NHA Thuisstudies

Evenementenorganisator

Algemene informatie over de cursus

Wil jij de leukste evenementen organiseren? Volg de opleiding Evenementenorganisatie

Een feestje geven? Leuk. Een evenement organiseren? Nůg leuker. Toch is evenementen organiseren een vak apart. Er komt veel bij kijken om een feest, bijeenkomst of evenement soepel en succesvol te laten verlopen. In de Opleiding Evenementenorganisatie leer jij hoe je dit het beste aanpakt!

Van feesten en partijen tot bedrijfsuitjes en concerten: ontdek de wereld van evenementenorganisatie! Volg alle onderdelen van de opleiding Evenementenorganisatie en in zes maanden tijd leer jij spectaculaire evenementen organiseren. De opleiding bevat ook het onderdeel ‘Eigen bedrijf starten’. Daarmee ben je in negen maanden tijd klaar om je eigen evenementenbureau te beginnen.

Leer de leukste evenementen organiseren in deze opleiding

Heb je vaak originele ideeŽn voor een evenement? En vind je het leuk om feestjes te organiseren en mensen te mobiliseren? Dan is de Evenementenorganisatie opleiding perfect voor jou!

Er is veel vraag naar professionals die evenementen organiseren. Niet alleen in de privťsfeer zoals bij bruiloften, verjaardags- en kinderfeestjes maar ook bij commerciŽle evenementen zoals bedrijfsfeesten, jubilea en zakelijke openingen.

Met lage kosten is de kans van slagen groot. Het enige wat je nodig hebt om te starten als evenementorganisator is een telefoon, computer, de juiste contactpersonen en alles wat je leert in de opleiding Evenementenorganisatie.

Jij bent de spil in de organisatie van evenementen

In de opleiding Evenementenorganisatie leer jij alles over de organisatie van evenementen en feesten. Van klantprofielen tot het berekenen van prijzen, het selecteren van locaties, catering en decoratie: jij bent echt een spil in de organisatie.

Aan de slag als zelfstandig ondernemer

Uiteraard leer je hoe je een goed inkomen genereert als evenementenorganisator. Zo leer je in het onderdeel ‘Eigen Bedrijf Starten’ van alles over ondernemerszaken zoals investeren, administreren, marktonderzoek en promotie.

Iedereen weet: succes bereik je met goede marketing en advertising. Dat geldt zeker voor de evenementenbranche.

Je leert in de opleiding Evenementenorganisatie hoe je je met jouw eigen evenementenbureau onderscheidt van de concurrentie. Na de Evenementenorganisatie opleiding ben jij anderen echt een grote stap voor.

Nu bij inschrijving voor de opleiding Evenementenorganisatie + Eigen Bedrijf Starten: GRATIS fullcolour handboek[img] www.nha.nl/static/upload/Nederland/5%20Beroep/logo_icons/handboek%20eigen%20zaak_153x200.jpg

''In tien stappen naar je eigen bedrijf''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten. Schrijf je vandaag nog in en leer de mooiste evenementen organiseren in deze opleiding!


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Evenementenorganisator

De cursus geeft je een volledig inzicht in de wereld van de evenementenorganisatie. Zoveel trucs en vakgeheimen vind je nergens. De cursus is gebaseerd op de actualiteit en geeft je antwoord op zaken als:

 • Welke personen en organisaties laten evenementen organiseren?
 • Waar vind ik mijn klanten?
 • Welke prijzen breng ik in rekening?
 • Welke formaliteiten komen er bij kijken?
 • Hoe start ik mijn eigen bureau?
 • Hoe werf ik klanten voor mijn bureau?
 • Hoe stel ik contracten op?

Verder leer je alles over o.a.:

 • het kiezen van locaties;
 • catering;
 • decoratie;
 • muziek en entertainment;
 • het organiseren van bedrijfsevenementen;
 • het organiseren van feesten (voor volwassenen, kinderen, etc);
 • het organiseren van bruiloften;
 • het schrijven van evenementenplannen.

Studieprogramma Evenementenorganisator + Eigen Bedrijf Starten

Het studieprogramma van Evenementen organisator wordt aangevuld met de volgende extra’s:

 • tien boeiende lessen over ondernemen en het starten van een eigen bedrijf met begeleiding van onze docent;
 • fullcolour handboek “in tien stappen naar je eigen bedrijf”;
 • begeleiding van onze Ondernemerscoach bij het starten van je eigen bedrijf.

De voordelen van de cursus

Wij behandelen het complete werkterrein van de evenementenorganisatie en verlenen een volledige service, iets wat je bij andere instituten niet snel zult vinden.
 • In de cursus vind je opdrachten die je ter correctie naar jouw persoonlijke docent kunt insturen. Verder kun je vragen stellen aan jouw ondernemerscoach als je start met het opzetten van een eigen bedrijf.

Wie schrijven er in voor deze cursus?

Er schrijven verschillende mensen in voor deze cursus, waaronder:

 • Mensen die graag dingen organiseren. Deze mensen hebben vaak al ervaring in het organiseren van evenementen of vinden het gewoon ontzettend leuk om te doen.
 • Mensen die een aanvullend inkomen willen hebben door van thuis uit te werken. Deze mensen passen hun werktijden aan andere verplichtingen aan.

Wat leer je in de cursus?

• kennis en vaardigheden die een professionele evenementenorganisator nodig heeft;
• kennis die je nodig hebt voor het opzetten van een eigen evenementenbureau;
• kennis en vaardigheden die je nodig hebt bij het werven van klanten.

Als je de cursus hebt afgerond?

Als je de cursus hebt afgerond kun je jouw diploma aanvragen. Dit is een formele bevestiging van jouw kennis en vaardigheden.

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

Diploma Evenementenorganisator

Aan het einde van de opleiding Evenementenorganisator ben je de trotse bezitter van dit waardevolle diploma. Je bent klaar om jouw eigen bedrijf te starten! Jouw diploma hangt straks op jouw eigen kantoor. En dat geeft vertrouwen bij je klanten.

Samen met jouw docent werk je naar jouw diploma toe. Met de bekwame hulp van NHA en een stuk inzet van jouw kant kun je met een gerust hart de uitreiking van het diploma tegemoet zien.

Na afloop van deze opleiding kun je het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kun je voor € 29,- aanvragen. Dat kan wanneer je de cursus hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de cursus ben je dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van de NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

NHA best beoordeelde online opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Multiscope heeft een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van online opleidingen. Duizenden studenten werden gevraagd hun online opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste online opleider van Nederland.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursus

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt


Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Evenementenorganisator uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Wanneer je start met deze opleiding Evenementenorganisator, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • ťťn jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieŽn.Studieduur:

Evenementenorganisator: 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week.
Evenementenorganisator + Eigen Bedrijf Starten: 9 maanden bij een gemiddeld studietempo.
Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] of stuur ons een e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf 499.00 euro

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.