Capabel Onderwijs

MBO Allround Medewerker IT Systems and Devices

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als Allround Medewerker IT Systems and Devices heb je een belangrijke en verantwoordelijke baan. Jij zorgt ervoor dat mensen veilig, beschermd en vlot kunnen werken met hun IT-systemen. Je installeert computers en IT-netwerken en zorgt voor een optimale werking, o.a. door updates en back ups. Wanneer gebruikers problemen ervaren, ben je vriendelijk en flexibel. Iedereen kan op jou rekenen, want jij biedt professionele en correcte support en service.
Wat doe je als Allround Medewerker IT Systems and Devices?
Als Allround Medewerker IT Systems and Devices bouw je computersystemen en leg je netwerken aan. Je installeert hard- en software en zorgt voor de maintenance ervan, bijvoorbeeld met updates en back ups. Je zorgt ervoor dat iedereen soepel, veilig en beschermd kan werken, zodat malware buiten de deur blijft en de privacy van gebruikers is gegarandeerd. Je support gebruikers, beheert hun accounts en geeft advies.
In 15 maanden je diploma
Uniek bij onze opleiding Allround Medewerker IT Systems and Devices is de korte studieduur. Je kunt in 15 maanden (52 lesweken) je diploma halen. Dan kun je direct aan de slag. Dat bedoelen we nou met kort & krachtig! En met 4 startmomenten per jaar én 11 locaties verspreid door het land kun je starten waar en wanneer het je uitkomt.
Erkende opleiding, dus waardevol
Je opleiding is een waardevolle investering in de toekomst. Onze MBO-opleidingen zijn dan ook erkend door het Ministerie van OCW. Dit maakt je diploma waardevast en herkenbaar op de arbeidsmarkt. Goed om te weten dat je straks studeert bij Capabel Onderwijs, de specialist in erkende en verkorte opleidingen!
Download hier de brochure voor meer informatie of bezoek een voorlichting!
Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. De algemene voorwaarden zijn van toepassing.
Je kunt van verschillende middelen gebruik maken om jouw opleiding te financieren. Zoals studiefinanciering, het Leven-Lang-Leren-Krediet, het STAP-budget en andere subsidies. Kijk voor meer informatie over deze middelen bij Financiering, subsidies en belastingvoordeel.

Als je kiest voor een Flexibele leerweg + opleiding Allround Medewerker IT Systems and Devices is het mogelijk om jouw opleiding aan te vullen met een pakket van Generieke Vakken. Je kan dan extra vakken volgen. Deze vakken zijn Nederlands, Rekenen en Loopbaan en Burgerschap. Het pakket Generieke Vakken is het optioneel om te volgen. Dit betekent een tweede lesavond tijdens je opleiding Allround Medewerker IT Systems and Devices. De prijs voor dit optionele pakket bedraagt ? 399,-. Tijdens het inschrijven van een Flexibele leerweg + opleiding kan je aangeven of je deze aanvullende vakken wil volgen.
Klaar om met jouw mbo opleiding Allround Medewerker IT Systems and Devices te starten?
Schrijf je nu in!
Of wil je eerst nog meer informatie?
Bezoek een voorlichting

Opleidingsinhoud

Er is 1 vaste dag voor praktijkgerichte vaklessen. De overige tijd besteed je aan online lessen (webinars), zelfstudie en BPV (stage). De vaste schooldag is erg handig voor je weekindeling. Omdat de BOL-opleidingen van Capabel Onderwijs voldoen aan alle kwaliteitseisen, net als bijvoorbeeld een ROC kun je ook studiefinanciering aanvragen!
Flexibel studeren
Je volgt 1 dag in de week vaklessen. Deze worden gegeven door betrokken docenten die de praktijk goed kennen. Zo zijn de lessen tijdens de opleiding levendig en actueel. Op school krijg je theorielessen die volledig aansluiten bij de praktijk en praktijklessen die weer helemaal aansluiten bij de theorie. Wat je hebt geleerd, kun je dus meteen toepassen.
Kort samengevat ziet een lesweek van een BOL-opleiding er zo uit:

1 dag klassikaal beroepsgerichte les
1 dag online generieke lessen
16 uur stage
+/- 8 uur zelfstudie

