NHA Thuisstudies

opleiding Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie

Algemene informatie over de cursus

De verbanden tussen gezondheid, ziekte en gedrag? Volg de Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie op HBO-niveau
Waarom stoppen sommige mensen wel met roken en andere niet? Hoe zorg je ervoor dat meer mensen zich houden aan de voorschriften van een medicijn? Hoe weet je wie in een organisatie goed op zijn plek zit en wie niet? De gezondheidspsychologie onderzoekt wat mensen beter en gezonder maakt.
Een ziekenhuis zet een kliniek op: stoppen met roken. Welke expertise schakelt het ziekenhuis in? De expertise van een longarts, van een verslavingsdeskundige en van gezondheidspsychologen.

Gezondheidspsychologie: bekijk ziekte van de psychische kant

In deze opleiding ga je aan de slag met vragen. Bijvoorbeeld vragen zoals: hoe beleven mensen hun ziekte? Welke psychologische aspecten spelen een rol bij ziekte en gezondheid? Hoe ziek word je van een burn-out?
Hoe ga je om met een chronische ziekte? Welke verbanden zijn er tussen gezondheid, ziekte en gedrag? En klopt het idee dat mensen sneller genezen als ze ‘lekker in hun vel zitten’?

Mensen beÔnvloeden

Ook op het gebied van beÔnvloeding beantwoord je vragen. Hoe raken mensen verstrikt in een burn-out? Hoe komen mensen er weer bovenop? Hoe bevorderen werkgevers de gezondheid van werknemers? Wat zijn de verschillen tussen gezond en ongezond gedrag?
Van manieren om mensen te beÔnvloeden en zo te voorkomen dat mensen ziek worden tot manieren onderzoeken die patiŽnten ondersteunen als ze niet meer genezen: gezondheidspsychologie houdt zich met alle onderdelen van de gezondheidszorg bezig.

Deeltijdopleiding Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie

Waar werken gezondheidspsychologen? Van ziekenhuizen tot instellingen voor geestelijke gezondheidszorg, maar ook als adviseur van organisaties.

Cognitieve psychologie

De opleiding versterkt je kennis van de psychologie met een inleiding in de psychologie en een overzicht van psychologische stromingen. Na de module gezondheidspsychologie krijg je een themaopdracht over burn-out.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie
De Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie bestaat uit twee delen:

Inleiding psychologie

  • inleiding in de psychologie;
  • psychologische stromingen;


Gezondheidspsychologie

  • gezondheidspsychologie;
  • themaopdracht burn-out;
  • ontwikkelingspsychologie.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

Voor de Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie staat een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 a 6 uur per week.

Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf919,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.