NHA Thuisstudies

Uitvaartverzorger

Algemene informatie over de cursus

Organisatietalent en inlevingsvermogen? Word uitvaartverzorger

Heb je groot organisatietalent en empathisch vermogen? En lijkt het je mooi om mensen te helpen hun overleden dierbare een waardig afscheid te geven? Dan is opleiding uitvaartverzorger een goede keuze.Volg de opleiding Uitvaartverzorger en over negen maanden kun je aan de slag als uitvaartverzorger.

Wanneer een dierbare overlijdt, zijn mensen vaak overmand door emoties. Dat maakt het moeilijk om goede keuzes te maken voor de begrafenis of crematie.

Je begeleidt mensen bij het nemen van moeilijke beslissingen. Als uitvaartverzorger sta je de nabestaanden bij. Respectvol is het sleutelwoord.

Uitvaartbegeleiding

Je leert in de opleiding Uitvaartverzorger hoe je op een respectvolle manier omgaat met de emoties en wensen van mensen die in de rouw zijn en de uitvaart moeten regelen. En hoe je op een waardige manier afscheid neemt van een overledene.

Je leert hoe je een goede balans vindt tussen de wensen van de nabestaanden en jouw kennis en je geeft leiding bij de uitvaartverzorging.

Van melden sterfgeval tot nazorg

Als uitvaartverzorger ben je breed georiŽnteerd. Van de eerste afspraak bij een sterfgeval tot het opstellen van teksten voor rouwkaarten, de administratie verzorgen en de uitvaartplechtigheid in goede banen leiden: je zorgt voor een soepele en correcte gang van zaken.

Zelfstandig uitvaartverzorger

Ondernemerschap klinkt misschien wat cru, maar ook uitvaartverzorgers moeten facturen sturen. In deze ondernemersopleiding leer je hoe je succesvol uitvaartondernemer wordt.

Je krijgt in de opleiding Uitvaartverzorger tien lessen over het starten van een eigen zaak.

Kies nu voor een opleiding die je talent als uitvaartverzorger volledig tot zijn recht laat komen en combineer jouw drive met een eigen uitvaartonderneming.

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek[img] www.nha.nl/static/upload/Nederland/5%20Beroep/logo_icons/handboek%20eigen%20zaak_153x200.jpg

''in tien stappen naar je eigen bedrijf''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Uitvaartverzorger

De opleiding Uitvaartverzorger van NHA is ontwikkeld door uitvaartverzorgers die een ervaring genieten van meer dan twintig jaar. De kennis en vaardigheden die ze door de jaren heen hebben opgedaan, zijn samengebracht in deze complete cursus. Je leert alles over de wetgeving, de communicatie en de verzorging van overledenen. Een perfecte basis om als toekomstig uitvaartverzorger aan de slag te gaan.

De volgende onderwerpen komen uitgebreid aan bod:

Melding sterfgeval
De communicatie van het eerste bezoek en de persoonlijke kennismaking tot en met de inventarisatie van wensen van nabestaanden of overledene.

Verzorging van de overledene
Het gereedmaken/afleggen van overledene zowel thuis als in het ziekenhuis of rouwcentrum.

Begraven of cremeren
Uiteenzetting van de verschillen in begraafplaatsen, de wijze van begraven en de mogelijkheden bij een crematie.

Rouwdrukwerk
Welke verschillende vormstijlen en content zijn mogelijk en hoe komt het drukwerk tot stand.

Dag van de uitvaart
Wat is de rol van de uitvaartverzorger bij het afscheid nemen, het afsluiten van de kist en bij diverse uitvaartsvormen.

Uitvaartplechtigheid (religieus of zonder kerk)
Welke religies en bijbehorende rituelen zijn er. Wat zijn de mogelijkheden los van religie.

De Wet op de Lijkbezorging
Het ontstaan en inhoud van deze wet.

Vervoer van en naar buitenland
Welke wetmatigheden zijn van toepassing, wat zijn de benodigde documenten en welke transportmogelijkheden zijn er.

Uitvaartmaterialen
Uiteenzetting van de diversiteit aan kisten, aankleding, wat zijn de mogelijkheden bij rouwvervoer en opbaring.

Het uitvaartcentrum
Welke faciliteiten zijn beschikbaar in het centrum en welke rol kan social media daarbij spelen.

Nazorg
Uiteenzetting van mogelijkheden ter herinnering (grafsteen, urn, bewaren van as, foto, enz.), rouwbeleving en -verwerking, formele nazorg m.b.t. zakelijke afhandeling van de uitvaart.

Brancheinformatie
Welke mogelijkheden bestaan er voor kennisvergroting; vakbladen, beurzen, internet.

Met de opleiding Uitvaartverzorger leer je tevens hoe je als zelfstandige een eigen praktijk opzet en succesvol in de markt zet. De cursus wordt namelijk afgerond met tien boeiende lessen over ondernemen. Ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten, leer je zaken die jouw kennis, inzicht en visie op ondernemen vergroten.

Je zult merken dat jouw agenda snel gevuld raakt met afspraken met mensen die behoefte hebben aan jouw professionele advies!

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

Diploma Uitvaartverzorger

Aan het einde van de opleiding Uitvaartverzorger ben je de trotse bezitter van dit waardevolle diploma. Je bent klaar om jouw eigen bedrijf te starten! Jouw diploma hangt straks op jouw eigen kantoor. En dat geeft vertrouwen bij je klanten.

Samen met jouw docent werk je naar jouw diploma toe. Met de bekwame hulp van NHA en een stuk inzet van jouw kant kun je met een gerust hart de uitreiking van het diploma tegemoet zien.

Na afloop van deze opleiding kun je het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kun je voor € 29,- aanvragen. Dat kan wanneer je de cursus hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de cursus ben je dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van de NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

NHA best beoordeelde online opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Multiscope heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van online opleidingen. Duizenden studenten werden gevraagd hun online opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste online opleider van Nederland.

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursus

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt


Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Uitvaartverzorger uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Wanneer je start met deze opleiding Uitvaartverzorger, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • ťťn jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieŽn.Studieduur opleiding Uitvaartverzorger:

Voor de opleiding Uitvaartverzorger staat een studieduur van 9 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] of stuur ons een e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf 599.00 euro

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.