Bij Capabel volg je een verkorte mbo opleiding Allround Medewerker IT Systems and Devices. Intensieve begeleiding door een docent is daarom bij ons vanzelfsprekend. Tijdens je wekelijkse klassikale en online les als ook tijdens je zelfstudie, kun je actieve begeleiding verwachten van onze docenten. De docent houdt samen met jou je voortgang in de gaten. De online leeromgeving is interactief, met duidelijke uitleg en voorbeelden en diverse webinars per onderwerp.
Beroepsgerichte vakken
Jij onderzoekt materialen en doet basisanalyses. Je leert hoe je voedingsbodems klaarmaakt en monsters herkent en registreert. Je leert het onderzoek uit te voeren op een vaste manier. Je leert hoe je de gegevens correct rapporteert, leert natuurkunde, biologie, scheikunde en over chemie. En hoe je netjes en hygiënisch werkt. En nog veel meer.
Generieke vakken
Naast de beroepsgerichte vakken zijn ook de generieke vakken onderdeel van de opleiding Allround Medewerker IT Systems and Devices om je diploma te halen. Dit zijn de vakken Nederlands, Rekenen, Loopbaan en Burgerschap. De generieke vakken worden online aangeboden door middel van colleges (webinars) en er is een vakdocent online beschikbaar (e-docent) waaraan je interactief vragen kunt stellen in de chat, per mail, telefonisch of via het forum.
Keuzedelen
Bovenop het basisdeel kies je een pakket keuzedelen waarmee je je kunt specialiseren en onderscheiden. Jouw keuzedelen geven je een voorsprong op de arbeidsmarkt.
Vier keer per jaar worden landelijk de keuzedelen die aangeboden kunnen worden vernieuwd. Je volgt het keuzedeelpakket als je laatste blok, dus ruim na je startdatum. Capabel Onderwijs stelt haar keuzedeelpakketten samen uit het dan geldende landelijke aanbod. De keuzedelen op deze pagina zijn dus ter beeldvorming. Je kunt momenteel kiezen uit de volgende vakken in je keuzedeelpakket:

Diversiteit
Inspelen op Innovaties geschikt voor niveau 3
Inspelen op Innovaties geschikt voor niveau 4
Klantcontact en verkoop
Nederlands 3F
Persoonlijk profileren
Verdieping blijvend fit, veilig en gezond werken (geschikt voor niveau 3 en 4)
Rekenen 3F
Datacenter IT techniek

Let op! Keuzedelen moeten zo goed mogelijk aansluiten op de vraag vanuit de arbeidsmarkt. Daarom kan de inhoud van een keuzedeel wijzigen tussen het keuzemoment en de start van het keuzedeelblok. Capabel Onderwijs biedt jou altijd een actueel keuzedeelpakket aan. Dat betekent wel dat het pakket dat jij kiest, anders kan zijn op het moment dat jij start met jouw keuzedeelblok. Als jouw pakket verandert (omdat het keuzedeel is gewijzigd), dan informeren we je hier uiteraard over.
Stage of werken
Onze opleiding heeft twee varianten: je volgt de BOL-opleiding of de BBL-opleiding. Het verschil tussen die twee is dat je bij de BOL-variant stageloopt en in de BBL-variant een leerwerkplek hebt. Heb je al werk bij een erkend leerbedrijf, dan kun je de BBL-variant volgen. Je leerwerkplek duurt dan 984 uur. Daarnaast zijn 216 uur tijdens je leer/werk periode gereserveerd voor de keuzedelen bij een BBL-opleiding. Het totaal aantal uren bedraagt dus 1200 uur (984 + 216 uur).
Als je geen werk hebt bij een erkend leerbedrijf en aanspraak wilt maken op studiefinanciering, dan volg je de BOL-variant. Je zoekt zelf een stageplek bij een erkend leerbedrijf, waarbij Capabel Onderwijs je waar nodig zal ondersteunen. Je stage duurt dan 576 uur. Daarnaast zijn 144 uur tijdens je stageperiode gereserveerd voor de keuzedelen. Het totaal aantal uren bedraagt dus 720 uur (576 + 144 uur).
Wat is er nou leuker dan je opgedane kennis en vaardigheden meteen toe te passen in de praktijk? Een ervaren praktijkbegeleider begeleidt je hierbij. Je kunt je praktijkervaringen elke week in de klas bespreken en verbeteren. De stage, ook wel beroepspraktijkvorming(BPV) genoemd, volg je bij een erkend leerbedrijf. Je zoekt zelf een stageplek. Als het nodig is, ondersteunt Capabel Onderwijs je hierbij. Kijk op http://www.stagemarkt.nl voor meer informatie over erkende leerbedrijven.
Toetsing en Examinering
Tijdens je opleiding Allround Medewerker IT Systems and Devices beoordelen we r

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

MBO 2, VMBO-K/Gl/Tl, overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO/VWO of intaketoets (behaald), Overgangsbewijs 3 naar 4 HAVO/VWO, diploma VMBO k-g-t, MBO 2, of een intaketoets indien 23 jaar of ouder. Tot 23 jaar heb je minimaal startkwalificatie nodig (MBO 2, HAVO-diploma of hoger)

Opleidingsduur

15 maanden

Kosten

EUR 7511

Plaatsen / leslocaties

Amersfoort,Amsterdam,Arnhem,Den Haag,Eindhoven,Hengelo,Rotterdam,Utrecht,Zwolle

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.