Capabel Onderwijs

MBO Marketing & Communication Specialist

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Deze opleiding is van naam gewijzigd en heette voorheen MBO Medewerker Marketing & Communicatie. Het is dezelfde opleiding, maar dan in een vernieuwd en verbeterd jasje!
Als MBO Medewerker Marketing & Communicatie/Marketing & Communication Specialist weet jij alles van marketing, communicatie, public relations en voorlichting. Jij weet precies hoe je je doelgroep en doel bereikt, met zowel online, offline als virtuele activiteiten en werkzaamheden. Je denkt marktgericht, bent proactief, creatief en communiceert duidelijk. Je hebt een flexibele houding, bent dienstverlenend en een echte teamplayer. Je werkt bijvoorbeeld op de afdeling marketing en communicatie van een bedrijf, bij een adviesbureau of in de mediaproductie.
Erkende opleiding, dus waardevol
Je opleiding is een waardevolle investering in de toekomst. Onze MBO-opleidingen zijn dan ook erkend door het Ministerie van OCW. Dit maakt je diploma waardevast en herkenbaar op de arbeidsmarkt. Goed om te weten dat je straks studeert bij Capabel Onderwijs, de specialist in erkende en verkorte opleidingen!
In 15 maanden je certificaat
Uniek bij onze opleiding Marketing & Communication Specialist is de korte studieduur. Je kunt in 15 maanden (52 lesweken) je diploma halen. Dan kun je direct aan de slag. Dat bedoelen we met kort & krachtig! En met 4 startmomenten per jaar ťn 11 locaties verspreid door het land kun je starten waar en wanneer het je uitkomt.
Download hier de brochure voor meer informatie of bezoek een voorlichting!
Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. De algemene voorwaarden zijn van toepassing.Je kunt van verschillende middelen gebruik maken om jouw opleiding te financieren. Zoals studiefinanciering, het Leven-Lang-Leren-Krediet, belastingaftrek en subsidies. Kijk voor meer informatie over deze middelen bij Financiering, subsidies en belastingvoordeel.
Klaar om met jouw opleiding Marketing & Communication Specialist te starten?
Schrijf je nu in!
Of wil je eerst nog meer informatie?
Bezoek een voorlichting

Opleidingsinhoud

Flexibel studeren
Je gaat 1 dag per week naar school, met betrokken docenten die de praktijk goed kennen. Zo zijn de lessen levendig en actueel. Je kunt meteen in de praktijk toepassen wat je met je lessen hebt geleerd. Bij Capabel Onderwijs volg je een verkorte MBO-opleiding. Daarhoort intensieve en actieve begeleiding bij van je docenten. Zowel tijdens je wekelijkse klassikale en online les, en ook met je zelfstudie.
Kort samengevat ziet een lesweek van een BOL-opleiding er zo uit:

1 dag klassikaal beroepsgerichte les
1 dag online generieke lessen
16 uur stage
+/- 8 uur zelfstudie

