NHA Thuisstudies

cursus Leiderschap

Algemene informatie over de cursus

Tot EUR1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Weten wat leiderschap inhoudt? Volg de cursus Leiderschap op HBO-niveau

Een succesvol bedrijf heeft meer nodig dan alleen gemotiveerde medewerkers. Goed leiderschap is een voorwaarde. Als innovatief leider benut je de energie en het potentieel van werknemers waardoor je het beste uit de organisatie weet te halen. Hoe je dit doet leer je in de cursus Leiderschap.

Weet je wat het verschil is tussen een manager en een leider? Managen is vooral een rationeel proces, gericht op de technische en zakelijke aspecten van leiding geven. Leiderschap gaat over persoonlijke kenmerken en gedrag. Het doel: medewerkers beÔnvloeden zodat ze het beste uit zichzelf halen.

Natuurlijk behandelt de cursus Leiderschap de 4 taken die leiders in bedrijven hebben:

  • beslissingen nemen (problemen oplossen, plannen en organiseren, delegeren);
  • zoeken naar en voorzien in informatie;
  • ontwikkelen van relaties (conflicthantering, teambuilding);
  • beÔnvloeden van mensen.


Cursus Leiderschap: verdiep je in leiderschapsstijlen


Na de cursus ken je het verschil tussen transactioneel leiderschap en transformationeel leiderschap. Ook ken je de 4 basisstijlen van situationeel leiderschap. Maar je ontwikkelt bovenal je eigen leiderschapskwaliteiten. Groei naar een leidinggevende functie met de cursus Leiderschap!

Zet de kwaliteiten van medewerkers in

Ben je een bron van inspiratie? Geef je vooral heldere instructie? Ben je prestatiegericht of weet je van de meest uiteenlopende mensen nog een team te smeden? Geef je mensen verantwoordelijkheid of neem je verantwoordelijkheid? Hoe ziet goed leiderschap eruit?
Tijdens de cursus Leiderschap leer je hoe je meer haalt uit het collectief. Je leert hoe de individuele kwaliteiten van mensen in een groep voor meer rendement zorgen en de werksfeer verbeteren.

Verbeter klanttevredenheid met de cursus Leiderschap

Voor het juiste resultaat hanteer je een klantgerichte aanpak. Na de cursus Leiderschap weet je hoe je klantgerichter werkt en hoe een bepaalde stijl van leiding geven tot hogere klanttevredenheid leidt. Je kent het verschil tussen situationeel leiderschap, empowerment en zelfleiderschap en zet deze begrippen om naar de praktijk.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Leiderschap
Leiderschap gaat over het vermogen om mensen zodanig te beÔnvloeden, dat hun capaciteiten ten goede komen aan het algemene belang van een bedrijf. Je motiveert werknemers en geeft ze een gevoel van verantwoordelijkheid. En dit leer je binnen de NHA cursus Leiderschap!

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Het juiste doel en de juiste visie

In dit onderdeel komen de kenmerken van een uitstekend presterende organisatie aan de orde. Verder leer je hoe je een inspirerende visie creŽert.

Het correct behandelen van klanten en medewerkers

Om het gewenste effect te bereiken, dien je jouw klanten en medewerkers te motiveren en inspireren. Begrippen als situationeel leiderschap, empowerment en zelfleiderschap worden besproken.

Het juiste soort leiderschap

Het karakter en de intentie van het leiderschap staan centraal. Je sluit dit onderdeel af met het formuleren van jouw eigen visie op het leiderschap.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

De NHA cursus Leiderschap duurt 2 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] of stuur ons een e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf519,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.