NHA Thuisstudies

opleiding Pedicure Branchediploma (Voetverzorging)

Algemene informatie over de cursus

Tot EUR1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Professioneel pedicure worden? Volg de Pedicure opleiding voor het Branchediploma

Geef commerciŽle handen en voeten aan de opleiding die gaat over… voeten. Wil je een eigen praktijk beginnen of werken in een ziekenhuis, zorginstelling of schoonheidssalon? De Pedicure opleiding leidt je op voor het officieel erkende branchediploma.

Een pedicure verzorgt de huid en de nagels van de voet, geeft adviezen voor goed schoeisel en behandelt klachten als likdoorns, eelt en ingegroeide teennagels. Er is veel vraag naar professionele pedicures.

Erkend door ProVoet[img] www.nha.nl/static/upload/Nederland/5%20Beroep/logo_icons/provoet.png?1528097711406

NHA is door brancheorganisatie ProVoet erkend als opleider voor de brancheopleiding Pedicure. Hierdoor ben je verzekerd dat je tot een volwaardig pedicure wordt opgeleid en kun je het erkende branchediploma halen.

Ook kun jij je na het slagen laten registreren bij ProVoet. Je mag dan het ProVoet logo voeren, zodat jouw klanten zien dat je een erkend pedicure bent!

Anatomie en orthopedie

Ga je graag met mensen om, heb je belangstelling voor voetverzorging en zoek je een afwisselend beroep? Dan is pedicure een vak dat bij je past.

De Pedicure opleiding voor het Branchediploma bestaat uit onderdelen zoals algemene anatomie en fysiologie, hygiŽne, arbo en milieu, communicatie en nog veel meer. Aan het eind voer je een basisbehandeling uit (dit is het praktijkexamen).

Met het Pedicure Branchediploma kun je veel kanten op. Kies je voor een eigen praktijk of ga je aan de slag in een sauna of schoonheidssalon? Of heeft juist een baan in een ziekenhuis of zorginstelling jouw voorkeur? Mogelijkheden genoeg. Kies nu en zet een goede stap in de richting van het pedicurevak.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Pedicure opleiding

De opleiding Pedicure Branchediploma bestaat uit zes onderdelen.

Algemene anatomie en fysiologie

Onderwerpen: cellen, weefsels, huid, stofwisseling, spijsvertering, voedingsstoffen, bloed, lymfe, hormonen, zenuwen, bewegingsapparaat.

Specifieke anatomie en fysiologie, pathologie en orthopedie

Onderwerpen: bloedvaten, woekeringen, allergieŽn, micro-organismen, huidaandoeningen, circulatiesysteem, voet, pees, tenen, spierwerking.

Richtlijnen van hygiŽne- en Arboregels in praktische situaties

Onderwerpen: oprichten/ondernemen, inkoop, inrichting, milieu, hygiŽnisch handelen, bedrijfshygiŽne, doel van de Arbowet en de Branchecode.

Theorie van de praktijk

Onderwerpen: productkennis medicamenten, allergische reacties, voetonderzoek, blauwdrukken maken, standafwijkingen vaststellen, schoenonderzoek, zolen.

Sociale, communicatieve en commerciŽle vaardigheden en ondernemen

Hoe run je een eigen praktijk, hoe werf je klanten, hoe maak je een kostenberekening, hoe schrijf je een ondernemersplan.

De proeve van een basisbehandeling (het praktijkexamen)

Al het geleerde wordt getoetst op dit praktijkexamen door TCI. TCI is als onafhankelijke exameninstelling erkend door het ministerie van onderwijs en aangewezen door de branche.

Je dient o.a. de volgende handelingen te verrichten: juiste medicamenten bepalen voor een behandeling, voetonderzoeken, blauwdruk van de voet maken, schoenonderzoek uitvoeren, nagels en voeten behandelen.

Inclusief gratis praktijkdagen

Naast het theoriegedeelte bevat deze Pedicure opleiding 10 praktijkdagen Š 8 uur. Tijdens deze gratis oefendagen kom je in contact met medestudenten en breng je, onder de professionele begeleiding van onze sympathieke vakdocente, al het geleerde in praktijk op jouw voetmodellen.
Voor de praktijkdagen heb je materialen nodig. Deze kunnen NHA-cursisten met korting aanschaffen bij MSK. Deze materialen zullen ongeveer € 350,- kosten en kunnen ook na de opleiding goed gebruikt worden.
Natuurlijk heb je als pedicure ook een pedicuremotor nodig voor o.a. het frezen van dikke nagels. Hierover ontvang je tijdens de opleiding advies. De praktijkdagen worden in kleine klassen van 6 tot 10 deelnemers, op onze moderne locatie in Barneveld (provincie Utrecht) verzorgd.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

De pedicure opleiding duurt 14 maanden bij een gemiddeld studietempo van 8 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] of stuur ons een e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf1199,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.