NHA Thuisstudies

Vakopleiding Payroll Services (VPS)

Algemene informatie over de cursus

VPS opleiding: Volg de Vakopleiding Payroll Services

Wil jij jouw expertise vergroten op het gebied van loonadministratie met de focus op fiscaliteit, sociale zekerheid en arbeidsrecht? Dan is de Vakopleiding Payroll Services (VPS) een geschikte opleiding voor jou. Fris je kennis op en vergroot jouw inzicht op het gebied van loonadministratie middels deze uitgebreide opleiding inclusief praktijkdag.

Wanneer jij de VPS opleiding hebt afgerond en een diploma hebt behaald, dan kun jij over flexibele arbeidsvoorwaarden adviseren en kun je sociale en fiscale wetgeving toepassen binnen een organisatie. Als payrollspecialist ben jij de belangrijke schakel tussen de HR-afdeling, de financiŽle afdeling en de salarisadministratie.

Ontwikkel je kennis en vaardigheden middels een praktijkgerichte thuisstudie

Tijdens de opleiding VPS ontwikkel je diepgaande kennis en vaardigheden op het gebied van loonadministratie. Met behulp van de kennis die je opdoet kun jij jouw werkzaamheden in het werkveld optimaal en effectief uitvoeren.

Je leert over arbeidsrecht en sociale zekerheid, waarin onderwerpen zoals langdurige arbeidsongeschiktheid, subsidies en toeslagen aan bod komen.

Ook het onderdeel loonheffingen wordt uitgebreid behandeld in de VPS opleiding. Tenslotte komen de onderdelen personeel, organisatie en communicatie aan bod. Tijdens deze lessen leer je onder andere alles over budgettering, loonkosten, effectief communiceren enzovoorts.

VPS opleiding inclusief praktijkdag

Tijdens de VPS opleiding neem je deel aan een praktijkdag. Deze wordt geheel verzorgd door een vakdocent. Tijdens deze praktijkdag breng je samen met andere studenten de geleerde theorie in de praktijk, waarbij wordt ingezoomd op diverse gesprekstechnieken.

Behaal een Associatiediploma

Je bepaalt zelf of je na afronding van de Vakopleiding Payroll Services wil deelnemen aan de officiŽle examens van de Associatie voor Examinering. Als je succesvol de examens hebt behaald en de praktijdag hebt afgerond, ontvang je het officiele Associatie diploma, hiermee kun jij jouw kennis en vaardigheden van loonadministratie aantonen. Je kunt er ook voor kiezen geen examen te doen en een getuigschrift te behalen.

Vergroot je kennis

Ben jij bijvoorbeeld werkzaam als salarisadministrateur en wil je graag doorgroeien in jouw vakgebied? Of ben je Manager FinanciŽle Administratie, Personeelsadministratie of Salarisadministratie, en wil je je graag bijscholen op het gebied van Payroll Services? De VPS opleiding van NHA is dan beslist een goede keuze.
Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma VPS opleiding

Tijdens de opleiding VPS komen diverse onderwerpen aan bod. Het studieprogramma bestaat uit drie modules:

Loonheffing niveau 5

In deze module leer je alles over loonaangifte, de regelgeving van de dienstbetrekking en de daarbij horende loonheffingen. Ook de werkkostenregeling, loonheffing, premies en inkomstenbelasting zijn onderwerpen die worden behandeld. Je leert niet alleen de theorie maar ook het toepassen hiervan.

Arbeidsrecht & Sociale zekerheid niveau 5

In deze module komen de volgende onderwerpen aan bod: arbeidsrecht, de arbeidsovereenkomst, cao, sociale zekerheid, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid.

Personeel, Organisatie en Communicatieniveau 5

Deze module bestaat uit twee delen, namelijk:

Personeel & Organisatie

Tijdens deze module leer je over personeelsorganisaties, het analyseren van de missie, visie en doelstellingen van een organisatie en de methodieken van budgettering toepassen. Maar ook bijvoorbeeld hoe je personeel kunt aansturen en motiveren of voorstellen beoordelen voor organisatieverbeteringen.

Communicatie

In deze module (inclusief praktijkdag) leer je hoe je goed communiceert. Je ontwikkelt kennis en vaardigheden op het gebied van communicatie en communicatieprocessen, gesprekstechnieken en tweegesprekken.

Lesmateriaal

Houd rekening met extra kosten voor de aanschaf van toegestane hulpmiddelen en benodigdheden. Wij raden aan om hulpmiddelen zoals de Loonalmanak, de Sociale verzekeringen almanak en de bundel Arbeid en beloning, aan te schaffen, voor zover je deze nog niet in je bezig hebt. Tijdens de studie en het examen mogen deze hulpmiddelen gebruikt worden. Meer informatie kun je terugvinden op www.associatie.nl

Diploma Vakopleiding Payroll Services

De opleiding Vakopleiding Payroll Services (VPS) rond je af met drie officiŽle Associatie- examens en ťťn NHA certificaat. De drie Associatie-examens zijn: Loonheffingen niveau 5, Arbeidsrecht & Sociale zekerheid niveau 5, Personeel & Organisatie niveau 5. Haal je een voldoende voor deze examens, dan ontvang je een certificaat.

Voor het onderdeel Communicatie niveau 5 dien je actief deel te nemen aan de praktijkdag. Indien de praktijkdocent je deelname als voldoende beoordeeld ontvang je hiervoor een NHA certificaat.

Heb je alle drie de Associatie certificaten behaald en het NHA Certificaat Communicatie, dan ontvang je het officieel erkende diploma Vakopleiding Payroll Services (VPS).

Je kunt je voor deze examens aanmelden bij:
Associatie voor ExamineringPostbus 642
3800 AP Amersfoort
Telefoon: [klik hier voor het telefoonnummer]
Internet: associatie.nl

Getuigschrift

Een NHA getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. Enige kennis door middel van praktijkervaring of door opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) is aan te bevelen.Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan ťťn theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

NHA best beoordeelde online opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Multiscope heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van online opleidingen. Duizenden studenten werden gevraagd hun online opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste online opleider van Nederland.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursus

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt


Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met de opleiding Vakopleiding Payroll Services (VPS) kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Wanneer je start met de opleiding Vakopleiding Payroll Services (VPS), stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • ťťn jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieŽn.Studieduur Vakopleiding Payroll Services
12 maanden bij een gemiddeld studietempo van zes uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Kosten van de cursus

Vanaf 998.00 euro

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.