IPD Opleidingen

Specialisatie Taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed

Algemene informatie over de cursus

De laatste stap voor u zich Basistaxateur Bedrijfsmatig mag noemen en als gezel aan de slag mag! Het beroep taxateur is een aantrekkelijk manier om u te specialiseren. Als Taxateur BV mag u niet alleen landelijk kantoren waarderen, ook horeca, kerken, gevangenissen etc. kunnen uw specialiteit worden.

Inhoud van de cursus

De opleiding volgt het werkproces van de taxateur BV. Achtereenvolgens krijgt u alle kerntaken van de taxateur behandeld:
1.    Contracteren
2.    Rechercheren
3.    Analyseren
4.    Waarderen
5.    Rapporteren
6.    Archiveren

Dit werkproces is leidend gedurende de opleiding. Zo leert u stap voor stap de dagelijkse praktijk. U krijgt zowel de vakvaardigheden die bij het beroep taxateur behoren als de benodigde inhoudelijke kennis. Naast het vastgoedrekenen en waarderen leert u ook de bouwkundige, fiscale, privaat- en publiekrechtelijke zaken die komen kijken bij het beroep taxateur. Uiteraard beschikt u reeds over de kennis en examens van Basistheorie Vastgoeddeskundige en Algemene taxatieleer.

Alle onderwerpen worden interactief behandeld. U krijgt opdrachten tijdens de les en mee naar huis.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

U heeft basistheorie vastgoed behaald en de opleiding taxatieleer afgerond

Duur van de cursus

9 weken

Kosten van de cursus

Het lesgeld is inclusief een digitale syllabus, een proeftoets en exclusief boeken over taxatieleer en vastgoedrekenen. De examentraining is inclusief en kunt u onbeperkt volgen.

Plaatsen / leslocaties

Utrecht, Amsterdam

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.