Capabel Onderwijs

MBO Legal, Insurance & HR Services Specialist

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Deze opleiding is van naam gewijzigd en heette voorheen MBO Juridisch Administratief Dienstverlener. Het is dezelfde opleiding, maar dan in een vernieuwd en verbeterd jasje!
Als jij klaar bent met de opleiding tot Legal, Insurance & HR Services specialist/Juridisch Administratief Dienstverlener kun je aan de slag bij verschillende zakelijke dienstverleners. Communicatie is een belangrijk onderdeel van het vak. Het ene moment geef je uitleg aan een klant, het andere moment ben je bezig met zakelijk rapporteren. Juist deze afwisseling maakt de studie leuk. Overal zijn regels voor. Als Legal, Insurance & HR Services Specialist hoef je niet alle regels uit je hoofd te kennen, maar je vindt het wel leuk om dingen uit te zoeken. Dit doe je bijvoorbeeld bij een advocaat, notaris, makelaar, deurwaarder, verzekeringsmaatschappij of de Kamer van Koophandel.
De opleiding Legal, Insurance & HR Services Specialist in ?t kort
Als Legal, Insurance & HR Services Specialist bereid je juridische adviezen voor in opdracht van een collega, leidinggevende of opdrachtgever. Jij weet precies welke wet- en regelgeving in een bepaalde situatie van toepassing is. Je verstrekt (vertrouwelijke) informatie en geeft inhoudelijk advies in interne en externe klantsituaties. Je geeft toelichting op documenten, specificaties, berekeningen, rechtspositie en bijvoorbeeld op arbeidsvoorwaarden en verplichtingen. Je bent proactief, flexibel en communicatief vaardig. Je zoekt dingen graag uit en maakt je snel nieuwe wetten en regels eigen.
In 15 maanden je diploma
Uniek aan onze opleiding MBO Legal, Insurance & HR Services specialist is de korte studieduur. Je kunt in 15 maanden (52 lesweken) je diploma halen. Dan kun je direct aan de slag als Legal, Insurance & HR Services Specialist. Dat bedoelen we nou met kort en krachtig! En met 4 startmomenten per jaar ťn 11 locaties verspreid door het land kun je starten waar en wanneer het je uitkomt.
Erkende opleiding, dus waardevol
Je opleiding is een waardevolle investering in je toekomst. Onze MBO-opleidingen zijn dan ook erkend door het Ministerie van OCW. Dit maakt je diploma waardevast en herkenbaar op de arbeidsmarkt. Goed om te weten dat je straks studeert bij Capabel Onderwijs, de specialist in erkende en verkorte opleidingen!
Download hier de brochure voor meer informatie of bezoek een voorlichting!
Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. De algemene voorwaarden zijn van toepassing.Je kunt van verschillende middelen gebruik maken om jouw opleiding te financieren. Zoals studiefinanciering, het Leven-Lang-Leren-Krediet, het STAP-budget en subsidies. Kijk voor meer informatie over deze middelen bij Financiering, subsidies en belastingvoordeel.
Klaar om met jouw opleiding Legal, Insurance & HR Services specialist te starten?
Schrijf je nu in!
Of wil je eerst nog meer informatie?
Bezoek een voorlichting

Opleidingsinhoud

Er is 1 vaste dag voor vaklessen. De overige tijd besteed je aan online lessen (webinars), zelfstudie en BPV (stage). De vaste schooldag is erg handig voor je weekindeling. Omdat de BOL-opleidingen van Capabel Onderwijs voldoen aan alle kwaliteitseisen, net als bijvoorbeeld een ROC. Je kunt dan ook studiefinanciering aanvragen!
Flexibel studeren
De opleiding bestaat uit 5 blokken van 10 weken. Je hebtieder blok 10 beroepsgerichte lessen: 7 online en 3op locatie. In blok 1 en 2 is ook de 1e lesdag op locatie. Tijdens de lessen op locatie komen vooral praktischevaardigheden aan bod en de examen-voorbereiding. Optioneel kan je ieder blok 10 online lessen voorgenerieke vakken volgen. Alle lessen vinden in de avond plaats. Jij kan je opleiding flexibel inrichten: 2 basis- ofprofielblokken tegelijk volgen, stage lopen of werken vanaf de start van je opleiding of pas nadat je allelesblokken gevolgd hebt, het generieke gedeelte versneld doen of zelfs een blok skippen. De flexibele leerweg +kent geen wettelijke urennorm of studieduur. Hierdoor is je opleidingsduur flexibel en veelal korter..
Kort samengevat ziet een lesweek van een BOL-opleiding er zo uit:

1 dag klassikaal beroepsgerichte les
1 dag online generieke lessen
16 uur stage
+/- 8 uur zelfstudie

