NHA Thuisstudies

Banketbakker

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Maak je eigen meesterbaksel; volg de opleiding Banketbakker!

Loopt het water je in de mond bij het zien van lekkere taarten en zoete broden? Ben jij creatief, steek jij graag de handen uit de mouwen ťn hou jij van ambachtelijk werken? Dan is de opleiding Banketbakker echt iets voor jou! Wacht niet langer en schrijf je in voor deze opleiding.

Hoe maak je een brood krokant van buiten maar luchtig van binnen? Hoe zorg je ervoor dat jouw soesjes de juiste verhouding van deeg en vulling hebben? Van gist tot luxe suikerbrood en van chocolademousse tot marsepein. Met de Banketbakker opleiding verfijn jij jouw bakkunsten tot in de puntjes!

Ontwikkel je tot een echte allround bakker

De opleiding Banketbakker is geschikt voor iedereen die allround wil leren bakken. Hou jij van broden maar ook van zoet gebak, chocola en snoepgoed? En wil jij leren hoe je deze zelf maakt of er zelfs je beroep van maken? Dan zit je met de Banketbakker opleiding van NHA helemaal goed!

De opleiding is laagdrempelig en start bij de absolute basis. Je hoeft dus nog geen specifieke voorkennis te hebben van koken of bakken om te kunnen starten.


Specialiseer je in brood en zoetigheden


Om een echte banketbakker te worden, heb je verstand nodig van brood ťn van zoete lekkernijen. Dat begint bij de juiste achtergrondkennis. Daarom leer je in de Banketbakker cursus alles wat je moet weten over de verschillende grondstoffen en ingrediŽnten en hun functies. Ook de nodige materialen, verschillende technieken en hygiŽnevoorschriften worden uitgebreid besproken tijdens de opleiding Banketbakker zodat jij optimaal bent voorbereid.

Praktisch aan de slag met de opleiding Banketbakker

In de opleiding Banketbakker ga jij ook praktisch aan de slag. De lessen zijn van professioneel niveau, opgesteld voor de ťchte banketbakker. Heb je de theorie en vaktechnische kennis onder de knie? Dan maak je kennis met het bakken van broden. Van krokant kleinbrood tot internationale recepten voor luxe broden. Jij verdiept je niet alleen in de recepten, ingrediŽnten en werkwijze, maar ook in de geschiedenis van de producten. Daarnaast ontdek je in de Banketbakker opleiding welke verschillende soorten ovens er zijn en leer je hoe jij het perfecte brood bakt.

Vervolgens ga jij aan de slag met het kneden van deeg, het modelleren van chocolade, het smelten van suiker en het spuiten van vullingen. Je leert meer over de belangrijkste verhoudingen, basisrecepten en technieken. Aan het eind van de cursus Banketbakker beheers jij die baktechnieken ťcht en laat jij iedereen versteld staan met jouw meesterlijke baksels.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma

In de opleiding Banketbakker leer jij alles wat je moet weten om ambachtelijk te bakken. De volgende onderwerpen komen uitgebreid aan bod;

  • Alle verschillende ingrediŽnten
  • Brood met gist en met desem
  • Kleinbrood
  • Luxe broden
  • Keuring en kwaliteit
  • Internationaal brood
  • Bakgereedschappen
  • Degen
  • Vullingen
  • Chocolade
  • Suiker en karamel
  • Grondstoffen
  • Divers gebak
  • Fondant, marsepein en modeling chocolate
  • Meringue
  • Spuiten en garneren
  • Suikerdecoraties
  • Vegan

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

Voor de opleiding Banketbakker staat een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] of stuur ons een e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf 629.00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding, Studeer in jouw eigen tempo, Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.