NHA Thuisstudies

cursus Eigen Webshop Starten

Algemene informatie over de cursus

Tot EUR1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Eigen webwinkel beginnen? In vijf maanden start jij een eigen webshop

Voor veel mensen is het een droom. Anderen laten de droom uitkomen: eigen producten of diensten aanbieden via internet. Wil je weten hoe je kunt ondernemen op internet met een eigen webshop?

Volg de cursus Eigen Webshop Starten. In vijf maanden tijd open je de virtuele deuren van jouw online webwinkel.

Van diervoeding tot hoesjes voor mobiele telefoons: je wilt een dienst of product aanbieden via internet. De kosten van investering en marketing zijn laag en je kunt er succesvol mee worden. Zie je het al voor je: vanuit je eigen huis de omzet zien stijgen?

Start jouw online onderneming

In de cursus Eigen Webshop Starten komt alles aan bod wat je moet weten voor een succesvolle webshop. Van voorbereiding en bouw van een website tot beheer en promotie.

Je leert hoe je zaken doet via internet en wat de voordelen zijn van een webshop in vergelijking met een fysieke winkel.

Inrichten en beheren van je webshop

Je leert alle aspecten rond het opzetten, inrichten en beheren van een webshop. Denk aan domeinnaam en hosting, betaalmethoden, wettelijke regels, statistieken en nog veel meer.Jouw docent

Mijn naam is Conny; ik ben ťťn van de docenten van deze cursus. Na een opleiding aan het Nimeto en de Grafische school heb ik een aantal jaren in de grafische industrie gewerkt. Ook begeleid ik bij het bouwen en onderhouden van websites en webwinkels. Bij het bestuderen van deze cursus wil ik je graag zo goed mogelijk begeleiden.Praktijkopdrachten eigen webshop

Ook ga je tijdens deze cursus daadwerkelijk aan de slag en bouw je zelf een webshop. Stap voor stap krijgt je webwinkel vorm. Bij de cursus Eigen Webshop Starten krijg je ook testsoftware om de opdrachten meteen uit te voeren.

Na de cursus beheers je het online ondernemen met een webwinkel tot in de puntjes en kun je online geld genereren met je eigen webshop.

Leer zelf goede commerciŽle teksten schrijven voor je webshop!

Wil je zo veel mogelijk uit jouw eigen webshop halen? Kies dan voor de combinatiecursus Eigen webshop starten + CommerciŽle Teksten Schrijven! Goede content wordt namelijk steeds belangrijker voor websites. Met de cursus CommerciŽle Teksten Schrijven ontdek jij allerlei verschillende soorten teksten en leer je hoe je jouw boodschap altijd effectief communiceert!


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Eigen Webshop Starten

Deze cursus behandelt alles wat met webshops te maken heeft, van voorbereiding via bouw en beheer tot promotie. Aan bod komen onder andere:

Zakendoen via internet

Ontwikkeling van het internet, commercie op het internet, de toekomst.

Waarom een webshop?

Vergelijking met normale winkels, voor- en nadelen van online zakendoen, wat kun je zoal online verkopen (fysieke goederen, diensten, boekingen, digitale producten en informatie).

Het opzetten van een webshop

Domeinnaam en hosting, de software, de bouw en inrichting, het onderhoud en beheer.

Webshop software

Soorten webwinkels, soorten software/technieken, het maken van een goede keuze.

Inrichten en beheren van een webshop

Onderhoud en beheer website (technisch beheer, teksten, afbeeldingen en andere media). FinanciŽle aspecten (betaalmethoden, verzendkosten en overige kosten). Logistiek en distributie (post, transporteurs en koeriers, frankering en verpakking, verzenden naar het buitenland).

Inventarisbeheer, orderbeheer en administratie (factuur en administratie, fiscale aspecten, BTW). Juridische en wettelijke aspecten (algemene wettelijke eisen en voorwaarden, privacybepalingen, leveringsvoorwaarden, levering, recht van herroeping, recht van reclame). Buitenlandse klanten en/of leveranciers.

Communicatie en informatie

Gebruikersondersteuning (faq, kennisbank en helpcenter, e-mail en mailformulieren, chat en live support, telefoon, forums). Klachtafhandeling. Bezoekersgegevens (statistieken, inlog- en klantgegevens, enquÍtes).

Promotie en marketing

Zoekmachines, links en linkpagina's. Adverteren (banners en adwords), nieuwsgroepen en forums, direct e-mail, webvergelijkers en prijsvergelijkers, persberichten en free publicity, affiliate programma's, samenwerking en sponsoring, interne promotie (klanten vasthouden).

Praktijkopdrachten

In dit onderdeel ga je daadwerkelijk een webwinkel bouwen. We leren je welke stappen je dient te nemen om tot het beste resultaat te komen. Stap voor stap krijgt jouw webwinkel gestalte.

De cursus wordt geleverd inclusief probeersoftware voor de pc, zodat je meteen aan de slag kunt met de aangereikte opdrachten.

Met deze cursus voor Windows geven we je een solide basis voor het succesvol opzetten en uitbaten van een eigen webwinkel!

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

In deze cursus wordt soms verwezen naar webhosting. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.Eigen Webshop Starten + CommerciŽle Teksten Schrijven

In de combinatiecursus Eigen Webshop Starten + CommerciŽle Teksten Schrijven komen de volgende onderwerpen aan bod:

Eigen Webshop Starten

 • Theorie

  -Zakendoen via het internet
 • Gewone winkel versus een webshop
 • Webshop opzetten
 • Webshop software
 • Communicatie richting uw klant
 • Promotie en marketing

 • Praktijk

  -Webshop opzetten met Logivert
 • Webshop opzetten met Zen Cart

CommerciŽle Teksten Schrijven

 • Basiskennis
 • Vormen van commerciŽle communicatie

  -Sollicitatiebrief
 • Personeelsadvertentie
 • Uitnodiging
 • Reclamebrief
 • Folder / Flyer / Brochure
 • Advertentie / Advertorial
 • Bedrijfspresentatie en speech
 • Persbericht
 • Interview
 • Slogans

 • Digitale commerciŽle communicatie

  -SEO en SEA (voorproefje op het onderdeel SEO
  )
 • Schrijven voor het web
 • E-mailnieuwsbrieven
 • Weblog

 • Eindopdracht

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

De cursus Eigen Webshop Starten duurt 5 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Eigen Webshop Starten + CommerciŽle Teksten Schrijven

Voor de combinatiecursus Eigen Webshop Starten + CommerciŽle Teksten Schrijven staat een studieduur van 10 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] of stuur ons een e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf229,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.