NHA Thuisstudies

cursus Kapper

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Ontdek hoe je een verzorgd kapsel creŽert met de Kappersopleiding

De uitdrukking “als je haar maar goed zit” is het uitgangspunt van deze cursus. Een verzorgd kapsel geeft meer zelfvertrouwen en men voelt zich lekkerder en sterker in de omgang met anderen. Met deze Kappersopleiding leer jij hoe je hieraan bijdraagt door jouw klanten te voorzien van een passend kapsel!

Kappersopleiding: kapper worden zonder vooropleiding

Deze Kappersopleiding is geschikt als je aan de slag wilt als kapper, of zelfs een eigen kapsalon wil starten. Je kunt zonder specifieke vooropleiding aan deze opleiding beginnen. De opleiding start namelijk bij de basis.

Ben je al werkzaam als kapper en wil je jouw kennis opfrissen? Ook dan is deze Kappersopleiding jou op het lijf geschreven.

Aan de slag als professioneel kapper

Tijdens deze Kappersopleiding leer je alles wat je nodig hebt om succesvol aan de slag te gaan als professioneel kapper. Je leert de kneepjes van het vak en je ontdekt hoe je haar kunt kleuren en stylen. Het doel van de Kappersopleiding is met methode en techniek zorgen voor een evenwichtig kapsel, dat past bij de persoon.

In de cursus komen alle kapperstechnieken aan bod: van knippen tot modelleren, van fŲhnen tot verven en van watergolven tot permanenten. Je leert hoe je haar moet verzorgen en je kunt anderen adviseren over een passende model.

Van haar-, hoofd- en huidtypen tot producten, toepassingen, kniptechnieken en nog veel meer: in de Kappersopleiding komen alle facetten van het kappersambacht uitgebreid aan bod. Je maakt uitgebreid kennis met verschillende kappersscharen, kniptechnieken, verzorgingsproducten en stylingsmethoden.

Kappersopleiding inclusief 17 instructievideo's en materialenpakket

Met deze Kappersopleiding leer je aan de hand van foto’s hoe je stap voor stap de verschillende handelingen verricht. In de 17 instructievideo’s zie je ook nog eens alle handelingen met bewegende beelden. Zo weet je precies hoe je te werk moet gaan!

Bij deze Kappersopleiding ontvang je naast de lesstof ook een GRATIS uitgebreid materialenpakket ťn een oefenhoofd t.w.v. € 150,-. Daarmee kun je uitgebreid alle technieken oefenen zodat je vol vertrouwen aan de slag kunt als professioneel kapper.

Breng jouw kennis in de praktijk

Wanneer je alle opdrachten en oefeningen onder toezicht uitvoert tijdens een stage of werk in een echte kapsalon weet je zeker dat jij het vak volledig onder de knie hebt. Na de cursus Kapper beschik je over alle vaardigheden die nodig zijn om een professioneel en passend kapsel te creŽren.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma

In de 20 lessen van deze Kappersopleiding komen diverse onderwerpen aan bod. Enkele van deze onderwerpen zijn het haar en de dummy, producten en toepassingen, kniptechnieken, haarkleuren, watergolf en fŲhnen en permanenten.

De cursus bevat alle informatie die je nodig hebt om meer kans te hebben op het starten van een succesvolle eigen kapsalon. Tijdens de kappersopleiding ga je langzaam het plaatje van je bedrijf vormgeven. Het ondernemingsplan is het fundament waarmee je jouw bedrijf gaat opzetten. Dit wordt tijdens de cursus uitgebreid behandeld.

De benodigde kennis, het geld en de materialen voor een kapsalon zullen uitgebreid aan bod komen. Daarnaast zal de kappersopleiding je helpen bij het zoeken en behouden van goede klanten en zakenrelaties. Een goede relatie met jouw klanten is de basis voor een succesvolle kapsalon. Veel succesvolle kapsalons profiteren van een loyale klantenkring die door positieve mond-tot-mondreclame leidt tot nieuwe klanten. Jouw naamsbekendheid is vaak sterk regionaal gebonden en is hierdoor afhankelijk van die mond-tot-mondreclame.

De financiŽn rondom jouw op te richten kapsalon worden tijdens deze Kappersopleiding ook behandeld. Voor de start van jouw bedrijf moet je goed calculeren. Hoeveel geld ga je uitgeven, maar nog veel leuker: wat ga je verdienen?

Eigen zaak starten

In deze 10 lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij een eigen zaak starten en runnen. Bijvoorbeeld tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en het ondernemingsplan. Maar ook wanneer je geen eigen zaak wilt starten, zijn dit onderwerpen die jouw kennis, inzicht en visie met betrekking tot ondernemen vergroten.

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

Voor de Kappersopleiding staat een studieduur van 12 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt je eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf696.15euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Veel instructievideo's,Studeer in jouw eigen tempo

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.