NHA Thuisstudies

cursus Massage

Algemene informatie over de cursus

Volg de Massage cursus en leer effectief masseren

Geleidelijk de kunst van het masseren in de vingers krijgen? Leer het stap voor stap met de Massage cursus van NHA. Indiaas, westers of Chinees masseren: de massagetechnieken zijn van alle tijden. Ontdek of massage welzijn bevordert, gezond is en goed voelt. Start vandaag nog met je inschrijving!
Waarom kiezen voor de opleiding Massage?
KTNO-geaccrediteerd & BATC-erkend - De opleiding Massage is geaccrediteerd voor de beroepsvereniging BATC & KTNO, actief binnen de complementaire gezondheidszorg.
Inclusief video's - Binnen de opleiding zijn er handige instructievideo's om de massagetechnieken verder toe te lichten.
Theorie en praktijk - Je leert zowel de theoretische achtergrond als de praktische kant van masseren.

Ontstressen met een Massage opleiding

Massage is een eeuwenoude techniek die gezondheidsklachten kan verminderen en voorkomen. Het is niet alleen goed voor de conditie van het lichaam, maar werkt ook ontspannend. Een massage is dus goed voor lichaam en geest.
In de cursus Massage leer je klassieke westerse massage, Indiase technieken en Chinese inzichten. Vanaf het begin van de cursus start je met masseren. Alle stappen staan helder beschreven en met behulp van de bijgevoegde foto’s weet jij precies wat je moet doen. Hierdoor leer je het menselijk lichaam beter kennen en kun jij spierspanning verlichten.

Benieuwd of deze opleiding Massage iets voor jou is?
Bekijk gratis ťn vrijblijvend de proefles.

Cursus Massage inclusief instructievideo's

In deze cursus Massage wordt gebruik gemaakt van handige instructievideo’s om de verschillende massagetechnieken verder toe te lichten. Met het duidelijke beeldmateriaal krijg je een optimaal en volledig beeld van de handelingen.
De video's laten de handelingen, die in de oefenstof al stap voor stap met foto's worden getoond, ook nog eens zien met bewegende beelden. Dit maakt deze populaire massage cursus extra compleet! Bekijk hieronder vast een voorproefje van het videomateriaal in deze massagecursus.Ontdek alle facetten van massage

Met de massage cursus van NHA begin jij bij het begin. Een algemene inleiding en praktische zaken geven een compleet beeld van wat leren masseren inhoudt.

Van een ontspanningsmassage aan de rug tot het opstellen van een behandelplan, en van een intakegesprek voeren tot de anatomie van het menselijk lichaam. Tijdens de cursus Massage leer je dus zowel de theoretische achtergrond als de praktische kant van masseren.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Programma Massage Cursus

Theorie en praktijk

In deze Massage cursus wisselen theorie en praktijk elkaar af. Het accent ligt natuurlijk op de praktische vaardigheden. Alle stappen worden herkenbaar en interessant voor jou beschreven en de technieken worden praktisch afgebeeld in duidelijke foto's en video's.
De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:

 • kennismaking met massage;
 • geschiedenis en nu van de massage en de inleidende technieken;
 • huid en bindweefseltechnieken;
 • anatomie rug en effleurages;
 • petrissages en fricties;
 • anatomie en massage van de bilspieren;
 • effleurages en petrissages van de hamstrings;
 • tapotages;
 • de totaalmassage voorzijde been;
 • verschil gezondheid en ziekte, klachten en een korte intake;
 • massage van de voeten, armen en buik;
 • de grote namen en de gewrichten;
 • verschillende vormen van massage, drukpunten, de praktijk;
 • massage van de nek, hals en hoofd
 • de unieke samenhang binnen ons lichaam;
 • een totaal behandelplan.


Om een goede massage uit te kunnen voeren, behandelen we telkens eerst een stukje theorie. Vervolgens wordt deze theorie meteen omgezet in praktische oefeningen. Vanaf het begin van de massage cursus ga je aan de slag met masseren. Zo combineer je de theorie direct met de praktijk!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur cursus Massage

Voor de cursus Massage staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf203.15euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.