NHA Thuisstudies

Fit en Gezond Leven

Algemene informatie over de cursus

Leef in een gezonde balans en volg de cursus Fit en Gezond Leven

Wil jij je lichamelijk topfit voelen? Wil je je lichamelijke ťn geestelijke conditie verbeteren? De cursus Fit en Gezond Leven helpt je hierbij en reikt je de mogelijkheden aan om je gezondheid te verbeteren. In 20 lessen leer je wat je nodig hebt voor een fitter en gezonder leven. Schrijf je in voor de cursus en ervaar zelf hoe je in een gezondere balans kunt leven!

Vind een goede balans met de cursus Fit en Gezond Leven

Een goede lichamelijke en mentale gezondheid is in onze moderne samenleving ontzettend belangrijk. Met een goede gezondheid kun jij weerstand bieden aan belastende factoren die jouw gezondheid negatief beÔnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan stress, te weinig lichaamsbeweging of onregelmatig en ongezond eten. Hierdoor neemt je weerstand af.

Gelukkig kun je zelf veel doen om je gezondheid te verbeteren en meer in balans te leven. De cursus Fit en Gezond Leven helpt jou om je lichamelijke en mentale conditie op peil te houden. Door bewust om te gaan met voeding en te luisteren naar de signalen die jouw lichaam je geeft zorg je voor een gezonde balans in jouw leven!

Aan de slag met lichaamsbeweging en goede voeding

Je conditie verbeteren en op peil houden, dat klinkt misschien ingewikkeld. Er komen allerlei vragen bij je op over sport en voeding.

  • Heb ik fitnesstoestellen nodig?
  • Moet ik dagelijks hardlopen en zwemmen om in topconditie te blijven?
  • Moet ik meer eten als ik meer energie verbrand?

In de cursus Fit en Gezond Leven verbeter je jouw conditie op verantwoorde wijze en met minimale middelen. Je leert je conditie te verbeteren met lichaamsbeweging en gezonde voeding. Werken aan een betere gezondheid is voor iedereen haalbaar. Je hoeft hiervoor dus zeker geen topsporter te zijn.

Je lichamelijke conditie verbeteren kan met minimale hulpmiddelen. Fitnesstoestellen heb je hiervoor niet per se nodig. In de cursus Fit en Gezond Leven ontdek je hoe je met lichaamsbeweging je conditie enorm kunt verbeteren. De voor- en nadelen van verschillende manieren van bewegen komen aan bod.


Cursus Fit en Gezond Leven: verdiep je in gezonde voeding


De cursus Fit en Gezond Leven besteedt ook aandacht aan het belang van goed en gezond eten. Wat is goede voeding eigenlijk? Wat is gezond? Hoeveel calorieŽn heb je nodig? Hoe werkt een energietabel? Hoe bereken je jouw BMI?

De juiste voeding is natuurlijk erg belangrijk. Maar ook hoe je eet, wanneer je eet en in welke hoeveelheden. Met de gerichte adviezen van jouw docenten ben je na afloop van de cursus Fit en Gezond Leven in staat om de juiste hoeveelheid calorieŽn te bepalen die je nodig hebt.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Programma Fit en Gezond Leven

In 20 boeiende lessen leer je in de cursus Fit en Gezond Leven precies wat je kunt doen om fit door het leven te gaan. Binnen korte tijd voel jij je als herboren!

Verbeter je lichamelijke conditie

Het verbeteren en op peil houden van je lichamelijke conditie kan met erg beperkte hulpmiddelen. Fitnesstoestellen heb je er niet bij nodig. De cursus belicht de voor- en nadelen van diverse manieren van bewegen. Verder wordt precies beschreven hoe je met lichaamsbeweging jouw lichamelijke conditie enorm kunt verbeteren.

Aan de slag met goede voeding

De juiste voeding is natuurlijk erg belangrijk. Maar ook hoe je eet, wanneer je dat doet en in welke hoeveelheden. We besteden aandacht aan het belang van goed en gezond eten. In de cursus Fit en Gezond Leven vind je energietabellen waarin je precies kunt zien hoeveel energie je verbruikt bij bepaalde activiteiten. Samen met de gerichte adviezen van jouw docenten ben je in staat de juiste hoeveelheid calorieŽn aan te vullen. Test zelf jouw conditie! Je docenten geven je precies de aanwijzingen die nodig zijn om jouw leefwijze optimaal gezond te maken.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

9 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] of stuur een e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf 239.00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding, Studeer in jouw eigen tempo, Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.