Beroepsgerichte vakken
Als Marketing & Communication Specialist heb jij een belangrijke en veelzijdige rol in het bereiken van de commerciŽle doelen van een organisatie. Je leert hoe je marktonderzoek doet en effectieve marketing- en communicatie-uitingen maakt. Hiermee informeer enenthousiasmeer je jouw doelgroep. Je leert gegevens en managementinformatie analyseren en verwerken. Je leert zakelijk communiceren en presenteren en nog veel meer.
Generieke vakken
Naast beroepsgerichte vakken zijn er ook generieke vakken onderdeel van je MBO-diploma. Dit zijn Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap. De generieke vakken worden optioneel onlineaangeboden via colleges (webinars) en er is een vakdocent online beschikbaar (e-docent) voor je vragen per mail, telefonisch, chat of via het forum.
Keuzedelen
Bovenop het basis- en profiel deel kies je een pakket keuzedelen waarmee je je kunt specialiseren en onderscheiden, of waarmee je makkelijker kunt doorstromen naar het MBO4-onderwijs. Jouw keuzedelen geven je een voorsprong op de arbeidsmarkt. Voor de opleiding MBO Marketing & Communication Specialist bieden wij de volgende pakketten keuzedelen aan:
MCS-1:Verdieping blijvend fit, veilig en gezond werken (voor niveau 3 en 4)Lean en creatief (bevat het LAKE-examen)Inspelen op innovaties geschikt voor niveau 4 (bevat het LAKE-examen)
MCS-2:DiversiteitBelevingsgericht werken (bevat het LAKE-examen)
MCS-3:Verdieping blijvend fit, veilig en gezond werken (voor niveau 3 en 4)Persoonlijk profilerenInspelen op innovaties geschikt voor niveau 4 (bevat het LAKE-examen)
MCS-4:Verdieping sociale zekerheidPersoonlijk profilerenLean en creatief (bevat het LAKE-examen)
Let op! Keuzedelen moeten zo goed mogelijk aansluiten op de vraag vanuit de arbeidsmarkt. Daarom kan de inhoud van een keuzedeel wijzigen tussen het keuzemoment en de start van het keuzedeelblok. Capabel Onderwijs biedt jou altijd een actueel keuzedeelpakket aan. Dat betekent wel dat het pakket dat jij kiest, anders kan zijn op het moment dat jij start met jouw keuzedeelblok. Als jouw pakket verandert (omdat het keuzedeel is gewijzigd), dan informeren we je hier uiteraard over.
Stage of werken
Onze opleiding heeft twee varianten: je volgt de BOL-opleiding of de BBL-opleiding. Het verschil tussen die twee is dat je bij de BOL-variant stageloopt en in de BBL-variant een leerwerkplek hebt. Heb je al werk bij een erkend leerbedrijf, dan kun je de BBL-variant volgen. Je leerwerkplek duurt dan 984 uur. Daarnaast zijn 216 uur tijdens je leer/werk periode gereserveerd voor de keuzedelen bij een BBL-opleiding. Het totaal aantal uren bedraagt dus 1200 uur (984 + 216 uur).
Als je geen werk hebt bij een erkend leerbedrijf en aanspraak wilt maken op studiefinanciering, dan volg je de BOL-variant. Je zoekt zelf een stageplek bij een erkend leerbedrijf, waarbij Capabel Onderwijs je waar nodig zal ondersteunen. Je stage duurt dan 576 uur. Daarnaast zijn 144 uur tijdens je stageperiode gereserveerd voor de keuzedelen. Het totaal aantal uren bedraagt dus 720 uur (576 + 144 uur).
Wat is er nou leuker dan je opgedane kennis en vaardigheden meteen toe te passen in de praktijk? Een ervaren praktijkbegeleider begeleidt je hierbij. Je kunt je praktijkervaringen elke week in de klas bespreken en verbeteren. De stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd, volg je bij een erkend leerbedrijf. Je zoekt zelf een stageplek. Als het nodig is, ondersteunt Capabel Onderwijs je hierbij. Kijk op http://www.stagemarkt.nl voor meer informatie over erkende leerbedrijven. De Flexibele Leerweg + kent geen wettelijke urennorm of studieduur, ook niet voor de stage (beroepspraktijkvorming). Hierdoor is je opleidingsduur korter.
Toetsing en examinering
Tijdens je opleiding beoordelen we regelmatig je studievoortgang met studieloopbaangesprekken, voortgangstoetsen en opdrachten. Zo weet je steeds waar je al goed in bent en waar je nog aan moet werken. Zo kun je je gericht voorbereiden op je examens. Het onderwijs en de examens bij Capabel Onderwijs worden uitgevoerd volgens de kaders van het officiŽle kwalificatiedossier Marketing & Communication Specialist 25727.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

MBO 3, VMBO-K/Gl/Tl, overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO/VWO of intaketoets (behaald), Overgangsbewijs 3 naar 4 HAVO/VWO, diploma VMBO k-g-t, MBO 3, of een intaketoets indien 23 jaar of ouder. Tot 23 jaar heb je minimaal startkwalificatie nodig (MBO 2, HAVO-diploma of hoger). Een MBO-2 diploma en geen 23? Dan is een intaketoets vereist

Opleidingsduur

15 maanden

Kosten

EUR 7511

Plaatsen / leslocaties

Amersfoort,Amsterdam,Arnhem,Den Haag,Eindhoven,Hengelo,Rotterdam,Utrecht,Zwolle

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.