NHA Thuisstudies

opleiding Barbier

Algemene informatie over de cursus

Tot EUR1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Klassieke herencoupes creŽren?
Volg de Barbier opleiding


Het eeuwenoude barbiersvak is de laatste jaren razend populair. Met de cursus Barbier leer jij de fijne kneepjes van dit prachtige vak. Pompadour, flat top of executive contour. Al deze haarcoupes creŽer jij probleemloos na afronding van de opleiding.

Het grootste verschil tussen een kapper en een barbier? Als barbier werk je voornamelijk met mannenharen. Tijdens de Barbier opleiding leer je dan ook zowel hoofdhaar als gezichtshaar op de juiste manier vormen en onderhouden.

Specialiseren in het kappersvak

De opleiding Barbier kan door iedereen worden gevolgd die ervaring heeft met haarknippen. De opleiding is bijzonder geschikt wanneer jij het klassieke barbiersvak onder de knie wilt krijgen. Ook als jij het kappersvak al onder de knie hebt en je graag verder wilt specialiseren is deze opleiding echt iets voor jou.

Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig om te kunnen starten. Wel is het van belang dat jij ervaring hebt met haarknippen.

Praktische handvatten met een Barbier opleiding

Als barbier ben je een specialist in het knippen, verzorgen en scheren van snorren, baarden en haren. Tijdens de opleiding maak je de barbiertechnieken eigen aan de hand van duidelijke video’s en instructies.

De opleiding biedt veel praktische handvatten die je meteen kunt toepassen in de praktijk. Kortom, na het volgen van de Barbier cursus beschik je over ruime kennis en vaardigheden om het barbiersvak te kunnen uitoefenen.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Barbier

Tijdens de opleiding Barbier opleiding komen diverse onderwerpen aan bod. Het studieprogramma bestaat onder andere uit de volgende onderdelen:

Huid en haar

De opbouw en technische aspecten van het haar worden besproken. Ook komen diverse huidtypen aan bod.

Huid- en haaraandoeningen

Zowel veelvoorkomende als minder voorkomende huid- en haaraandoeningen worden besproken.

Klassieke herencoupes

Je leert welke producten en materialen nodig zijn voor het vervaardigen van klassieke herencoupes.

Scheertechnieken en baardverzorging

Je leert alles over scheertechnieken en de producten en materialen je dient te gebruiken voor optimale baardverzorging.

Massage technieken

Massagetechnieken zoals hoofdhuidmassage, wrijfmassage, kneedmassage, klopmassage, strijkmassage en trilmassage komen aan bod.

Faden en effileren

Je leert de kenmerken en technieken van het faden kennen. Hierbij komt het effileren aan bod.

FŲhnen van herencoupes

Tenslotte leer je diverse fŲhntechnieken en de volgorde van fŲhnen.

Schriftelijke lessen en videolessen


Alle lessen hebben dezelfde opbouw. Na een korte inleiding ga je telkens aan de slag met de lesstof. De volgorde is duidelijk en je weet precies wat je te doen staat. Tussentijds maak je praktijkopdrachten en huiswerkopgaven, kun je vragen stellen aan onze docent en maak je in de online module oefenopgaven.

De online leermodules en videolessen van de extra online leeromgeving blijven twee jaar beschikbaar, dus je kunt de opleiding in een snel tempo, maar ook in een rustig tempo doorlopen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

3 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt je eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] of stuur een e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf339,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.