NHA Thuisstudies

cursus Cyber Security voor Beginners + Gevorderden

Algemene informatie over de cursus

Beveiligingsexpert worden? Volg de Cyber Security opleiding!

Werken vanuit een internetomgeving is niet meer weg te denken uit onze huidige maatschappij. Maar deze werkwijze is niet zonder risico’s. Met de opleiding Cyber Security zorg jij voor de juiste beveiliging tegen cyberdreigingen. Schrijf je nu in!

Behaal een EXIN-erkend diploma
Met persoonlijke begeleiding
Rond de opleiding af in slechts 5 maanden

Datalekken, hacks en andere cyberbedreigingen: je hoort er steeds meer over in het nieuws. Ook nieuwe onderwerpen als Cloud computing, Internet of Things en Big data brengen nieuwe risico’s met zich mee. Onze maatschappij gaat meer en meer naar een informatiegestuurde maatschappij en daarmee nemen beveiligings- en privacy risico’s toe als er niet goed vanaf het begin wordt nagedacht over beveiliging.

De oplossing? Deze Cyber Security opleiding! Cyber Security is meer dan een technische oplossing. Het draait niet alleen om een product, maar - voor een goede bescherming tegen cyberdreigingen - juist ook om de mensen en processen.

Kennis van cybersecurity komt je daarom goed van pas op de arbeidsmarkt. Nu maar ook zeker in de toekomst! En dus is een opleiding Cyber Security jouw logische volgende stap.

Leer veilig informatie verwerken

Tijdens deze vernieuwde Cyber Security opleiding ga je aan de slag met informatiebeveiliging op basis van ISO27001 en ISO27002. Je leert stapsgewijs analyseren op welke plekken de beveiliging kwetsbaar is. Ook leer je de meest gangbare beveiligingsprincipes toepassen en weet je wat er nodig is om systemen en netwerken optimaal te beveiligen.

Nu is een Cyber Security opleiding allesbehalve een garantie voor een honderd procent waterdichte ICT-beveiliging. Integendeel. Een ketting is zo sterk als de zwakste schakel. Het is dan ook cruciaal om de zwakke schakels vroegtijdig te ontdekken en preventief actie te ondernemen. Ook als de mens de zwakste schakel is.

Deze vernieuwde opleiding Cyber Security is bedoeld voor iedereen die iets met informatiebeveiliging te maken heeft en voor diegene die gewoon meer kennis over dit onderwerp wil opdoen. Behalve aan de fysieke beveiligingsmaatregelen en de technische IT-aspecten, wordt ook aandacht besteed aan organisatorische beveiligingsmaatregelen en communicatie- en operationele procedures.

Na afronding van deze Cyber Security opleiding ben je in staat om de risico’s te analyseren en de opgedane kennis toe te passen om veilig te werken. Ook kun je op basis van deze analyse en kennis aan anderen aanbevelingen doen om de risico’s te verkleinen. Bijvoorbeeld door nieuwe maatregelen in te stellen of kwetsbaarheden in huidige maatregelen aan te pakken.

Investeer in je toekomst met de Cyber Security opleiding

De achterdeur van een website op slot doen voor kwaadwillenden? Bijvoorbeeld als je het risico loopt op een SQL-injectie of andere ellende? Geen nood, met de juiste kennis van veilig programmeren ben je cybercriminelen een stap voor. Net als voor de beveiligingsprincipes geldt ook hier: je leert tijdens de opleiding Cyber Security stapsgewijs op je eigen tempo.

Wil jij direct aan de slag met de veiligheid van netwerken en systemen? Aarzel niet en leer hoe je de beveiliging aanscherpt en veilig programmeert. Schrijf je nu in voor de Cyber Security opleiding. Jouw investering in cyber security zal zich zeker uitbetalen in de toekomst.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Cyber Security

Tijdens de opleiding Cyber Security voor Beginners leer je alles over onderwerpen zoals:

 • Definities en security-concepten;
 • Context van de organisatie;
 • Organisatorische maatregelen;
 • Personeelsbeveiliging;
 • Fysieke beveiliging;
 • Technische maatregelen.Tijdens de opleiding Cybersecurity voor Gevorderden leer je over onderwerpen zoals:

 • Dreiging en risico-analyse;
 • Privacy en recht;
 • Frameworks en standaardisatie;
 • Pentesten en social engineering;
 • Controls.

Studieprogramma voor de opleiding Cyber Security voor beginners en gevorderden

Tijdens de volledige opleiding Cyber Security voor beginners en gevorderden worden alle onderwerpen uit zowel de cursus voor beginners als uit de cursus voor gevorderden behandeld.


Aan de slag met Cyber Security


Om de cursus Cyber Security voor Gevorderden succesvol te doorlopen is het noodzakelijk om basiskennis te hebben van die gebieden waar Cyber Security kan worden in- en toegepast. Cyber Security medewerkers moeten zeker multidisciplinair en multi-inzetbaar zijn. Daarom is basiskennis van netwerken, applicaties en besturingssystemen zoals Windows een welkome aanvulling.

Om de opleiding Cyber Security voor Beginners succesvol te doorlopen is geen specifieke voorkennis nodig.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

De studieduur voor de opleiding Cyber Security voor Beginners is 5 maanden en voor de opleiding Cyber Security voor Gevorderden 6 maanden bij een gemiddeld studietempo. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

De studieduur voor de opleiding Cyber Security voor Beginners en Gevorderden is 11 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf749,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.