veelal schriftelijke) cursussen en opleidingen. Deze sluiten direct aan bij het belangstellingsniveau van professionals en bestrijken onder meer het Security, FinanciŽle, Logistieke, HRM en IT-vakgebied. IMF is al bijna 20 jaar actief op de Nederlandse markt en sinds 11 jaar ook internationaal. De internationale cursussen en opleidingen worden in meer dan veertig landen verkocht.

Plaatsen / leslocaties

Centraal in het land

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.