Capabel Onderwijs Groep

Verkort MBO - Verpleegkunde

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

JIJ ALS MBO-VERPLEEGKUNDIGE
Wil jij verpleegkundige worden? Dan heb je een belangrijke en verantwoordelijke functie in de begeleiding en ondersteuning van mensen in een ziekenhuis, de gehandicaptenzorg, een verpleeghuis, verzorgingshuis, in de thuiszorg of in de GGZ. Je verricht verpleegkundige handelingen volgens het zorgplan, ondersteunt en helpt mensen en leert hen omgaan met hun belemmeringen. Je controleert en verstrekt medicijnen en grijpt in bij crisissituaties. Je werkt samen met andere hulpverleners en deskundigen. Jij kent de achtergrond en persoonlijke situatie van de zorgvrager door en door en hebt contact met vrienden en familie over de ontwikkeling van de zorgvrager. Ook rapporteer je de ontwikkeling van de zorgvrager aan je collega’s.

Na het behalen van je diploma Verpleegkundige heb je heel veel mogelijkheden. Je kunt gaan werken in een ziekenhuis, de gehandicaptenzorg, in de ambulante zorg bij mensen thuis, in een verpleeghuis of een verzorgingshuis. Ook de klinische zorg behoort tot de mogelijkheden, zoals bij GGZ-instellingen en verslavingszorginstellingen, algemeen psychiatrische ziekenhuizen, regionale instituten voor geestelijke gezondheidszorg, regionale instellingen voor beschermd wonen; instellingen voor kinder- en jeugdpsychiatrie en instellingen voor forensische psychiatrie. Kortom, een beroep met heel veel kansen!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Kijk voor meer informatie op onze website.

Opleidingsduur

1,5 jaar

Kosten

Lesgeld in termijnen: 21 termijnen van 390 + 3 gratis termijnen studieverlenging (indien nodig)
Lesgeld ineens: 7207 (12% korting)
Examens: Inclusief + gratis herkansing
Leermiddelen en (online) boekenpakket: 555
Inschrijfgeld: 85

Bijzonderheden

verkorte MBO opleiding
recht op studiefinanciering
1 dag klassikaal les, 2 dagen online en 2 dagen stage
meerdere startmomenten per jaar
erkende MBO opleiding

Capabel organiseert op elke vestiging een voorlichtingsbijeenkomst over de opleidingen. Kijk voor meer informatie en de dichtstbijzijnde vestiging op onze website.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Leeuwarden, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.