NHA Thuisstudies

opleiding Basisopleiding Jeugdzorg

Algemene informatie over de cursus

Een veelzijdige baan? Volg de Basisopleiding Jeugdzorg
Jonge mensen hebben de spreekwoordelijke toekomst in handen en je gunt hen een goede start. Maar soms hebben jongeren een steuntje in de rug nodig. Bijvoorbeeld van een groepsleider of een woonbegeleider jeugd bij een organisatie voor kinderopvang of een instelling voor jeugdzorg. De Basisopleiding Jeugdzorg is een eerste, solide stap om je droom uit te laten komen en een betekenisvolle bijdrage te leveren.
De Basisopleiding Jeugdzorg is een goede opstap om pedagogisch medewerker jeugdzorg te worden. In deze functie werk je vooral aan opvang en begeleiding bij problematische ontwikkeling en opvoeding van kinderen en jongeren.
In de jeugdzorg kan bijvoorbeeld sprake zijn van een gedwongen situatie of een justitiŽle maatregel (bijvoorbeeld een voogdij-aangelegenheid of een uithuisplaatsing).

Fris je kennis op

Wil jij jouw kennis uit het vakgebied opfrissen en uitbreiden? Of overweeg je een MBO-opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker te volgen en wil je alvast basiskennis van dit vak opdoen? Dan is deze opleiding ideaal voor jou!
Werk je al in de jeugdzorg en wil je jouw kennis aanvullen of opfrissen? Deze Basiscursus Jeugdzorg en het daarbij behorende uitgebreide (thuis)studieprogramma bieden uitkomst. Je leert onder meer observeren, rapporteren, activiteiten opzetten, coŲrdineren en uitvoeren. Ook raak je thuis in de wereld van pedagogiek en opvoeden in wisselende omstandigheden.

Draag bij aan de toekomst van jongeren

Jouw relatie tot een jongere (en: omgekeerd) speelt een sleutelrol tijdens je werk in de jeugdzorg. Alles staat of valt met de bereidheid om te investeren in anderen en oprecht geÔnteresseerd te zijn. Je werkt binnen de kaders van een instelling en vindt het boeiend om verschillende werkzaamheden uit te voeren. Ook ben je voorbereid op onverwachte omstandigheden die op je pad komen.
Wil je beroepsmatig een belangrijke bijdrage leveren aan het leven en de toekomst van jongeren? Kies voor de Basisopleiding Jeugdzorg en zet de eerste stap richting een uitdagende en afwisselende baan.

Opleiding Jeugdzorg die start bij de basis

Goed om te weten: deze opleiding Jeugdzorg begint ook echt bij de basis. Je hoeft dus niet te beschikken over specifieke voorkennis of een bepaalde vooropleiding. Stapsgewijs raak je thuis in de materie en na afloop van de cursus Jeugdzorg beschik je over alle benodigde kennis.
Schrijf je nu in voor de Basisopleiding Jeugdzorg. Investeer in jouw toekomst en de toekomst van de jongeren waar je later mee werkt.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Basisopleiding Jeugdzorg

De basiscursus Jeugdzorg van NHA volg je in het studietempo dat het beste bij je past.

In de Basisopleiding Jeugdzorg komen de volgende onderdelen aan bod:

 • oriŽnteren op het werkveld;
 • methodisch werken (pw);
 • methodisch signaleren (pw);
 • diversiteitsvraagstukken;
 • begeleiden in de groep;
 • samen opvoeden;
 • ... en meer.

Alle lessen van deze thuisstudie jeugdzorg hebben globaal dezelfde opbouw. Je ontvangt het studiemateriaal in twee delen. Na een korte inleiding ga je telkens aan de slag met de lesstof. De volgorde is duidelijk en je weet precies wat je te doen staat.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

9 maanden bij een gemiddeld studietempo. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf749,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.