NHA Thuisstudies

cursus Basiskennis Boekhouden (BKB)

Algemene informatie over de cursus

Tot EUR1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Cursus Basiskennis Boekhouden: snel de basis onder de knie

De correcte omgang met (boekhoudkundige) cijfers is voor een bedrijf van levensbelang. Overzicht gaat hierbij boven alles. Met de cursus Boekhouden van NHA leer jij hoe je de meest relevante boekhoudkundige werkzaamheden verricht en het overzicht bewaart!

Werk je beroepsmatig veel met cijfers? Of wil je dat graag? Maar mis je een boekhoudkundige achtergrond? Start vandaag nog met de cursus Basiskennis Boekhouden (BKB) van NHA en begin direct.

Ga praktisch aan de slag met een cursus Boekhouden

Het is voor een boekhouder de uitdaging om gegevens zo goed mogelijk te verwerken. Tijdens deze cursus Boekhouden ga je daarom veel oefenen. Je past jouw opgedane kennis direct toe in de praktijk.

Uitgaven en inkomsten verwerk je in de boekhouding en dat geldt ook voor winst of verlies. Met de cursus Basiskennis Boekhouden leer je een balans en een verlies- en winstrekening ‘lezen’. Een belangrijke vaardigheid voor mensen op sleutelposities zoals filiaalmanagers, penningmeesters, magazijnmanagers.

Behaal het officieel erkende diploma Basiskennis Boekhouden

De cursus Boekhouden leidt je op voor het officieel erkende diploma Basiskennis Boekhouden van de Associatie voor Examinering. De Nederlandse Associatie voor Examinering is ťťn van de grootste onafhankelijke exameninstituten van Nederland.

Het door het bedrijfsleven erkende diploma maakt je succesvolle deelname aan de cursus waardevol ťn waardevast.

Benieuwd of deze cursus Boekhouden iets voor jou is?
Bekijk gratis ťn vrijblijvend de proefles.
De eerste stap naar jouw carriŤre heb jij al gezet!


Up-to-date lesstof


De BKB cursus is ontwikkeld aan de hand van de eisen van de Associatie voor Examinering en sluit aan bij het nieuwste examenprogramma. De lesstof is volledig up-to-date en de volledige examenstof komt aan bod. Van inventaris tot balans, grootboek en mutaties: alle onderwerpen die met boekhouden te maken hebben, worden uitgebreid besproken tijden deze opleiding. Dat betekent dat jij met deze cursus Boekhouden optimaal bent voorbereid voor jouw examen.Jouw docent

Mijn naam is Ard; ik ben ťťn van de docenten van deze opleiding. Ik ben na mijn middelbareschooltijd economie gaan studeren aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hier heb ik mijn kandidaatsfase afgesloten. Vervolgens ben ik overgestapt naar de Universiteit van Amsterdam, waar ik mijn doctoraal economie heb behaald. Ik help je graag verder tijdens deze cursus!


Combinatiecursus Basiskennis Boekhouden + Basiskennis Calculatie (BKC)


Wil je meer dan alleen boekhouden leren? Je kunt ook de cursus boekhouden combineren met Basiskennis Calculatie en deze als (zeer voordelige) combinatiecursus volgen. Als je beide examens met goed gevolg hebt afgelegd, ontvang je (naast het BKB en BKC-diploma) ook het overkoepelende diploma Financial Assistant.

Combinatiecursus Basiskennis Boekhouden + Computerboekhouden met Exact Online

Online boekhouden is de toekomst. Het is snel, eenvoudig en kostenbesparend. Maar daarvoor moet je wel weten hoe het werkt. Wil je niet alleen de basis van het boekhouden leren maar ook leren hoe jij online je boekhouding doet? Dan is de combinatiecursus Basiskennis Boekhouden + Computerboekhouden met Exact Online de ideale oplossing! Stap voor stap leer jij hoe je online jouw boekhouding doet met het boekhoudpakket “Exact Online”.

Verder doorgroeien met de Praktijkdiploma Boekhouden cursus

Je kennis van boekhouden en administratieve processen nog verder vergroten? Kies voor de vervolgcursus Praktijkdiploma Boekhouden.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Basiskennis Boekhouden (BKB)

De cursus Boekhouden (BKB) is ontwikkeld aan de hand van de eisen van de Associatie voor Examinering en sluit aan bij het nieuwste examenprogramma. De lesstof is dus volledig up-to-date en de examenstof wordt compleet behandeld zodat jij uitstekend bent voorbereid op het examen.

De volgende onderwerpen zijn onder andere opgenomen:

 • inventaris;
 • balans;
 • dagboeken;
 • journaalposten;
 • grootboek;
 • kolommenbalans;
 • mutatielijsten;
 • administratie van duurzame produktiemiddelen, enz.

Een greep uit tal van onderwerpen die jou de basiskennis van het boekhouden bijbrengen. Kennis waar je veel mee kunt doen, dat blijkt als je ermee bezig bent. NHA ontwikkelde een van de beste cursussen Basiskennis Boekhouden van Nederland.

Combinatie cursus boekhouden of doorstromen?

Bij NHA helpen we je graag verder, dus we geven je nog enkele andere mogelijkheden rondom de cursus Boekhouden. Zo kun je bijvoorbeeld een voordelige combinatiecursus volgen onder de naam "Financial Assistant". Hierin wordt BKB gecombineerd met BKC.

Wil je juist dieper op het onderdeel boekhouden ingaan? Dan kun je na de cursus Boekhouden de vervolgcursus Praktijkdiploma Boekhouden volgen. Hiermee vergroot je je kennis op het gebied van administratieve processen en boekhouden nog verder.

Combinatiecursus Basiskennis Boekhouden + Computerboekhouden met Exact Online

In de combinatiecursus Basiskennis Boekhouden + Computerboekhouden met Exact Online leer je enkelvoudige journaalposten maken voor een eenmanszaak en voor een bv. Ook leer je voorafgaande journaalposten te verwerken in een saldibalans en het samenstellen van boekhoudkundige modellen. Ook maak je uitgebreid kennis met het programma Exact Online in de module Computerboekhouden met Exact Online. Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Inventaris
 • Balans
 • Dagboeken
 • Journaalposten
 • Grootboek
 • Kolommenbalans
 • Mutatielijsten
 • administratie van duurzame productiemiddelen

Een greep uit talloze onderwerpen die je de basiskennis van het boekhouden bijbrengen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

Voor de cursus Boekhouden staat een studieduur van 4 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo met de cursus boekhouden van NHA.

Combinatiecursus Basiskennis Boekhouden + Computerboekhouden met Exact Online

Voor de combinatie opleiding Basiskennis Boekhouden + Computerboekhouden met Exact Online staat een studieduur van 8 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo met de cursus boekhouden van NHA.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] of stuur ons een e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf129,00 euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.