Cadix

Dynamo met Python scripts voor Revit

Inhoud van de cursus

Autodesk Dynamo is een visuele programmeeromgeving voor Autodesk Revit, waarmee uiteenlopende taken uitgevoerd kunnen worden. In plaats van het typen van code, maakt u met Dynamo programma?s door grafische elementen genaamd ?nodes? te manipuleren. Met Dynamo hebt u toegang tot de Revit API (Application Programming Interface) en help bij het automatiseren van herhalende opdrachten.

De functionaliteiten van Revit zijn zeer divers en uitgebreid. Dynamo kan niet al deze functionaliteiten aansturen. Door te werken met Python scripts heeft u de mogelijkheid om bijna alle Revit functies aan te spreken en te beÔnvloeden. Met gebruik van Python kunt u de mogelijkheden van De functionaliteiten van Revit zijn zeer divers en uitgebreid. Dynamo kan niet al deze functionaliteiten aansturen. Door te werken met Python scripts heeft u de mogelijkheid om bijna alle Revit functies aan te spreken en te beÔnvloeden. Met gebruik van Python kunt u de mogelijkheden van Dynamo verder uitbreiden tot complexe scripts voor het automatiseren van (herhalende) opdrachten.

Tevens is het mogelijk om Microsoft WinForm te gebruiken in Python scripts. Zo kunt u uw eigen dialogen bouwen, afgestemd op uw eigen behoeften.

Wat leert u tijdens de cursus?

Tijdens de tweedaagse Dynamo cursus leert u de Python taal te begrijpen en gebruiken in combinatie met Revit. U leert bijvoorbeeld variabelen te definiŽren en loops te maken. Ook leert u hoe de Revit API is opgebouwd en hoe u deze kunt gebruiken.

Welke onderwerpen worden er tijdens deze cursus behandeld?

De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus ?Dynamo uitbreiden met python scripts? aan bod:
 • Basisvaardigheden van de Pythontaal
 • DefiniŽren van variabelen
 • Maken en toepassen van classes
 • Maken van programmaloops
 • Veel voorkomende basisfuncties van Python
 • Basisprincipes van de Revit API met de verschillende onderdelen
 • Slimme zoekfilters maken zodat elementen snel verzameld worden
 • Parameters wijzigen
 • Nieuwe elementen toevoegen in het model zoals: levels, wanden, vloeren, daken, kozijnen
 • Bouwen van een dialoog met Microsoft Winforms

Welke voorkennis heeft u voor deze cursus nodig?

Om succesvol aan de cursus te kunnen deel te nemen is kennis van Revit en Dynamo Basis een vereiste.

…ťn jaar lang gratis toegang tot de Cadix Academy

Als deelnemer van de Dynamo cursus krijgt u ťťn jaar lang toegang tot de Cadix Academy. Het online leerplatform van Cadix. Deze geavanceerde, zeer gebruiksvriendelijke leeromgeving biedt uitgebreide informatie die u kunt gebruiken tijdens uw training, zoals studiemateriaal, aanvullende opdrachten, studietips, vragen en instructiefilmpjes.

Cursusmateriaal en faciliteiten


Tijdens de cursus ontvangt u uitgebreide documentatie van de behandelde stof. Het gaat hierbij om een Nederlandstalige handleiding van de Pythontaal en de behandelde Revit API onderdelen.

Voor de Dynamo cursussen beschikt Cadix in heel Nederland over uitstekend gefaciliteerde trainingsruimtes. Tijdens de training maakt u onbeperkt gebruik van koffie, thee en ijswater. Ook wordt u een lunch aangeboden.

Duur van de cursus

2 dagen

Kosten van de cursus

De totale kosten bedragen 825

Plaatsen / leslocaties

Virtual Classroom,Utrecht,Drachten

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.