NHA Thuisstudies

opleiding Relatietherapie

Algemene informatie over de cursus

Tot EUR1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Volg de Relatietherapie opleiding en ontdek of het beroep bij jou past!

Ruzies, vreemdgaan, seksuele problemen en ziekte zijn helaas veelvoorkomende problemen binnen relaties. Het opzoeken van een relatietherapeut kan voor veel mensen een belangrijke stap zijn. Met deze opleiding Relatietherapeut ontdek jij eenvoudig of dit beroep bij jou past!

Relaties vallen onder de basisbehoeften van een mens. Het hebben van relaties heeft dus een impact op de kwaliteit en tevredenheid van het leven. Deze intieme verbondenheid is alleen te behalen als je goed met elkaar blijft communiceren. Start jij met deze Relatietherapeut opleiding? Dan ontdek jij hoe je als relatietherapeut helpt bij het stimuleren van de communicatie en het versterken van het vertrouwen.

Maak kennis met Relatietherapie

Ben jij een coach die koppels wil ondersteunen bij hun relatieproblemen? Heb jij een andere functie waarbij jij je wilt specialiseren op het gebied van relaties? Of wil je relatietherapeut worden maar weet je nog niet zeker of het beroep bij jou past? Dan is deze opleiding Relatietherapeut perfect voor jou!

De opleiding is bedoeld als kennismaking met het vak relatietherapie. Door middel van deze opleiding kun je nagaan of je het vak relatietherapie interessant vindt om door te studeren.

Deze Relatietherapeut opleiding vereist geen vooropleiding en is daarom geschikt voor iedereen die anderen wil ondersteunen bij het bereiken van hun relatiedoelen.

Ontwikkel je kennis van communicatie met de Relatietherapeut opleiding

“Communicatie is the key” wordt vaak gezegd. Vaak gaat het mis bij de communicatie. Door miscommunicatie of zelfs een gebrek aan communicatie kunnen ruzies en andere problemen ontstaan. Ook kan het zo zijn dat partners het lastig vinden om elkaar te begrijpen of dat partners elkaar kwijt zijn geraakt doordat hun levens erg verschillen. Een relatietherapeut kan hierbij helpen. Door te luisteren naar hun problemen en hen te helpen om doelen te stellen en deze te bereiken, kan een relatietherapeut partners begeleiden naar een betere relatie.

Tijdens deze opleiding Relatietherapeut krijg je een heldere leidraad aangereikt voor relatietherapie. De opleiding bespreekt de achterliggende theorie en leert je verschillende technieken en methodes die gebruikt worden binnen het vakgebied. Daarvoor ga je dieper in op onderwerpen als contra-indicaties en hechtings- en systeemtheorie. Ook leer je meer over EFT, ACT en andere stromingen. Je raakt vertrouwd met de basisregels van goede communicatie zodat jij problemen in kaart kunt brengen en anderen kunt helpen elkaar beter te begrijpen.

Aan het eind van de Relatietherapeut opleiding heb jij uitgebreide kennis van de diverse methodes en vaardigheden waarover een relatietherapeut moet beschikken. Op die manier ontdek je of het beroep van relatietherapeut bij jou past.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma

In de opleiding Relatietherapeut komen diverse onderwerpen aan bod. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • Wat is relatietherapie?
 • Geschiedenis van liefde
 • Invloed van achtergrond en afkomst
 • Contra-indicaties
 • Hechtingstheorie
 • Systeemtheorie
 • EFT
 • CBCT en IBCT
 • ACT
 • Andere stromingen
 • Speciale thema’s voor relatiecoaching
 • Relatie en gezin
 • Communicatievaardigheden
 • Omgaan met weerstand
 • Ethische dilemma’s

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

De studieduur voor de opleiding Relatietherapie is 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] of stuur ons een e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf499,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.