NHA Thuisstudies

Verkoop in de drogisterij

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Snel aan het werk in een leuke winkel? Volg de opleiding Verkoop in de Drogisterij

Klanten adviseren. Medicijnen overhandigen. Tips geven over make-up. Spreken dit soort werkzaamheden je aan? Met de cursus Verkoop in de Drogisterij ben je een gewaardeerd medewerker in deze branche.

Het assortiment in een drogisterij is ongekend groot. Van pijnstillers tot zonnebrandcrŤme en van luiers tot oogschaduw: je vindt het allemaal in de schappen van een drogist. Dit betekent dat je met veel verschillende klanten, vragen en producten te maken krijgt. Een baan in een drogisterij is daardoor zeer afwisselend.

Pijnstillers en cosmetica

Als winkelmedewerker in de boeiende drogisterijbranche heb je flink wat kennis nodig. Klanten verwachten immers een betrouwbaar, deskundig advies.

In de cursus Verkoop in de Drogisterij maak je kennis met alle facetten van het drogistenvak. In tien lessen leer je onder meer over pijnstillers, homeopathie, voedingssupplementen, vitamines en cosmetica.

Erkend diploma

Met het officieel erkende diploma Verkoop in de Drogisterij beschik je over de juiste kennis en mag je, onder toezicht van een (assistent-)drogist, vragen over het assortiment beantwoorden en geneesmiddelen overhandigen.

Bevalt het werken in de drogisterij je goed, dan kun je doorleren en de cursus Assistent(e) Drogist of Vakdiploma Drogist volgen.

Er is volop werk in de drogisterijbranche. Als erkend medewerker kun je terecht bij zowel de grote en bekende ketens als bij kleine zelfstandigen. Met de leuke en zeer praktijkgerichte cursus Verkoop in de Drogisterij zet je de eerste stap naar een boeiende en afwisselende baan bij een drogist.

Met voldoende kennis en vaardigheden werken bij een drogist? Volg de cursus Verkoop in de Drogisterij.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Verkoop in de Drogisterij

In deze duidelijk geschreven cursus Verkoop in de Drogisterij komen tal van leuke onderwerpen aan bod. De cursus bestaat uit 10 boeiende lessen.

Allereerst leer je alles over het menselijk lichaam (werking van organen, spieren, zenuwen, zintuigen, etc). Vervolgens wordt er een les besteed aan pijn en pijnstillers. In de daaropvolgende hoofdstukken wordt beschreven met welke klachten mensen bij jou kunnen komen en hoe je hierop dient in te spelen. Tenslotte worden nog zaken als cosmetica, fytotherapie, homeopathie, voedingssupplementen en vitaminen/mineralen behandeld.

Proefexamen

Ter voorbereiding op het examen kun je kosteloos deelnemen aan ons proefexamen.

Je ziet het, ook hier presenteert de gespecialiseerde NHA een goed verzorgde, praktijkgerichte cursus voor het erkende diploma. Een perfecte basis voor een leuke baan in de drogisterij.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

3 maanden bij een gemiddeld studietempo van drie uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] of stuur ons een e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf 359.00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding, Studeer in jouw eigen tempo, Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.