Beroepsgerichte vakken
Als Legal, Insurance & HR Services Specialist heb jij een verantwoordelijke functie binnen de organisatie. Jij beantwoordt juridische vragen en geeft advies. Je leert over wetten en regels en hoe je zakelijk, correct en in vertrouwelijkheid communiceert. Je leert hoe je juridische of HR-aanvragen en opdrachten ondersteunt, en documenten opstelt en invult. Je leert hoe je gegevens verwerkt, managementinformatie aanlevert en hoe je upto-date blijft met je kennis en nog veel meer.
Generieke vakken
Naast beroepsgerichte vakken zijn er ook generieke vakken onderdeel van je MBO-diploma. Dit zijn Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap. De generieke vakken worden optioneel online aangeboden via colleges (webinars) en er is een vakdocentonline beschikbaar (e-docent) voor je vragen per mail, telefonisch, chat of via het forum.
Keuzedelen
Bovenop het basisdeel kies je een pakket keuzedelen waarmee je je kunt specialiseren en onderscheiden. Jouw keuzedelen geven je een voorsprong op de arbeidsmarkt. Voor de opleiding MBO Legal, Insurance & HR Services Specialist bieden wij de volgende pakketten aan:
LHS-1:Verdieping blijvend fit, veilig en gezond werken (voor niveau 3 en 4)OriŽntatie op ondernemerschapInspelen op innovaties geschikt voor niveau 4 (bevat het LAKE-examen)
LHS-2:DiversiteitBelevingsgericht werken (bevat het LAKE-examen)
LHS-3:Verdieping blijvend fit, veilig en gezond werken (voor niveau 3 en 4)Verdieping sociale zekerheidLean en creatief (bevat het LAKE-examen)
LHS-4:Verdieping sociale zekerheidPersoonlijk profilerenLean en creatief (bevat het LAKE-examen)
Let op! Keuzedelen moeten zo goed mogelijk aansluiten op de vraag vanuit de arbeidsmarkt. Daarom kan de inhoud van een keuzedeel wijzigen tussen het keuzemoment en de start van het keuzedeelblok. Capabel Onderwijs biedt jou altijd een actueel keuzedeelpakket aan. Dat betekent wel dat het pakket dat jij kiest, anders kan zijn op het moment dat jij start met jouw keuzedeelblok. Als jouw pakket verandert (omdat het keuzedeel is gewijzigd), dan informeren we je hier uiteraard over.
Stage
Onze opleiding heeft twee varianten: je volgt de BOL-opleiding of de BBL-opleiding. Het verschil tussen die twee is dat je bij de BOL-variant stageloopt en in de BBL-variant een leerwerkplek hebt. Heb je al werk bij een erkend leerbedrijf, dan kun je de BBL-variant volgen. Je leerwerkplek duurt dan 984 uur. Daarnaast zijn 216 uur tijdens je leer/werk periode gereserveerd voor de keuzedelen bij een BBL-opleiding. Het totaal aantal uren bedraagt dus 1200 uur (984 + 216 uur).
Als je geen werk hebt bij een erkend leerbedrijf en aanspraak wilt maken op studiefinanciering, dan volg je de BOL-variant. Je zoekt zelf een stageplek bij een erkend leerbedrijf, waarbij Capabel Onderwijs je waar nodig zal ondersteunen. Je stage duurt dan 576 uur. Daarnaast zijn 144 uur tijdens je stageperiode gereserveerd voor de keuzedelen. Het totaal aantal uren bedraagt dus 720 uur (576 + 144 uur).
Wat is er nou leuker dan je opgedane kennis en vaardigheden meteen toe te passen in de praktijk? Een ervaren praktijkbegeleider begeleidt je hierbij. Je kunt je praktijkervaringen elke week in de klas bespreken en verbeteren. De stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd, volg je bij een erkend leerbedrijf. Je zoekt zelf een stageplek. Als het nodig is, ondersteunt Capabel Onderwijs je hierbij. Kijk op http://www.stagemarkt.nl voor meer informatie over erkende leerbedrijven.
Toetsing en examinering
Tijdens je opleiding beoordelen we regelmatig je studievoortgang met studieloopbaangesprekken, voortgangstoetsen en met opdrachten. Zo weet je steeds waar je al goed in bent en waar je nog aan moet werken. Zo kun jij j

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

MBO 3, VMBO-K/Gl/Tl, overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO/VWO of intaketoets (behaald), Overgangsbewijs 3 naar 4 HAVO/VWO, diploma VMBO k-g-t, MBO 3, of een intaketoets indien 23 jaar of ouder. Tot 23 jaar heb je minimaal startkwalificatie nodig (MBO 2, HAVO-diploma of hoger). Een MBO-2 diploma en geen 23? Dan is een intaketoets vereist

Opleidingsduur

15 maanden

Kosten

EUR 7511

Plaatsen / leslocaties

Amersfoort,Amsterdam,Arnhem,Den Haag,Eindhoven,Hengelo,Rotterdam,Utrecht,Zwolle

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.