NHA Thuisstudies

opleiding Interieurstylist

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

CreŽer droominterieurs in de opleiding Interieurstylist
Welke kleuren en materialen passen goed bij elkaar? Hoe kun je de wensen van klanten verwerken in een uniek droominterieur? Laat je creativiteit de vrije loop en ontwikkel je interieurstyling skills met de opleiding Interieurstylist. Jij leert hoe je verschillende stijlen tot uiting laat komen, hoe je een ruimte optimaal gebruikt en hoe je sfeer creŽert.
Waarom kiezen voor de opleiding Interieurstylist?
Erkend diploma – je kunt de opleiding afronden met een diploma van het examenbureau EHCB.
Praktijkopdrachten – pas alle theorie direct toe met de praktijkopdrachten.
Combinatie Interieurstylist & SketchUP - wil je direct leren hoe je een 3D-ontwerp van een woning maakt? Met de combinatie van de opleidingen Interieurstylist en SketchUp studeer je extra voordelig!

Praktische opleiding Interieurstylist mťt erkend diploma

De Interieurstyling opleiding van NHA is erg praktijkgericht. Je gaat aan de slag met de theoretische basis om kennis op te doen. Maar je brengt de theorie ook al vanaf de eerste les in de praktijk met creatieve opdrachten. Je maakt moodboards, levert complete stylingsplannen op en tekent gedetailleerde plattegronden.

Alle vaardigheden die je nodig hebt als interieurstylist ontwikkel je in deze cursus. Ook leer je over specifieke onderwerpen zoals kleuren, verf, raamdecoratie, verlichting en textiel.
Na afloop van de Interieurstylist opleiding heb je de mogelijkheid om een theoretisch en mondeling examen af te leggen. Je ontvangt dan een erkend EHCB-diploma.

Benieuwd of deze opleiding Interieurstylist iets voor jou is?
Bekijk gratis ťn vrijblijvend de proefles.Aan de slag na de Interieurstylist opleiding

Na deze Interieurstyling opleiding kun je aan de slag als zelfstandig interieurstylist. Ga voor je eigen klanten aan de slag met het geven van advies en het maken van een styling plan. Of bedien zakelijke klanten: denk aan hotels, restaurants, kantoren en scholen. Overal weet jij de juiste sfeer neer te zetten middels interieurstyling.

Ga je liever in loondienst? Na het afronden van deze Interieurstyling opleiding ben je een aanwinst voor (grote) woonwinkels, waar je klanten kunt adviseren bij de aanschaf van meubels en accessoires.

Na de opleiding tot interieurstylist weet jij straks als geen ander hoe je specifieke wensen en behoeften van klanten vertaalt naar een uniek en passend interieur.Jouw docent

Mijn naam is Colet; ik ben ťťn van de docenten van deze cursus Interieurstylist. Aangezien interieurstyling altijd een hobby van mij was, leek het mij leuk en leerzaam om daar verschillende cursussen voor te volgen. In 2012 ben ik voor mijzelf begonnen. Een bedrijf voor interieur en vastgoedstyling. Aangezien ik al verschillende werkzaamheden deed bij NHA kwam de vraag of ik docent wilde worden. Ik doe dit met veel plezier en creativiteit.
Geef jouw klanten creatief advies

Een groot onderdeel van je toekomstige werkzaamheden is het geven van interieurstyling advies. Tijdens de opleiding Interieurstylist leer je dan ook hoe je een passend advies opstelt en overbrengt.

Je gaat aan de slag met alle aspecten van het interieur, van vloeren tot wanden en van grote meubels tot accessoires. Alles moet optimaal op elkaar aansluiten en ťťn geheel vormen. Uiteraard houd je rekening met het budget van je klant. Ten slotte giet je je advies in een mooi plan zodat de klant er zelf praktisch mee aan de slag kan.

Functioneel en stijlvol inrichten met de opleiding Interieurstylist

Heb jij de ambitie om als (zelfstandig) interieurstylist aan de slag te gaan? Wil je jouw kennis van dit vakgebied vergroten en jouw interesse in interieurstyling professioneel inzetten? Dan is de Interieurstylist opleiding zeker geschikt voor jou.

Na afronding van deze opleiding kun jij aan de slag als gediplomeerd stylist. Jij richt woon- en werkruimtes mooi, functioneel en stijlvol in op basis van je eigen creativiteit ťn de wensen van je klanten.

Combinatie Interieurstylist & SketchUp (3D tekenen)

Wil jij meteen leren hoe je op professionele wijze een 3D-ontwerp van een woning maakt? Veel cursisten volgen naast de opleiding Interieurstylist ook de cursus SketchUp (3D tekenen). Deze thuisstudies sluiten goed op elkaar aan en vormen een logische combinatie. Als je de combinatie van Interieurstylist en SketchUp aanschaft, studeer je bovendien extra voordelig!


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma

Deze Interieurstylist opleiding is ontzettend praktijkgericht opgezet. Je start dus niet alleen met de theoretische basis, maar gaat ook direct aan de slag met de praktische toepassing ervan. Zo worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

 • mindmaps en moodboards maken;
 • hoe kleuren overkomen op mensen, hoe je kleuren het beste kunt combineren (hoofd- en accentkleuren) en hoe je een colorkey maakt;
 • de praktische eigenschappen ťn effecten van diverse soorten vloeren, wandbekledingen en raambekledingen;
 • verlichting en het effect ervan op het interieur, hoe maak je een lichtplan?;
 • accessoires en wat ze toevoegen aan een ruimte;
 • het ontwikkelen van complete concepten, het inrichten van ruimtes en hoe je dit visueel maakt;
 • plattegronden maken en uitwerken in kleur;
 • een portfolio maken en vullen.

Projectopdrachten

Nadat je het gestructureerde lesprogramma hebt gevolgd, krijg je 2 projecten. Hierin ga je aan de slag met het maken van een compleet interieuradvies voor zowel een particuliere als een zakelijke klant.

Combinatiecursus Interieurstylist + SketchUp

Tijdens de combinatiecursus Interieurstylist + SketchUp ga je niet alleen aan de slag met bovengenoemde onderwerpen, maar ga je ook dieper in op de belangrijkste onderdelen van SketchUp. Je leert daarom meer over o.a. de volgende onderwerpen:

 • Tekenen van een eenvoudig en complexer huis
 • Tekenen van een flatgebouw
 • Tekenen van een tafel
 • Tekenen van een slaapkamer
 • Tekenen van een museumzaal
 • Tekenen van een tuin
 • Tekenen van een woning met interieur

Combinatieopleiding Interieurstylist + Presenteren

In de combinatieopleiding Interieurstylist + Presenteren leer je niet alleen alles wat je moet weten om aan de slag te kunnen als interieurstylist, maar ontdek je ook de fijne kneepjes van het presenteren van jouw moodboards en ontwerpen aan jouw klanten. Je gaat daarom aanvullend aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • communicatie;
 • doel en doelgroep;
 • presentatietekst structureren en werken met spreekschema’s;
 • rekening houden met randvoorwaarden;
 • stemgebruik en houding;
 • omgaan met spanning;
 • overtuigingskracht;
 • hulpmiddelen vervaardigen met diverse softwarepakketten.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

De opleiding Interieurstylist heeft een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Combinatiecursus Interieurstylist + SketchUp

Voor de combinatiecursus Interieurstylist + SketchUp (3D tekenen) staat een studieduur van 11 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf330.65euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.